mielone - 47549 przepisów (strona:1598/3170)

Barszcz rosyjski 166

masła 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 pomidory 2 goździki kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy sól 1 l bulionu wołowego 3 łyżki kwaśnej śmietany pieprz mielony sok z cytryny     Przygotowanie   Buraczki, marchewkę, łodygi selera pokroiłem w duże słupki. Cebulę w kostkę, czosnek przecisnąłem przez praskę. Pomidory sparzyłem, obrałem ze skórki, pokroiłem

R'n'G Kitchen
Letni sernik morelowy z truskawkami i agrestowym musem (na zimno) 210

wody  Na mus agrestowy :  2 opakowania galaretki o smaku agrestowym  500 ml gorącej wody 300 g jogurtu typu greckiego  Wykonanie :  1. Ciasteczka mielimy w malakserze. Masło topimy i studzimy lekko. Następnie łączymy z zmielonymi biszkoptami i dodajemy likier czekoladowy.  Spód tortownicy o średnicy 28 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę wyrównując(...)brzegów.  2. Truskawki myjemy i zdejmujemy szypułki. Odcinamy piętki i układamy dookoła rantu tortownicy. Resztę truskawek dzielimy na trzy plasterki i wykładamy całe dno.  3. Ser mielimy i dodajemy do miski. Rozpuszczamy żelatynę w 60 ml wody (ok.1/4 szklanki) 4. Morele dzielimy na pół i wyjmujemy pestki. Umieszczamy je w rondlu i zasypujemy cukrem oraz dodajemy ekstrakt

vaniliowoczekoladowa
Zupa krem ze szparagów i brokuła 187

smak, najlepiej smakuje z dodatkiem pieczywa czosnkowego. Składniki: 1 brokuł Pęczek zielonych szparagów 1,5 litra rosołu drobiowego 150 gram kremowego serka topionego  Sól do smaku Pieprz czarny mielony Cykoria Czosnek granulowany Cykoria Sposób przygotowania: Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy, szparagi kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy zdrewniałe części, myjemy. W garnku zagotowujemy rosół, dodajemy brokuła i szparagi

Bajeczna Kuchnia
Omlet ze szparagami na bogato 220

średnie ziemniaki 8 pomidorków koktajlowych na gałązce 1 opakowanie sera feta 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy z oliwek kilka szczypt bazylii kilka szczypt oregano sól świeżo mielony pieprz garść listków świeżej bazylii Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry. Gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Szparagi płuczemy i łamiemy w 1/3 długości

My Chcemy Jeść
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MALINAMI 279

sernik to TOP 3 wśród moich ukochanych serników! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 20 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło roztopione – 50 g + okrągłe biszkopty MASA SEROWA: * twaróg 3 x mielony – 400 g * śmietana 36% – 1/4 szkl * biała czekolada – 120 g * wanilia – 1 laska ( lub ekstrakt z ziaren wanilii ) * drobny cukier – ok. 120 g * jajko

Ostra na Słodko
Sernik gotowany z malinami i żelką kokosową 399

malinami i żelką kokosową to prawdziwa słodka gratka. Jedno z moich ulubionych serników bez pieczenia. Składniki: Forma 24/24 cm 2 duże opakowania herbatników maślanych Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego 10 dag masła 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 ml mleka 3 jajka ½ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego Warstwa malinowa: ½ litra malin ½ szklanki cukru

Wanilia i Kardamon
MAŚLANA BUŁKA Z KURCZAKIEM 185

maślane 12 plastrów ogórka zielonego Musztarda do posmarowania np. Miodowa 4 liście sałaty Masło do posmarowania Mięso 1 filet z kurczaka podwójny 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka suszonej bazyli Sól i pieprz do smaku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę PRZYGOTOWANIE:  Na samym początku przygotowuję mięso. Filet

Gotowanie Patki
LEKKA SAŁATKA Z BURAKIEM I POMIDORKAMI 199

półmisek wykładam mix sałat. Następnie dodaję buraka. Pomidorki myję i kroję na połówki. Kładę na sałatę. Międzyczasie przygotowuję sos. Polewam przed samym podaniem. Całą sałatkę jeszcze dokładnie doprawiam świeżo mielonym pieprzem. Smacznego

Gotowanie Patki
Kasza pęczak z młodą kapustą i białą kiełbasą 374

Młyny Stoisław 2 białe kiełbasy parzone 1 cebula 2 szklanki gorącej wody 1/2 dużej główki młodej kapusty 1 pomidor malinowy 2-3 łyżki posiekanego koperku sól pieprz czarny świeżo mielony Kapustę poszatkować i wrzucić na wrzącą, osoloną wodę. Gotować 10-15 min, uważając, aby jej nie rozgotować. Ugotowaną odsączyć na sicie i przelać zimną wodą, aby zachowała kolor. Białą

https:KKuchniaMniam
Borodiński - rosyjski chleb żytni z zaparką 321

późnego wieczora ok. 14 godzin Zaparka     8:00-13:00 mąka żytnia razowa 60 g słód ciemny żytni fermentowany 20 g woda 100°C 200 g kolendra mielona  1,2 wymieszać i zostawić na 5 godzin w 63-65°C Zakwas 70%  3,5-4 godziny w tym czasie co zaparka

Przepisy na domowy ser i chleb
Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami 190

puszka pomidorów krojonych bez skóry  100 ml śmietany 18%  2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)  1 łyżeczka bazylii  1 łyżeczka oregano  pieprz świeżo mielony  sól  garść listków świeżej bazylii (opcjonalnie)  Przygotowanie: Boczek pokroić w słupki i podsmażyć do uzyskania brązowego koloru.  Makaron podgotować w osolonej wodzie około 5 minut

Kuchcik gotuje
Sałatka z wątróbką i szparagami oraz "Czereśnie zawsze muszą być dwie" 230

wątróbkę i szparagi. Posypać solą. Do salaterki wrzucić pomidorki koktajlowe, dymkę, rukolę i porwane liście bazylii. Całość polać sokiem z malin, octem jabłkowym i oliwą/olejem oraz oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Podawać po wymieszaniu.  Okładka najnowszej książki Magdaleny Witkiewicz pt. "Czereśnie zawsze muszą być dwie" sprawia, że koło książki nie można przejść obojętnie. Główną postacią "Czereśni..." jest opowiadająca

Weekendy w domu i ogrodzie
Frytki z dyni 217

mogę rzec, że stały się one moją ulubioną alternatywą klasycznych frytasów :) Frytki z dyni  Składniki : 1 dynia piżmowa sól himalajska do smaku zioła prowansalski do smaku papryka słodka mielona do smaku   Przygotowanie : Dynię przekrawamy na ćwiartki, usuwamy pestki, obieramy ze skórki i kroimy w słupki  al'a frytki. Przekładamy do miski, oprószamy do smaku solą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z kaszą pęczak i jarmużem 182

pęczak 2 jajka 0,5 ogórka 4 rzodkiewki 0,5 awokado 50 g sera feta 2 łyżki oleju rzepakowego 0,5 pęczka szczypiorku 1-2 ząbki czosnku sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. 2) Jajka ugotować na twardo. 2) Na rozgrzanej patelni z olejem delikatnie podsmażytć czosnek przeciśniety przez

Fitsweet.me
Mięso w zielonym sosie 195

niesamowite, że połączenie kilku banalnych składników daje nam świetny rezultat. Tak też było tym razem, kiedy do mielonego mięsa dodałam dużo zieleniny. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie