smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 szt podudzia z indyka ( zazwyczaj mają około kilograma ) 1-2 łyżeczki mielonej kozieradki 2 łyżeczki miodu 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka pieprzu sól do smaku 2 łyżki oleju rzepakowego sos : 1 porządna ,łyżka masła 1 łyżka , czubata mąki
Ogrodnik w podróżySkładniki: 200 g ciecierzycy (polecam Skworcu ) 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej sól (płaska łyżeczka) ------------------------------ 3 ząbki czosnku 4 łyżki pasty tahini 4 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka mielonego kuminu (kminu rzymskiego) około 4 łyżki wody z gotowania ciecierzycy 5 łyżek oliwy extra vergine 1/4 płaskiej łyżeczki papryki ostrej sól do smaku (około 1 płaskiej łyżeczki) Ponadto
Smak mojego domubędzie. Zastąpmy jednak ryż kasza orkiszową, a sos zamiast pomidorowego przygotujmy śmietanowo koperkowy. Nasze gołąbki zyskają zupełnie nowy smak. Polecam! Składniki: główka młodej kapusty 600 g mięsa mielonego z indyka 200 g kaszy orkiszowej sól , pieprz, ostra papryka liść laurowy ziele ang 2 litry bulionu warzywnego sos: pęczek koperku szklanka śmietany 12% Wykonanie: *Kapustę parzymy, wycinamy głąb
Z Majeczką w kuchnijest smak dzisiejszego rosołku. Nie jest to jednak zupa koperkowa, bo i bez zasmażki i dodatku śmietany. Rosół ugotowałam na indyczych kościach plus skóra, pozostałości po naszych ulubionych mielonych z indyczego udźca. Zawsze taki żelany zapas czeka w zamrażarce na odpowiednią porę. Dawno nie było u nas zupy, także zajadaliśmy się ze smakiem zielonym rosołem! Polecam! Pycha! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!height: 1em;" /> Składniki : 1 dość , duża ,czerwona cebula 7 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy 2 ugotowane marchewki ,niezbyt duże 2-3 ziemniaki średniej wielkości 1 łyżeczka , mielonego pieprzu sól do smaku 2 łyżki , gęstego majonezu ( zawsze używam Winiary) 1 łyżka słodkiej musztardy ( np Roleski ) Jajka obieramy ze skorupek i drobno kroimy w kosteczkę . Tak samo postępujemy
Ogrodnik w podróżypęczki świeżego koperku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2-3 liście laurowe 4-5 sztuk ziela angielskiego 1 łyżeczka kolorowego pieprzu 2 łyżki mąki pszennej Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotwania: Mięso od szynki myję, wkładam do garnka zalewam wodą-tak aby się zanurzyło, dodaję kolorowy pieprz oraz listek laurowy, odrobinę soli, gotuję pod przykryciem
Wanilia i Kardamonoliwek i sosem balsamicznym, doprawiając solą i pieprzem. Kolejną warstwę stanowią nasze plasterki buraków, następnie układamy pokrojoną fetę i posypujemy płatkami migdałów. Do smaku można wszystko jeszcze oprószyć świeżo mielonym pieprzem. I gotowe. Smacznego Artykuł Sałatka z pieczonego buraka pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeprzygotowujemy według mojego wcześniejszego przepisu ( możesz go znaleźć klikając tu ). Na talerzach układamy grzanki, na nich szparagi, jajko w koszulce, wszystko polewamy porcją sosu holenderskiego i wykańczamy szczyptą świeżo mielonego pieprzu. Smacznego Artykuł Szparagi z jajkiem w koszulce w sosie holenderskim pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujewidelcem. Dodajemy śmietanę. Ogórka i rzodkiewki porządnie myjemy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Koperek drobno siekamy. Warzywa dorzucamy do sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, najlepiej świeżo mielonym. I już gotowe. Dla mnie najlepszym dodatkiem do twarożku jest świeżo zerwany i soczysty pomidor. Smacznego Artykuł Twarożek śniadaniowy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeplasterki. Na talerzu układamy na przemiennie pomidory z mozzarellą. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z oliwą z oliwek. Tą mieszanką polewamy sałatkę. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na koniec pomidory z mozzarellą dekorujemy posiekaną bazylią. Smaczego Artykuł Sałatka Caprese pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeoliwek 1,5 łyżki ostrej musztardy 1 duża łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny (opcjonalnie octu winnego) pół łyżeczki suszonego majeranku pół łyżeczki suszonego oregano świeżo mielony pieprz sól Kurczaka czyścimy z błonek i kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy przyprawami i oliwą lub olejem. Proporcję przypraw możecie modyfikować w zależności od Waszego gustu. Mięso smażymy na dobrze
PatiGotujeświeżego imbiru 1 świeża papryczka chilli 1 łyżeczka zmielonego kuminu 1- 1,5 łyżeczki czosnku granulowanego Galeo 1 łyżeczka curry Galeo szczypta chili pieprz cayenne Galeo 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 szklanki bulionu (warzywnego lub drobiowego) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka sosu sriracha lub samba olek pieprz Galeo sól Soczewicę należy dokładnie przepłukać wodą. Zasada jest podobna
PatiGotujeprzygotowane wszystkie składniki możemy zacząć układać je warstwowo: starte białka (można je trochę posolić) tarty ser rozdrobniony tuńczyk sos majonezowo-śmietankowy starte masło starte żółtka Górę można oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Smacznego Artykuł Sałatka Kijowska pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeśrednia cebula 1 większy ząbek czosnku 3 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki wędzonej papryki 0,25 mielonego kminku 1 łyżeczka majeranku suszonego sól i świeżo zmielony pieprz 2 łyżeczki masła roślinnego 2 pełne łyżeczki koncentratu pomidorowego 500 g passaty pomidorowej 0,75 - 1 szklanka wody garść posiekanej
Słodko-Słony Świat IlonyMłoda kapusta, młode ziemniaczki, koperek i do tego kotlecik mielony :) Takie połączenie odpowiada nam najbardziej, a wy jak lubicie jadać młoda kapustkę, z jakimi dodatkami ? Składniki na 4-5 osób: 1 główka młodej kapusty pół pętka kiełbasy 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju 1/2 pęczka koperku 4 ziarnka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1/2 łyżki warzywka bez soli
Gotowanie...to proste !