mielone - 47549 przepisów (strona:1626/3170)

Vege Calzone (faszerowane smażonym tofu i warzywami ) 214

kaparów  Dodatkowo:  2 łyżki jasnego syropu z agawy /melasy trzcinowej  0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego  sól  pieprz  suszony imbir  szczypta kurkumy  mielony kumin (kmin rzymski) suszone zioła: oregano.bazylia,rozmaryn, chili  Wykonanie :  1. Mąkę pszenną mieszamy z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn ) . Dodajemy resztę składników i wyrabiamy

vaniliowoczekoladowa
GULASZ Z MIĘSA I BAKŁAŻANA Z ZALEWY 189

SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 500 ml przecieru pomidorowego 100 ml wody 2 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Olej do smażenia np.rzepakowy 6 plastrów bakłażana z zalewy lub oleju PRZYGOTOWANIE:  Do garna o grubym dnie wlewam olej dodaję mięso i przyprawy

Gotowanie Patki
Wielkanoc wytrawnie 908

Sałatka z kolorowym ryżem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html   Gotowany podwójnie schab kanapkowy http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/04/gotowany-podwojnie-schab-kanapkowy.html   Jajka z farszem wątrobowym http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/jajka-z-farszem-watrobkowym.html    Boczek faszerowany papryką i mieloną szynką http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/boczek-faszerowany-papryka-i-mielona.html Chleb z ziarnami i chia http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/chleb-z-ziarnami-i-nasionami-chia.html Sałatka jarzynowa bez jajek http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/saatka-jarzynowa-bez-jajek.html Drożdżowe koszyczki na sałatkę http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/02/drozdzowe-koszyczki-na-saatke.html Pasztet pod pierzynką

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z kurczaka z cukinią 175

tego są szybkie, zdrowe i bardzo smaczne.  Moje roladki podałam z brązowym ryżem i surówką z  kapusty Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 1 cukinia słodka mielona papryka suszona bazylia sól, pieprz dodatkowo folia spożywcza Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić na pół ( by powstało 8 kotletów). Każdy rozbić uważając by nie podziurawić, doprawić solą, pieprzem, bazylią

magiczna kuchnia Kasi
Warstwowa sałatka śledziowa – szuba. Śledzie pod pierzyną 309

spora czerwona cebula (150-170g) 4-5 ogórków kiszonych, najlepiej z beczki – twardych, mocno kwaśnych i słonych musztarda Dijon majonez gęsta kwaśna śmietana 18% pieprz czarny mielony Zapisz

Karo in the Kitchen
Jajka faszerowane pieczarkami 189

rozkrawamy na pół. Pieczarki oczyszczamy i siekamy w plasterki. Na łyżce masła przesmażamy grzyby z drobno posiekana cebulką i dodatkiem soku z cytryny. Doprawiamy do smaku sola , świeżo mielonym czarnym pieprzem i płatkami chilli. Całość miksujemy ręcznym blenderem. Na każdą połówkę jajka nakładamy porcje farszu. Oraz listki świeżej rukoli. Posypujemy płatkami chilli

Pyry na Gaz
Czerwony ryż z warzywami i mozzarellą 243

też tak pada ??? Składniki na 3 porcje: 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 200 g ryżu czerwonego pełnoziarnistego  natka pietruszki 1 opakowanie kulek mozzarelli papryka czerwona mielona słodka garść słonecznika łuskanego kurkuma sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Ryż gotujemy podobnie jak kaszę jaglaną. Na szklankę ryżu, dwie szklanki wody. Gotujemy do momentu, aż ryż wchłonie całą

kruche babeczki
Warzywne chipsy Crispy Natural :) 232

okazała się marchewka , którą polubiłam już spory czas temu. A jak wypadają inne smaki? O tym poniżej. Marchewkowe marchew * cebula suszona * ekstrakt drożdżowy suszony * przyprawy: papryka suszona, pieprz czarny mielony, pieprz Cayenne * zioła: oregano, tymianek * koncentrat soku cytrynowego * suszony sok czosnku  Te chipsy mają bardzo aromatyczny zapach, ale nic dziwnego skoro w składzie znajdziemy mnóstwo przypraw i ziół

Zdrowie na języku :P
Multigrano z lekkim sosem warzywno-pieczarkowym (na jogurcie) 329

pora 2-3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego w temp. pokojowej 1 woreczek Multigrano z siemieniem lnianym Risana sól himalajska i czarny mielony pieprz do smaku opcjonalnie posiekany koperek do posypania dania *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona

Słodkie okruszki
Dietetyczna przystawka z jajkami w sosie czosnkowo-miętowym w roli głównej 325

pora lub innych pół pęczka mięty 1 duży ząbek czosnku 200 ml jogurtu naturalnego 0% tłuszczu lub jogurtu greckiego 1 szczypta soli 1 szczypta cukru 1 szczypta białego, mielonego pieprzu Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Wegański mazurek jaglany 208

udowodnić, że wegańskie nie znaczy niedobre :) Przedstawiam wam mazurek wegański.  Wszystkim nam bardzo smakował.  Koniecznie wypróbujcie w te Święta Wielkanocne . Spód 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka mielonych migdałów 10 daktyli 2 łyżki jogurtu sojowego 50 g oleju kokosowego Masa jaglana 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody starta skórka z cytryny laska wanilii 1/2 szklanki malin

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym 143

zrobienie  w sobotę na obiad , bo zajmuje niestety sporo czasu , ale efekt zadowolenia po zjedzeniu gwarantowany :) Do przygotowania lazanii potrzebne są : Składniki: - 500 g mięsa mielonego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - puszka pomidorów krojonych bez skórki - ser żółty ( 300 g) - oregano - bazylia -  natka pietruszki - sól i pieprz - sos beszamelowy Sos beszamelowy: - 50 g masła

Różne smaki w kuchni
Kremowy torcik z gruszkami 195

kroku - wykonanie Jajka rozbijamy , białka oddzielamy od żółtek, po czym wrzucamy do większej miski i miksujemy na pół sztywno.Wsypujemy brązowy cukier . Składniki ubijamy na sztywną piane. 2/3 szkl. mielonych i 1 łyżkę posiekanych migdałów  mieszamy z 2 i 1/2 łyżki mąki oraz 1/2 szkl. cukru pudru. Składniki łączymy z wcześniej ubitą pianą z białek i brązowego cukru. Ciasto

Różne smaki w kuchni
Rogale marcińskie 257

miseczkach nasypać mak, orzechy włoskie, daktyle i figi .  Zalać gorąco wodą i doczekać 30 minut. Następnie odcedzić na sitku o małych oczkach. Mak, orzechy figi , daktyle i migdały mielimy 2 razy. Masę marcepanową ucieramy z cukrem pudrem i śmietaną. Gdy składniki się dobrze połączą dodajemy zmielony mak z bakaliami. Następnie dodajemy pokruszone biszkopty ( mieliłam w blenderze ) i posiekaną skórkę

Różne smaki w kuchni
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 205

łyżce mąkę z dodatkami. Gotowe ciasto wylewamy do foremki o wymiarach 38 x 25 Piec ok. 20 minut w temp. 160 C. Składniki na sernik: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla) 8 jaj 1 szkl. cukru cukier waniliowy 400 ml kremówki 4 łyżki mąki ziemniaczanej Kajmak : 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 20 g masła

Różne smaki w kuchni