lunch, obiad czy kolację. W tym wydaniu świetnie sprawdzi się na tostach z chleba na zakwasie posmarowanego olejem lnianym, podana z jajkiem w koszulce* posypanym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem. *Idealny i idiotoodporny przepis Yotama Otolenghi’ego na jajko w koszulce które zawsze wychodzi jest zaskakująco prosty. Nie potrzebne Wam żadne wiry ani ocet, ani zaklęcia czy specjalna modlitwa
Karo in the Kitchenmajeranku do podania: 4 szalotki 5,6 małych pieczarek oliwa do skropienia Przygotowanie: Udka posypujemy z obydwu stron solą, pieprzem oraz lekko papryką. Mięso wieprzowe (łopatkę,podgardle i słoninę) mielimy w maszynce do mielenia dodając ząbek czosnku oraz pół cebuli. Do zmielonego mięsa dodajemy odrobinę soli i pieprzu oraz majeranek. Mieszamy dokładnie. Farsz nakładamy na udka kurczaka i zawijamy
Bon appetit mon amiesól pół łyżeczki, jajko 1 szt, nadzienie: pory 2 szt, pierś kurczaka 2 szt, pieczarki 350 g, kukurydza 5 łyżek, pomidorki koktajlowe 7 szt, olej do smażenia, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, majeranek pół łyżeczki, sól i pieprz, masa jajeczna: jajka 2 szt, śmietana 200 ml, gałka muszkatołowa do smaku, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: ser żółty
kulinarne odsłony patidodać kostkę rosołową do zasmażki wlać wodę, przyprawę w płynie, śmietanę, sok z cytryny, żółtko i rózgą mieszając doprowadzić do zagotowania i zagęstnienia sosu, na koniec dodać biały pieprz mielony pyszny sos do każdej smażonej, grillowanej, gotowanej ryby...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: filet z dorsza 2 sztuki, filety z pstrąga 2 sztuki, mąka pszenna 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżka, pieprz cytrynowy 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba z filetów dorsza i pstrąga ze skórką odciąć płetwy, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, filety podzielić na mniejsze dzwonki do woreczka wsypać mąkę, kucharka, pieprz cytrynowy i czarny
W Mojej Kuchni Lubięczosnku, drobno posiekany 1 łodyga selera naciowego, drobno posiekana 2 papryki, bez pestek i pokrojone w większa kostkę 400 g kiełbasy np. białej 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego ½ łyżeczki płatków chilli 2 x 400g puszki krojonych pomidorów 1×400 g puszka białej fasoli, odcedzonej 250 g listków szpinaku 2 łyżki bułki tartej cukier, sól
karmelowyKlopsiki w sosie pomidorowym ..podane z makaronem..proste i pyszne danie. 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka sól , pieprz, wegeta mąka cebula czosnek 2 marchewki mały słoiczek koncentratu pomidorowego makaron Bułkę namoczyć w mleku.Mięso wymieszać z pokrojoną cebulą,jajkiem i odciśniętą bułką.Doprawić i wymieszać. Formować z mięsa kuleczki , obtaczać
Moje domowe kucharzeniełyżka jogurtu naturalnego 1 i 1/2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki octu winnego lub soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru mała szczypta soli (u mnie himalajska) pieprz czarny mielony do smaku kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy serek wiejski i wstępnie mieszamy. Następnie dodajemy majonez, jogurt, cukier puder, ocet winny (lub cytrynę) oraz małą szczyptę
Słodkie okruszkigłównej brokuł i pietruszka. Niesamowite połączenie! Składniki: 1 brokuł 1 duża pietruszka 1 mała marchew 2 skrzydełka kurczaka przyprawy: jarzynka bez soli, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, świeżo mielony pieprz 1,5l wody Sposób przygotowania: Do garnka z zimną wodą wrzucamy skrzydełka. Czekamy, aż zagotuję się woda. Następnie obieramy warzywa (pietruszkę i marchew), brokuł dzielimy na mniejsze różyczki
Truskawkowa Fiestabalsamiczny Natka pietruszki Szczypiorek Czosnek Suszone pomidory Sól Pieprz Mięso myjemy, suszymy, oczyszczamy z przerostów tłuszczu i kroimy w plastry o grubości ok 2cm. Przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, przekładamy do miski, do której dodajemy kilka łyżek jogurtu, sporo zielonego pieprzu z zalewą, dwie łyżki octu balsamicznego i oliwy, sok i skórkę otartą z połowy cytryny, dużo
MarcinChefczubata łyżeczka proszku do pieczenia otarta skórka z dwóch cytryn lub ulubiony aromat Formę (2,6 litra) wysmarować i wysypać mąką (bezglutenowcy nap. mielonymi migdałami) Całe jajka dobrze ubić na puszysta masę (powinna potroić swoją objętość). Stopniowo po łyżce dodawać cukier dalej ubijając Mąkę przesiać z proszkiem
Piekarz-Kucharz-GarkotłukZiemniaki ubijane z masłem z dodatkiem koperku i szczypiorku. Polędwiczka smażona (marynowana w oleju z dodatkiem czosnku i bazylii, dodatkowo przyprawiona solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi). Smażone warzywa - cukinia i papryka z dodatkiem soli, czosnku niedźwiedziego, pieprzu cayenne i papryki słodkiej
JejKuchniatortownicę 22-24 cm): Spód: 100 g masła 180 g herbatników kakaowych 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa serowa: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 75 dag twarogu mielonego ( może być wiaderkowy ) 2/3 szklanki drobnego cukru 4 jajka 200 ml śmietanki 30% budyń śmietankowy ( proszek ) 2/3 szklanki likieru Advocat 100 g czekolady śmietankowo-kawowej ( dwuwarstwowej ) Warstwa śmietanowa
Świat Ciastazapraszam do przepisu :) Wegańska tarta czekoladowa bez pieczenia z nutą pomarańczy Składniki: 1 puszka schłodzonego mleczka kokosowego 2 czekolady deserowe 1 pomarańcza 90 g daktyli 50 g mielonych migdałów 30 g płatków owsianych Przygotowanie: Namocz daktyle w gorącej wodzie przez 10 minut. Po tym czasie odciśnij daktyle z wody, przełóż do malaksera i blenduj tak, aby powstała
wegujemy