Pasta alla bolognese dla dorosłych 337większości z Was, a jednak inny. Do tego białe wino i kochani mężczyźni możecie się popisać z wieczorną kolacją. Porcja dla 4 osób. Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego 680 g p asty pomidorowej - Passata Rustica firmy CIRIO 50 ml koniaku 200 ml piwa pszenicznego 500 g makaronu casarece 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku garść
Niezły Młynek
Rodzina w formie i przepis na pełnoziarniste muffiny do odrywania z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym 257standardowej wielkości muffinów) Składniki: 1 3/4 szklanki mąki pszennej razowej 1/2 szklanki mąki uniwersalnej 1/2 szklanki cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki soli 170 g jogurtu greckiego 3 łyżki oleju 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 1/2 szklanki pokrojonych w 1 cm kostkę jabłek (obranych
karmelowy
Pulpety z mięsa wołowego w sosie chrzanowo- musztardowym 307Mięso wołowe jak najbardziej zdrowe. Dlatego warto zaserwować rodzinie od czasu do czasu dietetyczne danie. SKŁADNIKI 1/2 kg mięsa wołowego mielonego 1 jajko 1 sucha bułka -namoczona sól pieprz do smaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju Do sosu 2 szklanki wody 1 łyżka mąki 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu szczypta cukru WYKONANIE
W kuchennym oknie Ewy
Imbir z gruszką 345przedświąteczny czas będzie jak znalazł. Miodowo-imbirowy sernik z gruszkami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 60 g masła 1 łyżeczka mielonego imbiru masa serowa: 550 g serka kremowego 150 g miodu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2,5cm kawałek świeżego imbiru sok z 1/2 cytryny 150 ml śmietany kremówki 4 jajka dodatkowo
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jagodowa miłość 198polewą, którą uwielbiam. Sernik jagodowy z polewą śmietanową Składniki: (na formę o średnicy 26 cm) spód: 140 g ciastek digestive 75 g masła masa serowa: 800 g twarogu 3krotnie mielonego 100 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka ekstraktu z cytryny 250 g jagód (świeżych lub mrożonych) polewa śmietanowa
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Coś z niczego 221pomarańczowym rabarbarem Składniki: (na 4 spore porcje) kruszonka owsiana: 80 g płatków owsianych 30 g jasnego brązowego cukru 30 g masła 1 łyżka miodu masa: 270 g twarogu 3krotnie mielonego 350 ml śmietany kremówki 70 g cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka Cointreau pomarańczowy rabarbar: 150 g rabarbaru 1 pomarańcza 50 g cukru
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mała rzecz, a cieszy 199nadając mu dodatkowo delikatnie imbirowego posmaku, co świetnie współgra z całością. Można je pominąć, albo dodać inne kruche ciasteczko (czekoladowe pewnie byłoby równie pyszne) i na przykład wsypać odrobinę mielonego imbiru... Kombinujcie. Koktajl truskawkowo-bananowy Składniki: (na 1 porcję) 1 dojrzały banan 7 truskawek 150 ml mleka dodatkowo: 1 ciasteczko imbirowe Banana, truskawki i mleko zmiksować z blenderze
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dyniowy sernik i krótka przerwa 229średnicy 26 cm) spód: 75 g ciemnej czekolady (81%) 75 g masła 50 g cukru 2 jajka 60 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g mielonych orzechów laskowych masa serowa: 800 g serka kremowego 450 g puree z dyni 350 g słodzonego mleka skondensowanego 250 ml śmietany kremówki (38%) 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czas na brunetkę. Brownies 212Składniki: (na formę 25x25 cm) 180 g masła 200 g ciemnej czekolady (70%) 175 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 60 g mąki pszennej 60 g mielonych orzechów laskowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 g ciemnego kakao dodatkowo: 150 g cranberry curd Czekoladę posiekać. 150 g czekolady rozpuścić w niewielkim granku razem z masłem. Przestudzić
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Migdałowe serduszka z ciekawym składnikiem i bardzo smakowita paczka 273dodatku prezentują się naprawdę wspaniale - nawet mi wyszły równiutkie jak spod igły, idealne. Zakochacie się w nich - gwarantuję. Migdałowo-morelowe serduszka Składniki: (na 30 sztuk) 100 g mielonych migdałów 70 g cukru pudru 15 g mąki ziemniaczanej 80 g mąki pszennej 65 g suszonych moreli 2 łyżki mleka 75 g miękkiego masła dodatkowo: 30 całych migdałów Oba rodzaje mąki
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Takich lodów jeszcze nie jedliście! Chyba... 230urośniesz! ), jadłam lody marchewkowe na obiad! Lody marchewkowo-imbirowe z migdałami Składniki: (na 700 ml lodów) 370 g marchwi 500 ml mleka 200 g cukru 2 łyżeczki mielonego imbiru 200 ml śmietany kremówki (38%) 50 g migdałów Marchewki obrać pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, wlać mleko, wsypać cukier i gotować na średnim ogniu, aż marchew zmięknie. Uważać, żeby
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Po sezonie 218cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 1/4 łyżeczki soli skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżki Cointreau 30 ml mleka 200 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g rabarbaru dodatkowo: 3 białka 100 g cukru Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać żółtka, dokładnie
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Powrót do przeszłości, czyli sernik urodzinowy 186Naprawdę warto spróbować. Cytrynowy sernik z malinami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 120 g ciastek digestive 60 g miękkiego masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie mielonego 100 ml śmietany kremówki (38%) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 150 g cukru 3 jajka 300 g mrożonych malin dodatkowo: 15 g białej czekolady Maliny
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wspomnienie lata 255Składniki: (na formę o średnicy 21 cm) 35 g kakao 80 ml gorącej wody 150 g ciemnej czekolady (70%) 150 g masła 300 g ciemnego brązowego cukru 125 g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka ganache: 200 g ciemnej czekolady (70%) 160 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 150 g jeżyn Kakao wsypać do szklanki, wlać gorącą
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dynia na dwanaście sposobów, czyli wspólne gotowanie 206gruszką Składniki: (na 4-6 porcji) 700 g dyni (waga samego miąższu) 2 gruszki 2 l bulionu 300 ml mleka kokosowego sól pieprz 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego imbiru dodatkowo: 2-3 gruszki 1 gałązka rozmarynu Dynię obrać, pokroić w mniej więcej równej wielkości kostkę. Włożyć do garnka, zalać bulionem, posolić i gotować, dopóki dynia nie zmięknie. Kilka
Pożeraczka, czyli raz adobrze