Ziemniaki ugotowane, wystudzone i ugniecione, z mąką, kaszą, solą i jajkiem na ciasto wyrobione, na paski pokrojone, w wodzie ugotowane, na pesto bazyliowym podgrzane, serem oprószone, pieprzem doprawione, jest propozycją dania jarskiego dla Ciebie koleżanko i kolego :)Składniki:kopytka:400 g ugotowanych ziemniaków,150 g mąki pszennej,1 łyżka kaszy manny,1 jajko,1 łyżeczka soli,pesto z bazyli:2 garście świeżej bazylii,6 zielonych oliwek bez pestek,2 łyżki orzeszków piniowych,1 mały ząbek czosnku,50 g startego... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.