mielone - 47549 przepisów (strona:1625/3170)

Miodowe pałki kurczaka 212

łyżki kefiru 1 łyżka miodu 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżeczki musztardy 1-2 łyżki oleju 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz biały, pieprz ziołowy, szczypta mielonego kminku Każdą pałkę myjemy pod bieżącą wodą, a następnie wkładamy do miski i namaczamy w zimnej wodzie przez około 30 minut. Po tym czasie mięso osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym

Smaki Na Talerzu
szybkowar-rolada z boczku do pieczywa... 202

Składniki: boczek surowy 1,5 kg, przyprawa do ziemniaków 1 opakowanie, majeranek 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, woda 2 szklanki mało tłusty kawał boczku bez kości posypać całą przyprawą do ziemniaków rozłożyć pokrojone cebule z czosnkiem, papryką ostrą posypać, kucharkiem zawinąć ciasno roladę, obwiązać grubszą nitką

W Mojej Kuchni Lubię
czosnkowe kotlety z piersi na obiad... 237

Składniki: pierś z kurczaka podwójna 2 sztuki, jajka 2 sztuki "L", kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna - ile potrzeba, ziemniaki gotowane w mundurkach 1 kg, kalafior 1 średni podwójne piersi rozciąć na 8 kotletów, lekko je rozbić w woreczku jajka, kucharek

W Mojej Kuchni Lubię
Tagliatelle z wołowiną, porami i boczniakami / Beef leek and oyster mushroom tagliatelle 309

tylko do zarumienienia, następnie dodajemy pory z grzybami i winem, później tylko śmietanka, przyprawy i danie praktycznie gotowe. Jeśli lubisz bardziej pikantne smaki, polecam też szybki makaron z mięsem mielonym i oliwkami w pikantnym sosie pomidorowym , pycha! Zapraszam! Scroll down for recipe in English Tagliatelle z wołowiną, porami i boczniakami (4 porcje) Składniki : 300 g steka wołowego (u mnie

karmelowy
Kurczak Caprese zapiekany z mozzarellą, bazylią i pomidorami 292

porcje 2 piersi z kurczaka 1 kulka mozzarelli 1 pomidor garść świeżych listków bazylii 100 ml passaty (lub pomidorów w kawałkach) 1 ząbek czosnku oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz sól * PRZYGOTOWANIE Piersi z kurczak umyj, osusz i oczyść. Natnij w kilku miejscach. Posól i popieprz. Pomidory oraz mozzarellą pokrój w cienkie plasterki. Powkładaj w nacięcia wraz z listkami

Food Square
Sałatka z pieczonego buraka, sera feta, na miksie sałat i z prażonymi orzechami 215

średniej wielkości burak 1 łyżka łuskanych orzechów włoskich 50-70 g sera feta  sos (ilość przybliżona) : 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta soli szczypta grubo mielonego pieprzu Buraka wyszorować i osuszyć. Zawinąć szczelnie w papier do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 30-45 minut. Wystudzić, obrać i pokroić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Marchewkowa pieczona owsianka 281

grubych oczkach łyżka cynamonu 2 łyżki suszonej żurawiny łyżeczka proszku do pieczenia szczypta mielonj gałki muszkatołowej 2 łyżki ksylitolu 180 ml mleczka kokosowego 100 ml gorącej wody 2 łyżki mielonego siemienia lnianego szczypta soli orzechowy top: 25 g orzrchów włoskich 25 g nerkowców łyżka roztopionego oleju kokosowego 2 łyżki syropu klonowego dodatkowo: 3 łyżki naturalnego twarożku 2 pomarańcze Wszystkie

Mienta blog
Kurczak tikka masala 141

obrany i drobno posiekany 3 ząbki czosnku, obrane i posiekane 1/2 łyżeczki chili w proszku 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżeczki przyprawy garam masala 1 łyżka brązowego cukru ½ łyżeczki kolendry mielonej w proszku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 -6 dużych łyżek jogurtu naturalnego Opcjonalnie Garść świeżej kolendry do podania olej roślinny do smażenia Przygotowanie: Rozgrzej 2 łyżki oleju w dużej

Fabryka pomysłów
Sernik kremowy ze skórką pomarańczową. 192

podałam na przepięknym talerzyku z  Galerii Cuda Świata ( antyki ) , zapraszam Was również do obejrzenia cudeniek jakie tam mają :) 1kg i 20 dag sera białego  chudego 3 krotnie mielonego 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 8  jajek 2 budynie waniliowe 500 ml kremówki 30 % 1 duży wagonik herbatników Petit Bure kakaowych 100 g miękkiego masła

Sama słodycz i szczypta chili
Waniliowy sernik gotowany 208

konsystencji, na warstwie maślanych herbatników, choć ma w sobie białą czekoladę nie jest przesłodzony. Idealny. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, wyjdzie każdemu. Składniki: Kwadratowa tortownica 24/24 cm 1 kg mielonego twarogu z wiaderka używam Piątnica 5 jajek 20 dag masła ½ szklanki cukru 16 g cukru z prawdziwą wanilią ½ tabliczki białej czekolady 2  budynie waniliowe Dr.Oetker 1 łyżka mąki

Wanilia i Kardamon
Czarno-biały sernik wielkanocny 204

Cóż to by były za Święta bez sernika? Chociaż mały ale musi być, tym razem czarno-biały specjalnie na życzenie córki.  masa serowa: 600 g twarogu trzykrotnie mielonego 100 g masła 3 duże jajka 3/4 szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy na 3/4 l aromat migdałowy ciasto: 2 szkl. mąki tortowej 200 g masła 2 żółtka 2 łyżki

Kolorowa kuchnia Elki
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 239

Waszych upodobań smakowych.   5 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól świeżo mielony pieprz Ugotowane jajka obrać ze skorupek,przeciąć każde na połowę i wyjąć żółtka. Żółtka rozdrobnić,dodać majonez,jogurt i pokrojonego na drobno łososia. Kawałek plastra łososia odłożyć do dekoracji. Farsz dokładnie wymieszać

Kolorowa kuchnia Elki
Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami 183

maślą”. Są takie jak trzeba. Idealne na kęs lub dwa, pełne bakalii, takie jak lubicie. Ja dodałam do środka amaretto, żeby podkręcić smak. Gotowe kulki możemy obtaczać w mielonych orzechach, herbatnikach czy kakao. Trufle przechowujemy w lodówce do 3 dni. Składniki na te małe cuda macie zapewne w lodówce. Więc nie pozostaje nic jak zabrać się do roboty

Mieszam w Garnku
Kiełbasa Jałowcowa Mix 282

boczek 1 kg -wołowina ścinki 1 kg -łopatka 1 kg -podgardle 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 17-19 g/kg -sól 17-19 g/kg – do podgardla -jałowiec mielony 1 g/kg -pieprz ziołowy 1 g/kg -przyprawa jałowcowa 7 g/kg(mieszanka przypraw) -czosnek świeży 8 g/kg -jelita wieprzowe 28-30 -woda 150 mil dodana podczas mieszania razem z przyprawami -woda

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Bambuczi - surowe banany z kakao :) 178

mniej więcej możecie wyobrazić sobie smak Bambuczi. Długie kawałki ususzonego banana zostały po jednej stronie obtoczone surowym ziarnem kakaowca, które wydaje się, że występuje tu w dwóch odsłonach - mielonej i kruszonej. Dlatego, że połowa banan jest ciemna, jakby oprószona kakaowym proszkiem, a dodatkowo obsypana jeszcze drobniutkimi, chrupiącymi okruszkami ziaren kakao. Banan smakuje genialnie! Ma lekko gumowatą/żelkowatą konsystencję

Zdrowie na języku :P