zimnego masła · 2 łyżki cukru pudru lub drobnego NADZIENIE SEROWE: · 125 g twarogu niemielonego · 2 łyżki cukru pudru · 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej · 1 małe jajko (opcjonalnie) LUKIER (opcjonalnie
Calzonella.comzimnego masła · 2 łyżki cukru pudru lub drobnego NADZIENIE SEROWE: · 125 g twarogu niemielonego · 2 łyżki cukru pudru · 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej · 1 małe jajko (opcjonalnie) LUKIER (opcjonalnie
Calzonella.comskóry) ok. 80-100 g papai 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka oleju kokosowego 1/2 małej papryczki chilli przyprawy: korzeń kurkumy (może być suszony), korzeń imbiru, kolendra mielona, sól Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej. Dodajemy podzielonego na mniejsze różyczki kalafiora i bób, chwilę smażymy. Zmniejszamy ogień i dodajemy mleko kokosowe, przyprawy, chilli i ciecierzycę. Dusimy
Kucharzycatortownicy wcisnąć przygotowany spód, wyrównać, docisnąć. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy serowej. Masa serowa wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej 900 g tłustego, gładkiego, mielonego sera białego 4 jajka 150 g drobnego cukru do wypieków 15 g cukru z wanilią 230 g umytych i obranych truskawek + 5-6 pokrojonych w kawałki 40 g mąki ziemniaczanej
Słodkie inspiracjesmakują zarówno na zimno jak i na gorąco! Polecam :-) Składniki: hummus: ciecierzyca gotowana na parze Bonduelle 1 puszka, Tahini 1,5 łyżki, czosnek 1 duży ząbek, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sok z cytryny do smaku, sól i pieprz do smaku, natka pietruszki posiekana 1 łyżka, woda 10 łyżek, dodatkowo: tortille 8 szt, sałata lodowa pół główki
kulinarne odsłony patipieczywem. Uwielbiam go w każdym wydaniu! Zapraszam do spróbowania :-) Składniki: ciecierzyca z puszki 1 opakowanie, tahini 1,5 łyżki, czosnek 1,5 ząbka, woda 10 łyżek, papryka słodka mielona 1 płaska łyżeczka, sok z cytryny do smaku, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: oliwa z oliwek 2 łyżki, posiekana natka pietruszki 1 łyżka, papryka ostra w proszku do posypania
kulinarne odsłony patisię na blogu coś mniej zdrowego lub coś bardziej kalorycznego :) Przepis na te gołąbki znalazłam tutaj . Gorąco polecam, bo naprawdę pyszne. Składniki: 1 duża kapusta włoska 500g mięsa mielonego drobiowego 100g suchego ryżu 200g pieczarek 1 duża marchew 1 duża lub 2 małe cebule sól pieprz Ryż ugotować i wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę, marchew i pieczarki zetrzeć
kuchnia doskiczosnku 1 marchewka ½ pietruszki 1 i ½ litra wywaru warzywnego 4 łyżki śmietany 22% 1 łyżka soku z cytryny sól,pieprz do smaku NA KLOPSIKI ½ kg mięsa mielonego z indyka pół pęczka posiekanego koperku 2 łyżki kremowego, białego serka 1 jajko sól, pieprz Instructions Sałatę umyć i z grubsza posiekać. Cebulkę, szczypiorek i czosnek drobno posiekać. Marchewkę
Cooking for Emilyłyżeczki proszku do pieczenia mus czekoladowy: 250 ml śmietany kremówki (38%) 80 g czekolady (60%) 2 listki żelatyny mus truskawkowy: 300 g truskawek 50 ml wody 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 50 g cukru 300 ml śmietany kremówki (38%) 3 listki żelatyny niebieska polewa lustrzana: 65 ml wody 100 g cukru 100 g glukozy w płynie 70 g słodzonego skondensowanego
Pożeraczka, czyli raz adobrzetaki koktajl gości w moim domu. Składniki: 0,5 kilograma truskawek 300 ml. zsiadłego mleka 50 gram orzechów nerkowca 100 ml. soku malinowego z lipą Premium Rosa 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 1 łyżka cynamonu 1 łyżka nasion chia Sposób przygotowania: Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy i osuszamy, przekładamy do kubka miksującego, wlewamy zsiadłe mleko i sok malinowy, dodajemy
Bajeczna Kuchnianadkwaśnością. Często wykorzystywana jest w kuchni jako "kubek" do faszerowania pysznościami w środku 🤗 i ja właśnie taką pyszność dziś przygot owałam 😋 Składniki ✔️ 1 cukinia ✔️ 80 g mięsa mielonego (dałam indyka) ✔️ 30 g cebuli ✔️ 40 g pieczarek ✔️ 50 g sera żółtego ✔️ odrobina oliwy do polania ✔️ 50 g ryżu Przygotowanie: 1. Umyć dokładnie cukinie, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć
Zdrowie i pysznie na talerzudrugim 😉 Na słodko już było, teraz będą obiady 🍽️ 🥘 Składniki 🔸 2 cukinie 🔸 2 jaja 🔸 200 g pieczarek 🔸 60 g sera goudy 🔸 20 g mąki kukurydzianej 🔸 140 g mielonego indyka 🔸 80 g ryżu Przygotowanie: 1. Ugotować ryż, odstawić do ostygnięcia. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odstawić na 30 min by puściła wody 2. Przez ten czas
Zdrowie i pysznie na talerzusamej wodzie) 2.Gdy ostygnął dorzucamy do nich sparzone rodzynki, masło orzechowe i mieszamy 3. Teraz najlepiej będzie użyć melaksera, jeśli nie macie możecie ręcznie mikserem. Wrzucamy twaróg i mielimy go/jeśli macie gotowiec to wrzucamy i bez mielenia dorzucamy naszą masę z płatków i mieszamy. Następnie dodajemy orzechy, dżem, ugotowaną kaszę jaglaną i miksujemy do połączenia wszystkich składników. Na koniec
Zdrowie i pysznie na talerzuotarta z 0,5 cytryny i 0,5 cytryny w plasterkach 2 łyżki soku z cytryny 90-100ml oleju rzepakowego albo słonecznikowego 1 niepełna łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu mielonego
Karo in the Kitchenosoby, gotowane lub surowe Białe wino – 1 szklanka Masło – 50 g Czosnek – 1-2 ząbki (opcjonalnie) Chili – 1 świeża papryczka Sól – 1/3 łyżeczki Świeżo mielony pieprz Sposób wykonania: Krewetki umyj i oczyść – ja zdejmuję z nich pozostałości skorupki i pozbywam się ciemnego jelita. W niewielkim garnku rozpuść masło, dodaj
Patchwork