jeśli tak, to moją następną potrawą będzie aromatyczna wieprzowina, podana na chmurce z warzyw okopowych, w towarzystwie emulsji z długo pieczonego buraka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy mielony z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Sałatka jest banalnie prosta, ale robiąca wrażenie. Potrzebujemy wędzonego pstrąga – lub dowolną wędzoną rybę, byleby poszarpaną na ładne kawałki ugotowane w mundurkach ziemniaki cebulę
ladykitchenmiseczce p yszna, rozgrzewająca, jesienna kolacja. Takie to ja lubię :) ~ Biała kapusta duszona z koperkiem i kminkiem ~ Składniki: liście kapusty koperek ketchup przyprawy: sól pieprz, kminek mielony Liście kroimy w drobne paski, wrzucamy do garnka i wlewamy trochę wrzątku. Przyprawiamy do smaku, dodajemy poszatkowany koperek i dusimy pod przykryciem minimum godzinę (aż kapusta zmięknie). Dodajemy ketchup i dusimy
Kuchenny Skrawek NiebaZainspirowana pewnym przepisem oraz zdrowym odżywianiem postanowiłam zrobić muffiny bez mąki. I wyszły, piękne i słodkie. Cu-do-wne! Składniki: 3/4 szklanki mielonych migdałów 1 i 1/4 szklanka zmielonej na mąkę kaszy jaglanej (można użyć gotowej mąki jaglanej) szklanka puree z upieczonej dyni 1/2 szklanki świeżej żurawiny 50 gram posiekanych orzechów włoskich 2 jaja 3 łyżki miodu
Mango Papajatostów francuskich nabiera całkiem innej barwy. Dzięki dodatkom i sposobie wykonania także i smaku. Składniki: chleb tostowy ser topiony w kostce u mnie Alpejski salami papryka jajka papryka mielona słodka i ostra olej do smażenia Party dip meksykański Prymat. Sposób wykonania: Chleb tostowy wałkujemy na płasko i odkrawamy skórki. Smarujemy kromkę serkiem topionym i układamy na niej plaster
Malinowe PocałunkiPrezentuje się i smakuję równie idealnie. Nie jest trudne do wykonania. A znika bardzo szybko.... Gorąco polecam! Składniki: 200 g margaryny/masła 150 g maku 100 g mielonych migdałów 100 g wiórek kokosowych 80 g cukru 8 białek 4 żółtka 2 budynie śmietankowe 350 ml mleka 100-150 g cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny
Malinowe PocałunkiMuszę przyznać, że mają mała wadę. Za szybko znikają! 1 kostka margaryny 3 szkl mąki 3 żółtka 1/2 szkl cukru cukier waniliowy (ja użyłam mielonej wanilii ) szczypta soli cukier puder dżem lub marmolada np. różana Wykonanie Mąkę przesiewamy, łączymy z cukrem, cukrem waniliowym/ wanilią, solą i dodajemy pokrojoną w kostkę zimną Kasię
Malinowe Pocałunkisoli kamiennej niejodowanej - 4-5 ząbków czosnku. - 2 łyżki pieprzu ziołowego (ja używam Kamisa, ponieważ jego smak jest jak dla mnie najbardziej optymalny) - 2 łyżeczki pieprzu naturalnego mielonego Kamis - 2 łyżki majeranku Kamis - ostra papryka według gustu Kamis ;) - gaza - sznurek bawełniany Polędwicę (schab) płuczemy pod wodą. Dokładnie osuszamy. Nacieramy ja solą. Dokładnie zasypujemy. Najlepiej zrobić to w misce
Malinowe Pocałunkidopasować do swoich preferencji. Składniki: 1 szkl wody 125 g margaryny 1 szkl mąki 4 jaja ser biały kremowy ok250 g, szczypior, pieprz czarny świeżo mielony Kamis, papryka chili, papryka słodka wędzona , sól W garnku należy zagotować wodę z margaryną, następnie dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Ciasto jest gotowe, kiedy odchodzi od dna i zaczyna
Malinowe Pocałunkidobre. A forma zachwyci niejedną osobę. Składniki: ok 700 ml mleka kokosowego (ja robię swoje) 300 ml śmietanki kremówki 30% 7-8 płaskich łyżeczek żelatyny cukier waniliowy (mielona wanilia) cukier do smaku galaretka malinowa 300 g malin (ja miałam mrożone) 1 i 1/2 szkl wody 3 łyżeczki żelatyny galaretka malinowa cukier do smaku Mleko kokosowe łączymy ze śmietanką
Malinowe Pocałunkinutką papryki. Najlepsze z tłuczonymi ziemniakami polanymi mega ilością sosu i oczywiście domowe ogórki kiszone. Składniki: ok 1kg żeberek wieprzowych 3 cebule odrobina mąki pszennej sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, papryka słodka, papryka ostra, papryka suszona kolorowa smalec/olej do smażenia ok szkl bulionu Wykonanie: Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na porcje. Każdą z nich opruszamy mąką
Malinowe Pocałunkizagłosowanie na mój przepis. Składniki: 0,5 kg polędwiczki wieprzowej 1 szkl mocnego naparu herbaty lady gray 2 szalotki bananowe ocet balsamiczny sól, pieprz czarny, papryka słodka mielona, tłuszcz do smażenia mąka pszenna rukola Fit&Easy wrząca woda papryka marynowana do dekoracji, bądź pomidory koktajlowe. Wykonanie: 1 szkl mąki przesiewamy, dodajemy sporą szczyptę soli
Malinowe Pocałunkitakiego właśnie mięsa. Z tego co zauważyłam steki z sezonowanej wołowiny można dostać w kilku sklepach sieciowych, więc nie ma problemu z dostępnością. Składniki: stek z sezonowane wołowiny świeżo mielony pieprz sól masło oliwa z oliwek Wykonanie: Stek powinien być w temp pokojowej. Osuszamy go, rozgniatamy dłonią i nacieramy oliwą z oliwek, solimy po obu stronach
Malinowe Pocałunkiwykorzystuje wszystkie 3 resztki z poprzednich. Wyszła boska! Wykonanie: Wyjęłam 3 zamrożone kawałki mięs, które zostały mi po poprzednich wędlinach. W szynkowarze ułożyłam warstwę mięsa mielonego, następnie posypałam to 1/2 łyżeczki żelatyny, położyłam boczek, posypałam znów żelatyną (1/2 łyżeczki), kolejna była karkówka, żelatyna i reszta mięsa siekanego. Zamknęłam i gotowałam jak wszystkie poprzednie. Czyli
Malinowe Pocałunkibiałek papier do pieczenia Mak zalewamy wrzątkiem (woda powinna być 1 cm wyżej od maku) i zostawiamy do wystygnięcia. Odsączamy np na sitku, następnie dwa razy mielimy w maszynce do mielenia mięsa z najdrobniejszym sitkiem. Do tak przygotowanego maku dodajemy nasze pozostałe składniki, mieszamy i w razie doprawiamy do smaku ;). Na potrzeby zmielonego maku dodać pozostałe składniki, wymieszać
Malinowe PocałunkiPowstały 2 wersje z czekoladą i bez. Obie równie smaczne, dla mnie wygrała wersja z ... Składniki: Mus truskawkowy: 500 g truskawek (kaszubskie) 2 galaretki truskawkowe kardamon mielony Masa budyniowa: 4 budynie waniliowe bez cukru 1l mleka 170 g masła/margaryny 1 szkl cukru dodatkowo: 200 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru
Malinowe Pocałunki