tosterze. Ząbek czosnku przecinamy na pół i mocno nacieramy nim gorące grzanki. Na każdej rozkładamy po łyżce serka z ziołami i po równej porcji bobu. Pieprzymy grubo mielonym pieprzem, posypujemy starannie serem Pecorino i delikatnie – płatkami chili. Podajemy od razu. PS.: Pan który nie lubił bobu (do czasu TEGO przepisu) już po jednej kromce zapytał, kiedy będzie powtórka
Karo in the Kitchenpodłużna Ramiro 1 cukinia 150 ml białego wytrawnego wina Około 1 litr bulionu domowego najlepiej warzywnego 4 łyżki startego parmezanu 3 łyżki masła Sól morska do smaku Pieprz świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Bób wrzucam na osolony wrzątek, gotuję do miękkości-jeśli jest młodziutki wystarczy 5 minut jeśli starszy, trochę dłużej. Odcedzam, przelewam na sicie zimna wodą
Wanilia i Kardamonmega aromatyczna. Składniki 250-300 g młodej kapusty 3 pętka białej kaszanki z bazylią i papryką 1 cebula 1 słoik sosu pomidorowego z bazylią 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonej papryki 1,2 l bulionu warzywnego 3 łyżki kaszy pęczak koperek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszankę obieramy z osłonki, kroimy
R'n'G KitchenSKŁADNIKI: 30 dag. truskawek 3-4 średnie ogórki zielone 2 kulki mozzarelli 1/2 sałaty lodowej SOS: 10 truskawek 1/2 jabłka kilka gałązek pietruszki sól himalajska, pieprz grubo mielony szczypta papryki chili 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny w razie potrzeby 1-2 łyżki wody 3 łyżki oliwy z oliwek WYKONANIE: sałatę porwać, truskawki pokroić
Kuchnia Beatyaktywny zakwas żytni 150 g śruta żytnia (jak nie mamy można grubo zmielić w młynku/blenderze ziarno żyta lub użyć mąki żytniej grubo mielonej) 150 g woda 3,25 g sól W wodzie rozpuścić sól i zakwas, dodać śrutę, dobrze wymieszać. Zostawić przykryty na 9 godzin w temperaturze 30°C (w ciepłym miejscu, obok kaloryfera
Przepisy na domowy ser i chlebzgęstnieje. Sos przelać na sitko np. do miseczki lub drugiego garnuszka. Cebulę odcedzić lub przetrzeć częściowo. Na końcu do sosu dodać mak i wymieszać. Ja użyłam suchego mielonego maku, więc na zdjęciu wydaje się, że jest go więcej. Czy takie sosy wolicie kupić gotowe w sklepie, czy może robicie je sami w domu
Codzienna kuchnia niecodziennagorącej masy szybko miękną, a ciasto tężeje po kilku godzinach stania w lodówce. Polecam, ciasto smakuje przepysznie. Sernik gotowany z truskawkami Drukuj przepis Składniki -1 kg mielonego twarogu, może być z wiaderka -200 g masła -1 szklanka cukru -łyżka cukru waniliowego -2 budynie waniliowe -4 duże jajka (użyłam L) -200 ml mleka -około 400 g herbatników
Marta Gotujekukurydzy konserwowej (ok. 6 łyżek) 1 czerwona papryka 4-5 cm kawałek pora 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki mąki pszennej 2 małe jajka sól morska świeżo mielony pieprz olej rzepakowy do smażenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Filet z kurczaka myjemy i oczyszczamy z ewentualnych błon czy chrząstek. Kroimy w niezbyt dużą kostkę
Poezja smakuSKŁADNIKI: 1 kg bobu 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka świeżego kopru 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki suszonej chilli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól morska, świeżo mielony pieprz + 1 łyżeczka cukru do gotowania bobu Bób na maśle w aromacie chilli, czosnku i koperku PRZYGOTOWANIE bobu na maśle w aromacie chilli, czosnku, i koperku Bób myjemy, odcedzamy i gotujemy
kulinarnyJajagody. PRZEPIS NA SERNIK CZEKOLADOWY PIECZONY Składniki na sernik: Spód do sernika: 200 g biszkoptów 150 g masła 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 500 g sera twarogowego mielonego 500 g serka mascarpone 200 g śmietany 18% 1 1/3 szklanki cukru pudru 4 jajka 2 żółtka 150 g czekolady deserowej 50 g masła 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
kolorowotorcikowoliście na mniejsze kawałki. Na wierzchu kładziemy tuńczyka, obrane i pokrojone na ćwiartki jajka ugotowane na twardo. Posypujemy pestkami z dyni i migdałami, polewamy olejem i możemy doprawię świeżo mielonym pieprzem. Zamykamy pudełeczko i bierzemy do pracy. W pracy całość mieszamy – smacznego ! Do sałatki można dodać jeszcze na przykład piórka cebuli. Smacznego
Kuchnia na wzgórzusojowy 2 łyżki Puszka mleka kokosowego Sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: W średniej wielkości garnku przesmażamy posiekaną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojone w dużą kostkę mięso. Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz sosem sojowym. Marchew obieramy i siekamy w plasterki, paprykę i bataty w kostkę. Warzywa dodajemy do mięsa i przesmażamy razem 3-4 minuty. Po tym czasie
Pyry na GazIdealnie zastępuje typowe ziemniaki podawane na obiad. Pracy nie ma zbyt wiele a wygląd i smak oceńcie sami. Składniki: Kalafior ( mały – dwie pięści złożone razem ) Ziemniaki ( kilka ) Masło Kolendra mielona sól Ser camembert ziołowy Wykonanie: Kalafior i ziemniaki gotujemy do miękkości oddzielnie. Odsączamy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy sporą łyżkę masła i przyprawiamy kolendrą i solą do smaku. Mieszamy
Smaki Ewyczosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki białego wytrawnego wina 150 ml słodkiej śmietanki 12% do sosów Sól morska do smaku Pieprz świeżo mielony do smaku Kilka gałązek koperku do posypania Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek obrać, posiekać zeszklić na maśle z dodatkiem oliwy, wlać wino, zamieszać odczekać chwilę aż odparuje, dodać pokrojoną
Wanilia i Kardamonzwykle czytałam wynikało, że jest to dosyć ciężkie, maziste ciasto o wyraźnym smaku czekolady. Zawsze w takich momentach wyobrażałam sobie jak biorę kęs takiego ciasta i … „mielę i mielę” ten mazisty twór;) To były wyobrażenia. Rzeczywistość okazała się zgoła inna:) Muszę dodać, że gdyby nie ta warstwa serowa i owoce dla przełamania smaku, nie zdecydowałabym się
Smaki Na Talerzu