mielone - 47549 przepisów (strona:1593/3170)

Tarta z łososiem, fasolką i groszkiem 199

dijon 1 łyżka oliwy z oliwek 1 dymka (z dużą cebulką i szczypiorem) 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej Bonduelle 1/2 szklanki mrożonego groszku Bonduelle mały pęczek koperku sól, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ze wszystkich składników na spód, zagniatamy kruche ciasto (ręcznie lub szybciej i wygodniej – za pomocą malaksera). Wylepiamy

Poezja smaku
Sernik z musem truskawkowym 432

owoców, nawet tych mrożonych. Składniki: Forma 24/24 cm Kruszonka na spód: 25 dag mąki pszennej 125 dag masła 100 g cukru pudru 1 jajko Szczypta soli Masa serowa: ½ kg mielonego twarogu 4 duże jajka 25 dag mascarpone 1 budyń waniliowy ½ szklanki mleka w proszku ½ szklanki cukru pudru 1 opakowanie  cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 150 ml słodkiej śmietanki

Wanilia i Kardamon
Koktajl malinowo-kawowy z miętą i siemieniem lnianym. 203

ciężkim dniu znajdzie się coś zdrowego i pysznego :-) Koktajl malinowo-kawowy z miętą i siemieniem lnianym. Składniki na wykonanie około 600 ml koktajlu: 400 g jogurtu naturalnego łyżka mielonego siemienia lnianego łyżka nasion konopnych 100 g malin 2 łyżeczki z czubkiem Inki z błonnikiem kilka listków mięty miód - według uznania Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu/mikserze kielichowym

Poezja Smaków - blog kulinarny
Placuszki twarogowe z truskawkami 181

sezon i są wszędzie dostępne. Nie lubię tych sklepowych truskawek, zazwyczaj kupuję je na straganie, bo można wtedy spróbować i wybrać te najlepsze.  Składniki 100 g półtłustego mielonego twarogu 2 łyżki mąki 1 jajko garść truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajko roztrzepujemy mikserem przez około 3 minuty, dodajemy twaróg i razem ucieramy do połączenia się obu składników. Dodajemy mąkę

Delusional Trine
Warzywa w mleku kokosowym z basmati, co wege w Biedronce + ceny 251

patelni z cebulą i czosnkiem, dodaj kilka łyżek gęstego mleka kokosowego (lub prawie całą puszkę, w zależności od ilości warzyw), dopraw do smaku curry, solą, czarnym pieprzem, kuminem i mielonym kminkiem. Podgrzej. Natychmiast podawaj z ryżem.  Co wege w Biedronce ?  Moje hity:  - kiełki stir-fry  i  czasami dostępna  pasta z wędzonym tofu

Qlinarnie i Qlinarnie
Naleśniki ze szparagami 172

trzeba ich obierać. Pokroić w skos, w cienkie plasterki. Podsmażyć na oliwie. Ser włożyć do miski, rozdrobnić (najlepiej widelcem). Dodać skórkę pomarańczową, szparagi, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą. Nakładać farsz na naleśniki – rozłożyć naleśnika, na połowie ułożyć farsz, złożyć naleśnika na pół, a następnie na cztery. Na patelni rozgrzać masło, układać naleśniki, smażyć

królestwo garów
Grillowane bagietki z pastą oliwkową z kaparami i camembert 253

mięsa 🍡🍗🍢, kiełbasek, jako dodatek dodane. Można też je w piekarniku przygotować i smakiem się rozkoszować.   Składniki: 100 g zielonych oliwek bez pestek, 2 łyżeczki kaparów, pieprz czarny mielony do smaku, 1 łyżka posiekanej naci pietruszki, 3 łyżki słonecznika, 2 łyżki oleju rzepakowego Rapso, 100 g sera camembert, bagietka, ponadto: olej do posmarowania bagietki, świeża rukola. Przygotowanie: Pasta oliwkowa

Moniki Smakołyki
Sernik jogurtowy na Dzień Ojca 195

masła Ciasteczka z masłem zmiksować na drobniutki piasek. Obręcze położyć na papierze do pieczenia wysmarować dookoła masłem. Ciasteczkami wysypać spód -docisnąć, wyrównać i schłodzić. Masa  400 g twarogu mielonego (użyłam 0% quark) 1 łyżeczka esencji waniliowej  1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny. Żelatynę zalać łyżką wody i odstawić aby napęczniała.  Następnie podgrzać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami w sosie pomidorowym 366

czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki majeranku 1 łyżka posiekanego koperek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska, świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka oleju kokosowego bezwonnego PRZYGOTOWANIE kapusty na gołąbki: Z główki kapusty usuwamy wierzchnie liście i wycinamy głąb. Kapustę umieszczamy w dużym garnku, zalewamy wodą i gotujemy

kulinarnyJa
Risotto z chrupiącym kalafiorem i brokułem 352

biała cebula, ½ świeżego małego kalafiora, ½ świeżego małego brokuła, 200 g ryżu riso, ok. 1 l bulionu, 1 łyżka masła, pęczek świeżej pietruszki, kilka liści świeżego lubczyku, pieprz czarny świeżo mielony, ser żółty, twardy. Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki, które odcinamy i dzielimy na małe kawałeczki, odkładamy. Łodygi, zaś kroimy w mniejsze

Moniki Smakołyki
Letnia kostka owocowa 208

krystaliczne to nowość Dr.Oetker   dostępne w sklepie online w dwóch smakach, są mega! Składniki: Forma 24/24 14 podłużnych biszkoptów Masa serowa: 330 ml śmietanki 30% ½ kg twarogu mielonego 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa 50 g startej gorzkiej czekolady ½ szklanki cukru pudru Wierzch: Dowolne owoce lata (czereśnie, winogrona, banany, truskawki) 2  galaretki krystaliczne Dr.Oetker Sposób przygotowania

Wanilia i Kardamon
sałatka z arbuzem, fetą, szpinakiem i oliwkami 206

myjemy i osuszamy. Na talerzach rozkładamy wszystkie składniki. Całość polewamy sosem i od razy podajemy. składniki na sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny tymianek, mielony kminek wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą

Domowy Smak Jedzenia
Aromatyczna bruschetta 224

Wystarczy zrobić grzanki czosnkowe i pyszna kolacja gotowa. Przepis na bruschetta mix 3 średnie pomidory 10 pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku kilka kulek mozzarelli  oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz sól- moje odkrycie to sól wędzona wspaniale nadaje się do grzanek. Kilka listków świeżej bazylii. Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę (nie jest to konieczne możecie pominąć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Knedle z truskawkami 190

twarogu - 2 szklanki mąki tortowej - 4 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 jajka - 1 łyżeczka soli Dodatkowo: - truskawki Do podania: - jogurt naturalny - sos truskawkowy Ziemniaki i twaróg przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mielenia mięsa. Dodajemy całe jajka, przesianą mąkę tortową, ziemniaczaną oraz sól. Wyrabiamy ciasto (można troszkę podsypać mąką, ale niekoniecznie). Z gotowego ciasta formujemy wałeczki, kroimy na porcje (można również odrywać

mojewypiekiinietylko
Likier anyżowy (pobudza apetyt, pomaga pozbyć się wzdęć). 148

Anyż gwiaździsty Składniki : 500 ml spirytusu 96 % 700 ml czystej wódki 40 % 400 ml wody 800 g cukru 50 g anyżu gwiaździstego 25 g anyżu biedrzeńca 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańcza 2 łyżeczki kwasku cytrynowego Sposób wykonania :   R ozdrobnione nasiona anyżu i kolendry (możesz je utłuc w moździerzu), cynamon oraz

Przepisy i porady kulinarne