mielone - 47549 przepisów (strona:2201/3170)

Pasta do kanapek 8574

kanapek, a to jeden z nich.  Pasta z makreli i suszonych pomidorów składniki: 1 średniej wielkości makrela wędzona około 6 kawałków suszonych pomidorów z zalewy natka pietruszki pieprz mielona chilli  wykonanie: Rybę obieramy ze skóry, pozbawiamy ości i rozdrabniamy (można za pomocą widelca) Suszone pomidory miksujemy i dodajemy do ryby. Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki oraz

Przysmaki Karolki
PLACKI DYNIOWE, BEZGLUTENOWE 331

jajka - ok.1 szklanki (250ml) mąki ryżowej (zależne od rodzaju dyni) - 2 łyżki stopionego oleju kokosowego - 1 łyżka syropu klonowego lub miodu, lub syropu z agawy, lub ksylitolu - 1/3 szklanki mielonych migdałów - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli *   Puree z dyni: Dynię umyć przekroić na pół i ułożyć na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, skórą

Smaczne Zdrowe
SAŁATKA: TOFU, RUKOLA, CUKINIA, SUSZONE POMIDORY. 288

Pomysł na...Papirus ze suszonymi pomidorami   1/2 małej cukini 1/2 małej cebulki 1-2 ząbki czosnku 5-6 suszonych pomidorów w oleju 1 łyżka oleju z pomidorów świeżo mielony pieprz Cebulę i czosnek siekam drobno, szklę na odrobinie oleju z pomidorów,  cukinię kroję w kostkę i dodaję do składników na patelni. Smażę na złoto. Pomidory kroję

W kuchni Karmel-itki
Gnocchi z ricottą w sosie serowym 361

mąki pszennej ( ilość mąki zależy od mączystości ziemniaka ) * sól NA SOS SEROWY: * 150 ml śmietanki 30% * 50 g sera cheddar * 30 g sera żółtego rottdamer lub ementaler * pieprz świeżo mielony Wykonanie: Ugotowane, wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub przepuścić przez maszynkę do mięsa, ewentualnie bardzo dobrze pognieść tłuczkiem. Do ziemniaków dodać ser ricotta oraz jajko. Posolić. Masę wymieszać widelcem

kolorowotorcikowo
Sos żurawinowy z winem porto do mięs z grilla 181

wina porto ½ szklanki octu balsamicznego 250 gram suszonej żurawiny 1 szalotka lub 1 mała cebula bardzo drobno posiekana ½ łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżki masła ¼ łyżeczki soli kuchennej 1/8 łyżeczki mielonego białego pieprzu skórka z jednej średniej pomarańczy Przygotowanie: W rondelku wymieszać razem: wino, ocet balsamiczny żurawinę, szalotkę (lub cebulę) i tymianek. Mieszankę gotować na wolnym ogniu przez około

naRuszcie
Bezglutenowy makaron z tuńczykiem, groszkiem i pomidorkami cherry 254

Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki cherry i chwilę smażymy. Dodajemy odcedzony tuńczyk oraz groszek i dusimy chwilę całość. Dodajemy ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy grubo mielonym pierzem. Gotowe

Mango Papaja
JAJECZNICA ZE SZPINAKIEM 244

moim bliskim często urozmaicam dodatki do niej. Dziś proponuję taką meeega zdrową ze szpinakiem.    Składniki: 6 jaj 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany pieprz mielony sól olej do smażenia Wykonanie: Szpinak myjemy, osączamy,wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy sól, pieprz, czosnek, podduszamy. Jajka rozkłócamy w misce, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wylewamy na szpinak

Z Majeczką w kuchni
GULASZ WIEPRZOWY Z ZIEMNIAKAMI 195

użyłam szynki 300 g ziemniaków 1 cukinia puszka pomidorów 2 cebule czerwone 1,5 szkl bulionu warzywnego 1 papryka 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis sól morska Kamis młynek pieprz mielony Kamis ognista mieszanka przypraw Kamis olej do smażenia Wykonanie: Mięso kroimy, podsmażamy. Dodajemy pokrojone w piórka cebule. Podsmażamy. Dodajemy bulion. Dokładamy pokrojone  w kostkę ziemniaki, doprawiamy sol, pieprzem

Z Majeczką w kuchni
SZCZUPAK POD GALARETKĄ 178

cebula 1 cytryna natka pietruszki 3 łyżki żelatyny sól,pieprz Kamis Wykonanie: Do bulionu dodajemy w całości obrana marchew, pietruszke, seler, cebulę.Gotujemy do miękkości warzyw.Mięso szczupaka mielimy przez maszynke o bardzo drobnych oczkach.Dodajemy 1 ugotowana marchew,cebulę pietruszkę, mielmy. Do zmielonej masy dodajemy bułke tartą i doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy, formujemy kule niczym pulpeciki, wrzucamy do gorącego bulionu

Z Majeczką w kuchni
RAQUE WIEPRZOWE 200

szynki 20 dag pieczarek 3 duże pomidoy 1 cebula szklanka bulionu warzywnego 1  łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki łyżeczka ziół prowansalskich Kamis sól moska Kamis pieprz mielony Kamis olej do smażenia Wykonanie: Szynke kroimy w kosteczkę obtaczamy w mące, smażymy na rumiano razem z drobno posiekaną cebulką. Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone pomidory, pieczarki przekrojone na połowę, koncentrat

Z Majeczką w kuchni
KREWETKI W SOSIE ŚMIETANKOWO KOPERKOWYM 200

chętny to zapraszam Składniki: opakowanie krewetek tygrysich 1 cebula czerwona 1 ząbek czosnku pęczek koperku serek topiony śmietankowy garść makaronu spaghetti szklanka bulionu warzywnego sól morska młynek Kamis pieprz mielony Kamis Wykonanie: Cebulę i czosnek rozdrabniamy, podsmażamy. Dodajemy bulion, dokładamy obrana krewetki ze skorupki, dusimy 15 minut. Dodajemy serek topiony, mieszamy aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron

Z Majeczką w kuchni
ROLADKI MUSZTARDOWE SCHABOWE 202

plastrów żółtego sera 5 plastrów szynki lub polędwicy-wędliny 3 ogórki kiszone 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka smietany kremówki 1 łyzka ostrej musztardy rosyjskiej Kamis sól,pieprz mielony Kamis-do schabu Wykonanie: Rozbijamy każdy kotlet schabu.Poyspujemy solą i pieprzem,na każdy plaster układamy plaster zóltego sera,wędliny a nastepnie połowę pokrojonego wdrobna kosteczkę ogórka kiszonego. Zwijamy ciasne

Z Majeczką w kuchni
PILAW Z KURCZAKIEM 287

cechy wyżej wymienione! Składniki: 60 dag piersi z kurczaka 1 czerwona cebula czerwona papryka 2 torebki ryżu długoziarnistego łyżeczka kminku Kamis łyżeczka kolendry Kamis sól morska Kamis pieprz mielony Kamis garść rodzynek Bakalland 2 szklanki gorącej wody Wykonanie: Pierś kurczaka wkroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i tak samo

Z Majeczką w kuchni
SAŁATKA WARSTWOWA Z TUŃCZYKIEM 654

wtakiej wersji uwielbiają się zajadać tuńczykiem Składniki: 1,5 szkl kuskusu puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym puszka kukurydzy 5 jajek pęczek szczypiorku 8 łyżek majonezu sól morska Kamis pieprz mielony Kamis Wykonanie: Kuskus gotujemy, studzimy wykładamy do salaterki. Na wierzch wykładamy osączonego tuńczyka, dociskamy łyżką, wykładamy 4 łyżki majonezu,posypujemy posiekanym szczypiorkiem, wykładamy kukurydzę, na wierzch wykładamy resztę majonezu

Z Majeczką w kuchni
JAJECZNICA Z MAKARONEM 176

śniadanie czy kolację, moje dzieciaki ją uwielbiają. Składniki:  4 jajka  2 szklanki makaronu np świderki  1 pętko kiełbasy np podwawelskiej  1 cebula  sól, pieprz mielony Kamis olej do smażenia  1/3 szklanki mleka  3 łyżki mąki  Wykonanie  W osolonej wodzie gotujemy makaon, studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę

Z Majeczką w kuchni