200g) 1 czerwona papryka 1 mała czerwona cebula 1 mały gruntowy ogórek ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki kilka gałązek mięty sok z połowy cytryny sól pieprz czarny świeżo mielony 3 łyżki oliwy Kaszę ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie, ostudzić. Pomidor, ogórek, paprykę pokroić w kostkę. Cebule i czosnek drobno posiekać. Natkę pietruszki i mięte posiekać. Oliwę
Obiad gotowyosób na diecie ponieważ nie zawiera zbędnego tłuszczu. Spaghetti to jest też bardzo smaczne, więc osobom bez żadnych przeciwskazań żywieniowych także powinno przypaść do gustu. 250 g mięsa mielonego woda do jego gotowania + sól 2-3 pomidory obrane ze skórki pół cebuli drobno posiekanej 1 marchewka 3 łyżeczki passaty pomidorowej 2/3 łyżeczki cukru sól pieprz oregano bazylia Mięso ugotować
cukrem pudrem posypaneJeśli nie uda się Wam kupić grzybów pioppino, możecie je zastąpić innymi, sezon w pełni :) Składniki: 2 szklanki ugotowanej quinoy 2 garście grzybów proppino 1 mała cukinia 300 gram mielonej wołowiny 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek świeży rozmaryn suszony tymianek pieprz sól Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na oliwę z oliwek
Quinoa Raz!końca. Ciągły brak czasu, praca, dom, dziecko powoduje, że zdarza nam się popełnić trochę grzeszków, a wolny czas spędzić na fajnym filmie. Zresztą lubimy od czasu do czasu zjeść mielonego lub placki ziemniaczane, a na deser kawałek pysznego ciasta własnej roboty. Niemniej jednak świadomość co jest zdrowe i co nam służy, a co szkodzi – jest, i dzięki niej
Moja DelicjaKochamy zapiekanki:). W dzisiejszej znajdziemy makaron, szpinak, sery i śmietanowy sos. Takiego połączenia smaków nie trzeba specjalnie zachwalać - trzeba spróbować:). 300g makaronu 500g mrożonego szpinaku 2 cebule 500g mięsa mielonego 100g sera camembert 100g sera cheddar 100g sera gouda 200ml śmietany 12% 3 ząbki czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę
Szefowa kuchniplasterkami papryczki jalapeño. Serwowane z sałatą lodową, pico de gallo, guacamole oraz śmietaną. Stadium twisters, to z i emniaczane spiralki polane wyśmienitym sosem serowym z dodatkiem mielonej wołowiny, posypane chrupiącym bekonem, papryczkami jalapeño, pico de gallo i pietruszką. Całość udekorowana domowym ketchupem z mieszanką przypraw oraz kwaśną śmietaną. Veggie quesadillas, to p s zenna
Kulinarne przygody GatitySkładniki: -pałki drobiowe -2 marchewki -1 pietruszka -1 seler -1 por -sól -pieprz -słodka papryka mielona -mąka -jajko -mleko -bułka tarta -olej Sposób przygotowania: Pałki myjemy, wsadzamy do garnka i zalewamy wodą. Wstawiamy na gaz, podczas podgrzewania wody zbieramy szumowinę. Warzywa obieramy i myjemy. Kiedy zbierzemy już szumowinę, warzywa dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy aż mięso
Magia jedzenia.mięsa wołowego, dzięki czemu wychodzi idealnie. Chili con carne powinno być dość pikantne, ale w taki sposób, żeby je zjeść ze smakiem. Chili con carne: Składniki Ilość porcji: 4 Mielona wołowina – 500 g Bulion wołowy – 100 ml Czerwona fasola z puszki – 250 g Krojone pomidory z puszki – 400 g Kukurydza z puszki
ale Pyszniekurczaka, który równomierniej się zapiekał. Składniki: 1,2 - 1,5 kg kurczaka z wolnego chowu 2 cebule 1/2 cytryny 2 łyżki majeranku 2 łyżeczki suszonego mielonego czosnku 2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki sól i pieprz 30 g masła 100 ml wody 3 średnie marchewki 3 duże ziemniaki
Kuchcik gotujeKOPERKIEM Składniki na 2 porcje : 2 filety z sandacza ze skórą (po ok. 150g) 1/4 główki kalafiora 20g chorizo 50ml śmietanki 18% (w oryginale była śmietanka 36%) szczypta mielonego kminku 1/3 pęczka posiekanego koperku (można koperek pominąć, albo dać go mniej) sól łyżka oliwy/oleju do smażenia 1/2 łyżeczki masła też do smażenia łyżka soku z cytryny świeże zioła
Dietologśmietanki 30% albo lżejszej, takiej do zup 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki soku z cytryny 3-4 duże łyżki drobno startego chrzanu do smaku - sól, pieprz biały mielony Jak zrobić ozór w sosie chrzanowym? Ugotowanego wcześniej ozora pokroiłam w grube plastry. Można ponownie zagrzać je w niewielkiej ilości wywaru. W rondlu rozpuściłam masło, wsypałam mąkę. Zrobiłam
Smaczna Pyzabyło bardzo podzielne. *foremka 25*34 cm Składniki: na spód: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka na masę serową: 1 kg sera mielonego 5 jajek szklanka cukru 2 opakowania budyniu cytrynowego 1/2 szklanki oleju skórka otarta z cytryny dodatkowo: 500 g moreli 2 łyżki konfitury morelowej 2 łyżki posiekanych pistacji Składniki ciasta
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakilka łyżek do posypania blatu, 1/3 szklanki sezamu, 1/4 szklanki siemienia lnianego, 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy), 200 ml gorącej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 łyżeczka suszonej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Mąkę orkiszową mieszamy z gryczaną, przyprawami, sezamem i siemieniem. Zalewamy wodą. Dodajemy olej. Wyrabiamy ciasto. Posypujemy blat mąką. Wałkujemy ciasto na cieniutki
Jeść, by żyć w zdrowiumusztardy francuskiej (gruboziarnistej) - 1 łyżeczka musztardy sarepskiej - 2 łyżki oleju sezamowego - 250 g serka mascarpone - 1 łyżeczka czarnuszki - 1 łyżeczka suszonego estragonu - różowa sól himalajska (do smaku) - pieprz czarny mielony (do smaku) - liście sałaty rzymskiej (dużej) Mięso z kurczaka drobno kroimy, przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekane (kolejność dowolna) – cebulę, szczypior, natkę pietruszki, miętę oraz startą na tarce jarzynowej
mojewypiekiinietylkomalinami, ale można wykorzystać również inne owoce, np. truskawki. Gorąco Wam polecam ten deser. Na 2 desery. SKŁADNIKI 180 g jogurtu naturalnego 200 ml mleka 3 łyżki kakao szczypta mielonego kardamonu 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki miodu 2 płaskie łyżeczki żelatyny 2 garście malin WYKONANIE Żelatynę wsypać do szklanki i zalać odrobiną wody. Zostawić do napęcznienia
Passions hobbies life