mielone - 47549 przepisów (strona:2185/3170)

Sałatka gyros 266

puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 2-3 ogórki kiszone śr ednia kapusta pekińska majonez ketchup 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego pieprz czarny świeżo mielony jogurt naturalny przyprawa do gyrosa  Pierś umyłam, pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju z przyprawą do gyrosa. Wyłożyłam do szklanej miski. Ogórki pokroiłam w kostkę, wyłożyłam na mięso

NA MOIM TALERZU
Zupa po meksykańsku 312

zamieszczam przepis na rozgrzewającą, aromatyczną zupę. Przepis mojej mamy, zapisany w niebieskim zeszycie, który powstał pod koniec liceum i z którego bardzo często korzystam. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 duże cebule mały koncentrat pomidorowy puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej puszka soi (ja nie miałam) 3 ząbki czosnku 2 duże łyżki majeranku łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz Mięso

NA MOIM TALERZU
Mój bigos 240

ówka) kiełbasa cebula pieczarki przecier pomidorowy przyprawy ( przyprawa do dań z kap ustą, só l mor ska, pieprz z iołow y , majeranek, kminek , ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony itp.) Najpierw obieram i kroję w sporą kostkę dwie cebule . W większym garnku rozgrzewam olej, główkę kapusty białej myję, szatkuję. N a olej najpierw wrzucam cebulę, solę i chwilę

NA MOIM TALERZU
Blog, blog, blog i.........Krem z dyni ! 242

łyżka masła 1 cebula, drobno posiekana 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 2 marchewki, obrane i pokrojone w kostkę 750 ml wody sól morska, pieprz świeżo mielony, vegeta chilli, imbir ilość uzależniona od upodobań 1. Dynia - kroimy na ćwiartki, usuwamy miąższ, nasiona ze środka, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. 2. Na maśle smażymy cebulę + dynię

NA MOIM TALERZU
Burgery nadziewane serem i boczkiem 233

Bardzo smaczne i łatwe do wykonania burgery z niespodzianką wewnątrz ich. Składniki: 1 ½ kg mielonej wołowiny 100-150g boczku gotowanego, posiekanego 1 szklanka startego sera cheddar 1 duża cebula pokrojona w dużą kostkę ½ łyżeczki soli 2 łyżki stołowe jasnego piwa Przygotowanie: W naczyniu połączyć, boczek, cebulę i ser cheddar. Wołowinę połączyć z piwem i doprawić solą. Wymieszać wołowinę

naRuszcie
Krem owsiany ! 209

smak tej owsianki został w moich ustach na długo ^^   ~ Krem owsiany słodzony daktylami z siemieniem lnianym, serkiem twarogowym, makiem i olejem lnianym ~ Składniki: 50g płatków owsianych 5g świeżo mielonego siemienia lnianego 2 daktyle cynamon + 150g serka twarogowego łyżeczka oleju lnianego mak Płatki zalewamy wrzątkiem, dodajemy siemię, daktyle, cynamon i gotujemy aż do zgęstnienia. Całość blendujemy na krem, przelewamy

Kuchenny Skrawek Nieba
Cebula 253

użyciu, jest także cebula suszona, posiadająca wszystkie właściwości cebuli świeżej. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw z mielonego mięsa.  W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie twarożku, poprzez potrawy ze śledzi, ryb, befsztyku tatarskiego, smażonej wątróbki, rumsztyku. Nie wspominając o sosach, zupach, surówkach, pastach

Klaudynkowa kuchnia
Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej 288

przyrządzenie łososia. Tym razem łosoś z nutką rozgrzewającego imbiru i cytryny a do tego słodki ananasek na ciepło i ryż składniki: 500 g łososia bez skóry 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z połówki cytryny 5 łyżek oleju sól,pieprz 4 plastry świeżego ananasa masło klarowane ryż- mieszanka parabolicznego i dzikiego Przygotować marynatę. Wymieszać

Monia miesza i gotuje
Babeczki z kruchego ciasta wypełnione porem i boczkiem 298

125g masła 1 żółtko Ok. 40ml wody Sól Farsz: Ok. 100g boczku 3 jajka 2 pory ½ szklanki śmietany 18% ½ szklanki startego żółtego sera 1 łyżka musztardy Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz, gałka muszkatołowa Na blacie kuchennym umieszczamy mąkę, dodajemy posiekane masło oraz żółtko i zimną wodę. Doprawiamy delikatnie solą i siekamy nożem. Następnie wyrabiamy ciasto. Kiedy otrzymamy jednolitą masę

Kolizje Smaków
Pain perdu, czyli odzyskany chlebek z grillowaną gruszką i konfiturą z czerwonej cebuli 231

gruszką i rubinową konfiturą z czerwonej cebuli. Składniki (na 2 porcję): 4 kromki czerstwego pieczywa razowego 2 jajka 50 ml mleka 4 łyżki startego drobno sera  gruyère świeżo mielony kolorowy pieprz szczypta gałki  muszkatołowej sól morska 1 łyżka masła kilka kropel oliwy 4 plastry gruszki 2 łyżki konfitury z czerwonej  cebuli (np. z tego przepisu ) pomidory

Food Square
Frankfurcki zielony sos 275

szalotki lub 1 mała cebula 1 ogórek konserwowy starty ząbek czosnku co najmniej 200 g świeżych ziół (u mnie: natka pietruszki, lubczyk, szczypiorek, szczaw, botwinka, mięta, koperek, bazylia) świeżo mielony pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Ugotowane żółtka rozetrzeć z olejem na gładką masę. Dodać jogurt,  śmietanę, musztardę, czosnek i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać. Zioła, cebulę oraz

Food Square
Quiche z karmelizowanym fenkułem, grillowaną gruszką i wędzonym łososiem 201

kruche ciasto: 180 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli morskiej Do zalania: 4 jajka 80 ml kwaśnej śmietany garść koperku szczypta soli szczypta świeżo mielonego pieprzu Przygotowanie: Masło posiekać i zagnieść z mąką, jajkiem i solą. Uformować kulę i wstawić na 30 min do lodówki. Formę na tartę posmarować masłem i posypać mąką. Ciasto

Food Square
Wegańskie ciastka owsiane z żurawiną, pistacjami i daktylami 223

około 30-40 ciastek): 3 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki z kaszy jaglanej* 1/2 szklanki mąki z nasion słonecznika* 1/2 szklanki wiórek kokosowych 3 łyżeczki lnu złocistego, mielonego 2-3 łyżki melasy z karobu, syropu z agawy, miodu lub innego słodu 1 szklanka gęstego mleka ryżowego** lub mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie) 2 garści suszonej żurawiny

Food Square
Pieczony pstrąg z muślinowym sosem oraz zielona sałatka ze szparagów i fasolki z pistacjowo-szałwiowym pesto 207

oblana wyśmienitym pesto z pistacji i liści szałwii. Zapraszam na ucztę! Składniki: 4 filety z pstrąga łososiowego sok z połówki pomarańczy oliwa z oliwek łyżka świeżej szałwii, posiekanej świeżo mielony pieprz sól morska Rybę oczyścić, oprószyć solą oraz pieprzem, skropić sokiem z pomarańczy i posypać świeżą szałwią. Skórę posmarować oliwą z oliwek. Piec na papierze do pieczenia

Food Square
Pizza bianca z mascarpone, szparagami i prosciutto 257

Następnie podzielić na 6-8 porcji. Dodatki: pęczek białych szparagów pęczek zielonych szparagów 250 g mascarpone 4 szalotki 150 g prosciutto 1 łyżka oliwy z oliwek rozmaryn (suszony) świeżo mielony biały pieprz gałka muszkatołowa  Szparagi obrać i ugotować w lekko osolonej i posłodzonej wodzie na półtwardo. Ostudzić.  Przygotować sos: mascarpone wymieszać z oliwą z oliwek, gałką muszkatołową

Food Square

Proponowane wyszukiwania