marchewki . S kładniki: 6 plastrów schabu 4 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego smalec do smażenia majeranek słodka czerwona papryka sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek oprószyć solą, pieprzem i papryką. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, ubsmażyć mięso z dwóch stron, zdjąć
magiczna kuchnia Kasismakują? Dajcie znać! Składniki na 7 kotletów: 1,5 szklanki UGOTOWANEJ kaszy jaglanej, 1 duża, ugotowana do miękkości marchewka, 3 łyżki kapusty kiszonej, 2 łyżeczki mielonego kminku, 1 łyżeczka suszonego koperku, sól, pieprz do smaku. Wykonanie: Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania klejącej masy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki, a następnie smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego (w zdrowszej wersji
Jeść, by żyć w zdrowiużółtego - 10 dkg sera żółtego w kostce - 100 g serka topionego kremowego - pół szklanki śmietany 12 lub 18 % - 3/4 szklanki bulionu lub wody - 1 łyżka mąki pszennej - pół łyżeczki mielonej papryki - sól do smaku - suszony szczypiorek ( opcjonalnie ) Wykonanie Plastry schabu rozbijam jak na kotlety, na każdym z nich układam po plasterku szynki i sera. Zwijam w roladki i układam
Kuchnia z widokiem na ogródzaczyna pojawiać się botwinka. 1 pęczek botwinki z buraczkami 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 selera 200 g boczku wędzonego 3 litry bulionu drobiowego 2 łyżki śmietany sól pieprz czarny mielony jajka ugotowane na twardo świeży koperek Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć przez chwilkę na patelni. Ważne, aby nie był zbyt tłusty. Marchewkę, pietruszkę, selera pokroić i smażyć
https:KKuchniaMniamrabarbaru (waga po obraniu)+ 2 łyżki wody 3 pełne łyżki stołowe budyniu waniliowego + 50ml zimnej wody 2 mocno czubate łyżki cukru, białego lub trzcinowego (Muscovado odpada!) ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 3 goździki, zmielone 1 gwiazdka anyżu, zmielona czerwony barwnik w proszku – szczypta, na czubek noża BEZA NA WIERZCH 1 ciasta 3 białka jajek M 150g drobnego białego
Karo in the Kitchenfileta okonia nilowego bez skóry łyżka oleju kokosowego 200 ml mleka kokosowego chili 5 gałązek natki pietruszki trawa cytrynowa 6 ziarenek kolendry łyżeczka sosu sojowego sól pieprz świeżo mielony Filet okonia nilowego oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na ok. 40 minut do lodówki. Okonia pokroić na paski w poprzek włókien. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i podsmażyć
Weekendy w domu i ogrodzieJednym z elementów przygotowania się to opanowanie nowego MENU. 😄 Dziś na topie mamy SZASZŁYKI WEGAŃSKIE!😆 Skladniki: Papryka Olivki Pieczarki Cebula Cukinia Ogórek Przyprawy Sól i pieprz Ostra papryka - mielona Bazylia Oregano Sos sojowy Oraz Patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Warzywa kroimy w kostki lub plasterki. Następnie nadziewamy naprzemiennie na patyczek do szaszłyków. Cebula stanowi bardzo praktyczny izolator pomiędzy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepatelni wodą i wlaniu jej do garnka z zupą, aby nie tracić smaku.) Zupę posolić i gotować przez kilka minut. Zdjąć z ognia, wlać słodką śmietankę i przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Podawać z makaronem i ulubioną zieleniną, np. koperkiem lub pietruszką. Czy wyrzucając plastikową torebkę zastanawiacie się ile lat będzie się ona rozkładać? Czy kupując mięso na pieczeń
Codzienna kuchnia niecodziennauważając żeby mi się na boki za bardzo nie rozsypały :) Piekłam je tak około 20 minut, aż się lekko skarmelizowały i zmieniły kolor a wtedy posypałam je świeżo mielonym pieprzem. Podałam je w towarzystwie steka i szparagów i karczochów. Były pyszne :) Grillowane rzodkiewki na ostro – przepis na grilla
Kuchnia na wzgórzuowsianych górskich 1 dojrzały banan 1 łyżeczka siemienia lnianego Banan obrać i pokroić, razem z płatkami, siemieniem i jogurtem wrzucić do blendera, zmiksować na koktajl. Przed podaniem można udekorować mielonym siemieniem, plastrem banana, miętą. Gotowe
Obiad gotowysól 1 łyżeczka, woda gorąca 3/4-1 litr, kasza gryczana 2 woreczki, twaróg 30 dag, cebula podsmażona 4 sztuki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, majeranek 4 łyżki, śmietana gęsta - ile potrzeba kaszę gryczaną ugotować do miękkości w nie solonej wodzie, dobrze odcedzić z wody, w misce wymieszać kaszę z twarogiem, majerankiem
W Mojej Kuchni Lubięmacie ochotę na gołąbki, to raz warto spróbować właśnie takich. Potrzebujemy 1/2 kapusty 1 kg, 1/2 kg mielonego, 1/2 kg ugotowanego ryżu. Sól, pieprz, papryka, 3 jajka, bułka tarta i koncentrat pomidorowy. Kapustę ucieramy na tarce. Dodajemy mięso, jajka, ryż, łyżeczkę płaską soli, łyżeczkę pieprzu, łyżkę papryki, parę łyżek bułki. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do lodówki
chleba naszegomasła 1 szkl cukru 2 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 600 g rabarbaru op. budyniu malinowego 6 łyżek cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki mielonych herbatników lub bułki tartej Ciasto: składniki na ciasto posiekać, zagnieść i zwinąć w folię. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Pamiętajcie, że ciasto im lepiej schłodzone tym bardziej kruche
Smakołyki Asiząbki czosnku 1 puszka cieciorki gotowanej na parze 7-8 sztuk pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 100 ml dobrej jakości oliwy Pęczek świeżej bazylii Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 30 g tartego drobno parmezanu Jak wykonać ? Makaron gotujemy w osolonym wrzątku,tak jak w przepisie na opakownaniu. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy
Wanilia i Kardamonskórką. Kukurydzę odcedzić, mozzarellę pokroić w dużą kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Sos czosnkowy – do garnuszka dodać jogurt, majonez, keczup, sok z cytryny, cukier, sól, pieprz świeżo mielony. Ząbki czosnku obrać i wycisnąć przez praskę. Dodać do garnuszka i dokładnie wymieszać. Wylać sos do sałatki i wymieszać. W razie potrzeby jeszcze doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać
Kuchnia Pokoleń