najlepiej smakuje z ryżem. 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula 2 łyżki masła 6 krążków ananasa z puszki syrop spod ananasa 1 1/2 szklanki przecieru pomidorowego sól pieprz czarny mielony chilli świeży szczypior olej rzepakowy do smażenia Wątróbkę opłukać i czyszczoną obtoczyć w mące. Rozgrzać niewielką ilość na patelni i obsmażyć z dwóch stron. Dodać masło i pokrojoną cebulę
https:KKuchniaMniamSkładniki: ziemniaki 1 kg, cukinia 1 średnia, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, pory 2 sztuki, jajka 2 sztuki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba cukinię umytą zetrzeć ze skórką na tarce grubsze oczka, posypać ciut solą i odstawić na 30 minut do pojemnika rozdrabniacza dodać pokrojone obrane
W Mojej Kuchni Lubięsię idealnie. Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2 średnie ziemniaki 1 średnia cebula 2 łyżki masła 3 szklanki wywaru z jarzyn 150 ml gęstej śmietany sól, świeżo mielony pieprz oraz grzanki Przygotowanie: Szparagi myjemy i obieramy do wysokości 1/3 od dołu. Zdrewniałe końcówki odcinamy. Ziemniaki obieramy i kroimy na grubsze plastry. Jeśli mamy taką
bistro mamaktóry przygotujemy w kilka chwil i to bez włączania piekarników. A więc do dzieła ! Składniki: 1 kostka do pieczenia Kasia 130 g herbatników masa serowa: 1 kg sera dwukrotnie mielonego 1/2 tabliczki czekolady deserowej 1/2 tabliczki czekolady białej cukier puder do smaku 4 łyżki żelatyny wierzch: kora czekoladowa Wykonanie: *Kostkę do pieczenia Kasia rozpuszczamy, dodajemy
Z Majeczką w kuchnitrwa więc postanowiłam że zrobię coś słodkiego na deser.Bardzo lubię serniki na zimno robi się szybko i nie wychodzą z nich zakalce :) i zawsze się udają. SKŁADNIKI 1 kg mielonego sera takiego z wiaderka 100 g miękkiego masła 5-6 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 400 g rabarbaru 400 g truskawek, mogą być świeże
Mała w garnku mieszagram mąki migdałowej (mogą być migdały tarte) 80 gram masła lub oleju kokosowego 3 jajka 1 łyżka erytrytolu (lub ksylitolu) opcjonalnie Masa serowa: 600 gram twarogu, może być mielony z wiaderka 2 jajka 4 łyżki erytrytolu (nie martwimy się, erytrytol ma 0 kalorii :-). O właściwościach erytrytolu pisałam w tym wpisie klik 2 łyżki mąki kokosowej do zagęszczenia 1/2 kostki
Marta próbujeSmacznego :) SKŁADNIKI: 1.5 kg schabu bez kości 150 g śliwek wędzonych Marynata 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju rzepakowego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku PRZYGOTOWANIE: Mięso myję a następnie osuszam ręcznikiem papierowym. Robię po środku otwór na całej długości mięsa
Gotowanie Patkiśrednia sztuka 200 g marchewki 2 ząbki czosnku 2 jajka 4 łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia sól, świeżo mielony pieprz Dodatki - u nas: 6 łyżek jogurtu naturalnego 1 dodatkowa łyżeczka natki 1 łyżka prażonych pestek z dyni PRZYGOTOWANIE Marchew oraz cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy
Moje Kuchenne Rewelacjeomlet ;-) SKŁADNIKI 6 jajek 200 g śmietany 30% 250 g pomidorków rzymskich mini lub koktajlowych 500 g zielonych szparagów 1 cukinia 1 kulka mozzarelli oliwa sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano odrobina pokrojonego drobno szczypiorku WYKONANIE Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę. Szparagi umyć, oderwać zdrewniałą końcówkę i pokroić na mniejsze kawałki (górę szparagów odłożyć
Passions hobbies lifepomidorków koktajlowych 1 mała cebulka lub 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy nierafinowana sól, czarny pieprz do smaku, po 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki i kolendry, 1 łyżeczka suszonego oregano, opcjonalnie: szczypta czarnuszki i 1/2 łyżeczki kurkumy Komosę przełożyć na sito i bardzo dokładnie wypłukać. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W garnku
Even Better Foodboczku wędzonego tradycyjnie 2 żółtka z jaja kurzego 80 g sera grana padano lub parmezanu łyżka oliwy z oliwek 100 ml śmietany 30% ząbek czosnku pieprz świeżo mielony sól Przygotowanie: Boczek pokroić w drobną kostkę lub cieniutkie słupki i podsmażyć na oliwie do chrupkości, pod koniec dodać drobno posiekany czosnek. Makaron ugotować al'dente według przepisu na opakowaniu. Podczas
Kuchcik gotujepotem….....oj bardzo smakowało 😁👅. Składniki: pęczek bardzo cienkich szparagów, ok. 0,5 kg, 40 g świeżych drożdży, 400 ml ciepłej wody, 1 płaska łyżeczka cukru, 1 płaska łyżeczka mielonego czarnego pieprzu, 450 g mąki pszennej, 2 łyżeczki soli, 2 jaja, 60 ml oleju rzepakowego Rapso, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 pęczek zielonej pietruszki, garść listków świeżej mięty, garść liści świeżego
Moniki Smakołykiodrobinę żółtka możemy ująć do posmarowania drożdżówek) 1 żółtko do posmarowania drożdżówek parę kropli aromatu waniliowego (jeśli nie lubimy, nie dajemy) Masa makowa: 1 i 1/2 szkl maku mielonego 2 łyżki miodu 1/3 szkl wody 70 gr cukru 5-6 kropel aromatu migdałowego ( jeśli nie lubicie, nie dajecie chociaż polecam wam go dodać ) 2-3 łyżki rodzynek
Gotowanie...to proste !szklanki zielonego groszku 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki kolendry (rozgniecionej w moździerzu) sól pieprz czarny świeżo mielony mały pęczek koperku opcjonalnie - 2 łyżki tartego parmezanu Mięso pokroić w 1cm kostkę, wymieszać z pieprzem ziołowym. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Kapustę poszatkować. W głębokiej patelni
Obiad gotowykakaowych herbatników petit beuerre CUKRY NYSKIE 150 g masła masa jabłkowa: 3 szklanki musu z jabłek 3 galaretki cytrynowe masa serowa: 3/4 szklanki śmietany kremówki szklanka sera trzykrotnie mielonego 250 g sera mascarpone 150 g ricotty cukier puder do smaku 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki żelatyny dodatkowo: kora czekoladowa na wierzch CUKIETERIA Wykonanie: Ciastka rozkruszamy
Z Majeczką w kuchni