łyżka śmietany 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagniatamy i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik gotowany: 1 kg sera mielonego (z wiaderka) 2 szklanki cukru 1 margaryna 2 całe jajka 0,5 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier wanilinowy Do sera dodajemy cukier, cukier wanilinowy, margarynę i jajka
Pyszności Słodkościgęstego) 300 ml soku z buraków czerwonych 1 duży ogórek (długi) 8 rzodkiewek 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 cytryny sól morska, świeżo mielony pieprz + 4 jajka ugotowane na twardo (dodatek) PRZYGOTOWANIE chłodnika ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką: Na początku przygotowujemy duże naczynie w którym będziemy łączyć wszystkie składniki na chłodnik. Może
kulinarnyJasosie własnym 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 szalotka 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 4 łyżki posiekanego szczypioru garść świeżych ziół (np. natka pietruszki) sól świeżo mielony pieprz Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Fasolę i kukurydzę odlewamy z zalewy. Przekładamy do miski. Szalotkę kroimy w drobną kostkę. Szalotkę i szczypior dodajemy
My Chcemy Jeśćbakłażany 2 puszki pomidorów krojonych 250 g mozzarelli 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g parmezanu bazylia świeża mąka oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz papryka słodka mielona zioła prowansalskie Wykonanie: Bakłażany dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w plastry o grubości około 5-7 mm, układamy na ręczniku papierowym, solimy i pozostawiamy na około 1 godz., aby odciekła
Kuchnia MagdaLenyfür Fit”. Składniki: 2 średniej wielkości kalarepy 4 łyżki oleju sól morska 1 czerwona papryka 1 i 1/2 cebuli 60g zmielonych na proszek nerkowców szczypta suszonego oregano świeżo mielony czarny pieprz 2 pomidory 1/2 pęczka liści bazylii 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka syropu klonowego Kalarepy obierz i zetrzyj na tarce na cienkie plastry (plastry muszą być naprawdę cienkie
Roślinna - blog wegańskiznika z miseczki od razu ;) Składniki: 30 dag młodego bobu 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1/2 peczka natki pietruszki sól morska do smaku świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku 1 łyżka tartego parmezanu Sposób przygotowania: Bób wrzucić na osolony wrzątek, gotować 5-10 minut w zależności od tego jak chcemy aby był miękki
Wanilia i Kardamonwyrzuciłam. Burgery bolognese Składniki: na 4 burgery 4 bułki 300 g sosu bolognese 4 plastry mozzarella killa liści bazylii 1 łyżeczka oliwy Sos bolognese 500 g mielonego 2 ząbki czosnku 2 łodygi naciowego selera 1 cebula 200 ml czerwonego wina 2 łyżki pomidorowego przecieru 1 puszka pokrojonych pomidorów sól i pieprz do smaku 1 łyżka oliwy 2 łyżki świeżego
codojedzeniawołowe łączymy z boczkiem mielonym.Wsypujemy bułkę tartą i dodajemy 70 ml zimnej wody i sos sojowy,mieszamy składniki.Czosnek obieramy i drobniutko kroimy dodajemy do mięsa. Wsypujemy paprykę mieloną sól i pieprz.Na końcu dodajemy posiekaną drobno cebulkę.Formujemy w dłoniach ruloniki podłużne i smażymy na oleju z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym
Różowa kuchniaSkładniki: ½ kalafiora 3 jajka 20 dag świeżego bobu 1 puszka kukurydzy złocistej Bonduelle 10 dag żółtego sera np. gouda 1 malinowy pomidor Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sos: 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania: Kalafior myję, dzielę na mniejsze różyczki, gotuję w osolonym wrzątku
Wanilia i Kardamonkokosowego 400 ml domowego bulionu z kurczaka lub warzywnego 1 duży żabek czosnku suszony imbir 1/2 papryczki chilli (można więcej) czarny sezam świeża kolendra sos sojowy klopsiki 400 g mielonego mięsa z udźca z inydka lub wołowo- wieprzowego 3-4 łyżki sosu sojowego 3-4 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka sosu rybnego (albo więcej sosu sojowego) 1 łyżeczka kuminu
DefinicjaSmakuSpróbujcie Składniki: 1 bagietka 2 duże jajka 3-4 plastry ulubionej wędliny – u mnie schab wędzony parzony** szczypta granulowanego czosnku sól himalajska drobna do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku szczypta suszonej bazylii około 3 łyżki startego żółtego sera do podania posiekany szczypiorek * można wzbogacić nasze nadzienie o dodatek innych ulubionych przypraw. Jeśli szukacie niedrogich przypraw dobrej
Słodkie okruszkisiemienia lnianego w ziarnach 50 g otrębów owsianych 50 g orzechów laskowych lub włoskich 50 g nasion dyni 50 g nasion słonecznika 50 g migdałów (całych,w płatkach lub mielonych) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml miodu 200 ml niesłodzonego soku jabłkowego Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 160 C. W dużym
Menu Zdrowianasiona po gotowy produkt? Wiemy co jemy! :) Składniki na 3-4 burgery: 3/4 bułki pełnoziarniste Puszka (425ml) mieszanki meksykańskiej Mexico Bonduelle 1 łyżka otrębów (dowolnych) 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżki sosu sojowego Szczypta ostrej papryki Olej do smażenia (u mnie kokosowy) Bułka tarta pełnoziarnista do obtoczenia Sól
Czarnawisienkanaczynia blendującego dodać łososia, ugotowane jajka na twardo, chrzan, trochę pieprzu, zmiksować obroty 6, czas 5-6 sekund. Dodać posiekany koperek i majonez. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Majonezu dodać według uznania, masa powinna być mazista. W wersji dietetycznej zamiast majonezu dodać jogurt grecki
Kuchnia Pokoleńbrzmi i nie wygląda pysznie? :) Przekonajcie się sami! SKŁADNIKI (tortownica 23 cm) Spód 150g czekoladowych herbatników 80g masła 2 łyżki cukru kryształ Diamant Masa serowa 700g twarogu trzykrotnie mielonego 200g creme fraiche lub innej tłustej kwaśnej śmietany 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształ Diamant 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego
DefinicjaSmaku