mielone - 47549 przepisów (strona:1606/3170)

PLACUSZKI Z CUKINII I ZIEMNIAKÓW Z ZIOŁOWYM SERKIEM „SARASSOU” 129

letni obiad.   Czas przygotowania : 25 min Smażenie : ok. 5 min. Porcje dla 4 osób   Składniki na serek sarassou : ● 200 g serka śmietankowego naturalnego lub serka twarogowego mielonego ● ½ pęczka szczypiorku ● ½ pęczka natki pietruszki (gładkiej) ● 1 ząbek czosnku ● 30 ml octu winnego lub jabłkowego ● 40 ml oleju z orzechów laskowych (lub oleju rzepakowego) ● sól, pieprz   Składniki na placki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik na zimno z jagodową galaretką 321

Nyskie . Nie dość, że sernik ładnie się prezentował, to również bardzo dobrze smakował.   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 500g twarogu sernikowego mielonego 1 kostka margaryny do pieczenia Palma 2 szklanki mleka 5 żółtek 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 łyżeczek żelatyny 1 opakowanie 200g herbatników regionalnych Petit Beurre

W garach u Gosi
Hiszpańska zupa rybna z krewetkami i pieczoną papryką 217

przesmażyć na średnim ogniu, mieszając okazjonalnie, przez około 4 minuty, aż cebula odrobinę się zeszkli. Dodać czosnek i papryczkę – przesmażyć przez minutę. Dodać drugą łyżkę tłuszczu oraz dwa rodzaje mielonej papryki i kurkumę – przesmażyć przez kolejną minutę. Dodać pomidory wraz z 1/2 łyżeczki soli, przesmażyć przez dalsze 3 minuty. Wlać zachowany sok z pomidorów, bulion/wodę, dodać szafran

Even Better Food
Cukinia marynowana w zalewie curry 345

cukinii nie możne być duża 50 ml soli do przetworów 2 łyżeczki curry w proszku 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego (nasiona) 175 ml cukru 1/8 łyżeczki cynamonu mielonego 340 ml octu spirytusowego 10% 640 ml wody 75 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki 1. Cukinię myjemy dokładnie, osuszamy ręcznikiem, odcinamy końcówki i kroimy w plastry tak około 2-3 milimetry

kruche babeczki
Grillowane francuskie paluchy z boczkiem 166

pewnością też, ze smakiem je zjecie 😍.  Składniki: 100 g ( ok. 10 plasterków bardzo cienkich)boczku surowego wędzonego, 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 275 g, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ser parmezan do posypania. Przygotowanie: Ciasto rozwijamy, układamy na nim po szerokości, plastry boczku. Całość posypujemy duża ilością pieprzu. Co drugi plaster boczku, nacinamy ciasto po szerokości

Moniki Smakołyki
Młoda kapusta z koncentratem pomidorowym 130

pomidorowego. W przepisie nie mogło również zabraknąć  świeżego koperku, który nadaje cudownego smaku i aromatu. Taki dodatek do obiadu będzie się świetnie komponował z młodymi ziemniaczkami i kotletami mielonymi. Smacznego:-)  Składniki: kapusta biała młoda pół główki, liść laurowy 1 szt, ziele angielskie całe 2 ziarna, pieprz ziołowy do smaku, sól i pieprz do smaku, mąka pszenna

kulinarne odsłony pati
Gulasz wieprzowy z cukinią 182

papryki. Składniki: 500 g mięsa na gulasz (u mnie szynka pokrojona w kostkę) 1 cukinia 1 papryka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz pieprz cayenne słodka mielona papryka majeranek listek laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy olej do smażenia woda do uzupełnienia Sposób przygotowania: 1. Mięso obsmażyć na oleju z każdej strony. 2. W rondelku poddusić cebulę

Kuchnia domowa Ani
Udka kurczaka pieczone z warzywami w rękawie 595

szparagowej Dodatkowo: 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki ziół prowansalskich sok z połowy limonki 200 g śmietany 30% 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szkl. wody sól i świeżo mielony pieprz do smaku olej rzepakowy Sposób przygotowania: Podudzia z kurczaka myjemy i wrzucamy do zimnej, mocno osolonej wody na minimum trzy godziny (a najlepiej na całą

Kolorowy Przepisownik
KOTLETY SIEKANE Z PIERSI KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CZOSNKIEM KONSERWOWYM 1549

przyprawy  Skworcu . Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka * 5-6 większych pieczarek * połowa czerwonej papryki * 3 jajka * 5-6 łyżek mąki pszennej * 1/2 łyżeczki soli * pieprz czarny mielony - na czubku łyżeczki * 2-3 łyżeczki  pietruszki suszonej * 6-7 ząbków czosnku konserwowego * 1/2 łyżeczki  przyprawy do kurczaka Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę

Zrób to smacznie
Duńskie ciasto z rabarbarem. I o tym, jak moja przyszłość zawisła na włosku. Czy może raczej na odnóżu...? 176

mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie rabarbarowe: 400 g rabarbaru 30 g masła 50 g cukru 1 łyżeczka mielonego kardamonu dodatkowo: 30 g płatków migdałowych Mleko zagotować. Jajko, cukier i mąkę roztrzepać, powoli wlewać gorące mleko, cały czas mieszając. Przelać całość do garnuszka, podgrzewać, cały czas mieszając, aż budyń

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bób -sałatka z bobem, brokułami i bulgur 177

duży brokuł ½ kg bobu 3 łyżki mięty pieprzowej, pokrojonej 3 łyżki oliwy 2 łyżki jasnego balsamico 2 łyżki soku z cytryny sól do smaku ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego Umieść bób w garnku, wlej wodę i posól. Blanszuj bób przez 3 minuty, odcedź i opłucz zimną wodą. Ostudzony bób obierz. Ugotuj bulgur w lekko osolonej. Podziel brokuł na małe

codojedzenia
Młody bób z boczkiem, parmezanem i grzankami z razowego chleba 171

łyżki oliwy, rozgniecione ząbki czosnku w łupinach i pokrojony w małą kostkę lub pokruszony chleb. Smażymy do uzyskania chrupiących grzanek, które dodajemy do sałatki. Sałatkę przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, posypujemy tartym parmezanem

Smakowity Blog Kulinarny
ciasto marzenie wg siostry Anastazji 591

razie potrzeby docinamy. Pieczemy na rumiano. składniki na masę: 250 g masła w temperaturze pokojowej 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego lub gotowa masa kajmakowa ok. 4 łyżki orzechów mielonych 1 kieliszek rumu lub więcej, do smaku wykonanie: Mleko w puszcze wkładamy do garnka z wodą (tak aby woda przykrywała puszkę) i pod przykryciem gotujemy przez ok. 2-3 godz

Domowy Smak Jedzenia
Zupa jarzynowa z młodych warzyw wg Aleex (TM5) 136

małe różyczki • 80 g zacierki makaronowej lub innego, drobnego makaronu • 1,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego (może być woda, ale wtedy musimy dodać kostkę rosołową) • sól, • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu • szczypta cukru • kilka gałązek natki pietruszki Sposób przygotowania: W Thermomixie: 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę pokrojoną na ćwiartki i ząbek czosnku. Miksować 5 s/obr.5. Zgarnąć kopystką

W mojej kuchni
Polędwiczki faszerowane mięsem mielonym i grzybami leśnymi 200

cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 jajko 1 łyżka oleju winogronowego lub innego WYKONANIE: suszone grzyby namoczyć  na noc, polędwiczki rozbić na prostokątne płaty, posypać solą i grubo mielonym pieprzem, odłożyć do lodówki na 2 godz., karkówkę zmielić na grubych oczkach, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i lubczykiem,  czosnek i cebule drobno posiekać zeszklić na maśle i dodac

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania