mielone - 47549 przepisów (strona:1626/3170)

Barszcz ukraiński z botwiną 139

puszka białej fasoli lub 300 g ugotowanej 2/3 szklanki słodkiej śmietany, np. 18% posiekany koper gałązka lubczyku sól, pieprz do smaku 1/2 szklanki koncentratu z buraków pół łyżeczki mielonego kminku przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu Botwinę wyszorować, buraczki obrać, pokroić w kostkę, a łodygi i liście pokroić na bardzo drobne kawałki, Selera, marchew i ziemniaki obrać i pokroić

Czerwień i błękit
Pieczone, chrupiące udka 146

i/lub pałki z kurczaka 10szt Oliwa z oliwek 3 łyżki Sól Czarny pieprz Słodka papryka Majeranek Miód 2 łyżki Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Sól, świeżo mielony czarny pieprz, słodka paprykę i lubczyk wymieszać z oliwą z oliwek. Papką natrzeć mięso, włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i odstawić do lodówki na całą noc. Pałki

Pyry na Gaz
Zupa pieczarkowa z mięsem 223

polecam :)   1 golonka wieprzowa bez skóry 1-2 łyżki suszonej włoszczyzny 3 kulki ziela ang. parę ziarenek pieprzu 60 dag pieczarek 1 cebula olej kokosowy sól i pieprz mielony do smaku natka pietruszki śmietana lub jogurt Zaczynam od ugotowania golonki, gotuję ją razem z włoszczyzną, zielem angielskim, dodaję pół łyżeczki soli i parę ziarenek pieprzu.  Gotuję

Takie tam pichcenie
Szybki obiad. Kurczak z warzywami i grzybami w sosie pomidorowym. 248

Sklep Zdrowia) około 3/4 opakowania mrożonych warzyw na patelnię z leśnymi grzybami około 1/2 szklanki ekologicznego przecieru pomidorowego (można nabyć w Sklep Zdrowia) sól himalajska do smaku czarny mielony pieprz do smaku 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki. Podsmażamy na oleju kokosowym, doprawiając łyżką podlaskiej przyprawy do drobiu (mieszamy, aby przyprawa

Słodkie okruszki
Pieczone podudzie z indyka w sosie pieczeniowym 196

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 szt podudzia z indyka ( zazwyczaj mają około kilograma ) 1-2 łyżeczki mielonej kozieradki 2 łyżeczki miodu 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka pieprzu sól do smaku 2 łyżki oleju rzepakowego sos : 1 porządna ,łyżka masła 1 łyżka , czubata mąki

Ogrodnik w podróży
Hummus tradycyjny 183

Składniki: 200 g ciecierzycy (polecam Skworcu ) 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej sól (płaska łyżeczka) ------------------------------ 3 ząbki czosnku 4 łyżki pasty tahini 4 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka mielonego kuminu (kminu rzymskiego) około 4 łyżki wody z gotowania ciecierzycy 5 łyżek oliwy extra vergine 1/4 płaskiej łyżeczki papryki ostrej sól do smaku (około 1 płaskiej łyżeczki) Ponadto

Smak mojego domu
GOŁĄBKI Z KASZĄ ORKISZOWĄ W BIAŁYM SOSIE 151

będzie. Zastąpmy jednak ryż kasza orkiszową, a sos zamiast pomidorowego przygotujmy śmietanowo koperkowy. Nasze gołąbki zyskają zupełnie nowy smak. Polecam!  Składniki: główka młodej kapusty 600 g mięsa mielonego z indyka 200 g kaszy orkiszowej sól , pieprz, ostra papryka liść laurowy ziele ang 2 litry bulionu warzywnego sos: pęczek koperku szklanka śmietany 12%  Wykonanie: *Kapustę parzymy, wycinamy głąb

Z Majeczką w kuchni
Koperkowy rosół z zielonymi szparagami 184

jest smak dzisiejszego rosołku. Nie jest to jednak zupa koperkowa, bo i bez zasmażki i dodatku śmietany. Rosół ugotowałam na indyczych kościach plus skóra, pozostałości po naszych ulubionych mielonych z indyczego udźca. Zawsze taki żelany zapas czeka w zamrażarce na odpowiednią porę. Dawno nie było u nas zupy, także zajadaliśmy się ze smakiem zielonym rosołem! Polecam! Pycha! Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prosta sałatka z czerwoną cebulką 144

height: 1em;" /> Składniki : 1 dość , duża ,czerwona cebula 7 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy 2 ugotowane marchewki ,niezbyt duże 2-3 ziemniaki średniej wielkości 1 łyżeczka , mielonego pieprzu sól do smaku 2 łyżki , gęstego majonezu ( zawsze używam Winiary) 1 łyżka słodkiej musztardy ( np Roleski ) Jajka obieramy ze skorupek i drobno kroimy w kosteczkę . Tak samo postępujemy

Ogrodnik w podróży
Bigos z młodej kapusty 176

pęczki świeżego koperku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2-3 liście laurowe 4-5 sztuk ziela angielskiego 1 łyżeczka kolorowego pieprzu 2 łyżki mąki pszennej Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotwania: Mięso od szynki myję, wkładam do garnka zalewam wodą-tak aby się zanurzyło, dodaję kolorowy pieprz oraz listek laurowy, odrobinę soli, gotuję pod przykryciem

Wanilia i Kardamon
Sałatka z pieczonego buraka 123

oliwek i sosem balsamicznym, doprawiając solą i pieprzem. Kolejną warstwę stanowią nasze plasterki buraków, następnie układamy pokrojoną fetę i posypujemy płatkami migdałów. Do smaku można wszystko jeszcze oprószyć świeżo mielonym pieprzem. I gotowe. Smacznego Artykuł Sałatka z pieczonego buraka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Szparagi z jajkiem w koszulce w sosie holenderskim 107

przygotowujemy według mojego wcześniejszego przepisu ( możesz go znaleźć klikając tu ). Na talerzach układamy grzanki, na nich szparagi, jajko w koszulce, wszystko polewamy porcją sosu holenderskiego i wykańczamy szczyptą świeżo mielonego pieprzu. Smacznego Artykuł Szparagi z jajkiem w koszulce w sosie holenderskim pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Twarożek śniadaniowy 116

widelcem. Dodajemy śmietanę. Ogórka i rzodkiewki porządnie myjemy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Koperek drobno siekamy. Warzywa dorzucamy do sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, najlepiej świeżo mielonym. I już gotowe. Dla mnie najlepszym dodatkiem do twarożku jest świeżo zerwany i soczysty pomidor. Smacznego Artykuł Twarożek śniadaniowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka Caprese 114

plasterki. Na talerzu układamy na przemiennie pomidory z mozzarellą. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z oliwą z oliwek. Tą mieszanką polewamy sałatkę. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na koniec pomidory z mozzarellą dekorujemy posiekaną bazylią. Smaczego Artykuł Sałatka Caprese pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 184

oliwek 1,5 łyżki ostrej musztardy 1 duża łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny (opcjonalnie octu winnego) pół łyżeczki suszonego majeranku pół łyżeczki suszonego oregano świeżo mielony pieprz sól Kurczaka czyścimy z błonek i kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy przyprawami i oliwą lub olejem. Proporcję przypraw możecie modyfikować w zależności od Waszego gustu. Mięso smażymy na dobrze

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania