łyżka kminku w ziarnach (opcjonalnie, można pominąć) 3 łyżki domowej prażonej cebulki (lub 1 duża cebula, drobno pokrojona usmażona na złoto) 1 listek laurowy 4 ziarna ziela angielskie mielony czarny pieprz 1 gałązka lubczyku ogrodowego Jak ugotować kapuśniak na ogonach wieprzowych . Kapuśniak z młodej kiszonej kapusty . Ogony skrobiemy nożem, oczyszczamy, myjemy, ogon dzielimy na kawałki. Marchew obieramy i myjemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlubi kokosa i marakuję będzie zadowolony! Oczywiście można świeżego kokosa zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym. Składniki: 500 g twarogu mielonego 250 g sera ricotta szklanka śmietanki 30% (200 ml) miąższ z świeżego kokosa 3 listki żelatyny 300 g ciastek zbożowych pół kostki masła tabliczka białej czekolady (200 g) Dodatkowo: puszka miąższu z marakui
Karczma Honoriettypsychiatrów Chodziłem z miarką i mierzyłem, nie słyszałem żadnych głosów gadających cukinii... ! 🤗 Składniki: 200g ryżu 800g-1000g cukini (może być więcej) 2-3 ząbki czosnku bazylia oregano kminek mielony pieprz sól tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinię dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cukinię, smażymy często mieszając
Dieta Rozdzielna i Zdrowiejaka radość 😄 z szybkiego i smacznego dania 🍴😃 Składniki: 150 g makaronu farfalle, 1 bakłażan, 1 cebula czerwona, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 2 łyżki sosu z limonką, kolendrą i chili, kilka listków świeżej mięty pieprzowej, świeży szczypiorek, płatki sera regio piatto. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie
Moniki Smakołykibób. Całość delikatnie mieszamy, wyciągamy gałązki tymianku i pozostawiamy do całkowitego wchłonięcia płynu. Kiedy tak się stanie, dodajemy masło, ricottę i starty parmezan. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Pozostawiamy pod przykryciem na około 5 minut (nie gotujemy). Przekładamy na talerze i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i świeżym tymiankiem
Kuchnia Bon Appetitpłaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1/4 szklanki mleka 3 jajka 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 6 plasterków szynki pokrojonej w kosteczkę 3 łyżki startego żółtego sera lub parmezanu do posypania muffinek papilotki do muffinek Białka ubijamy z solą.Mleko i żółtka mieszamy.Mąkę mieszamy
Sama słodycz i szczypta chilisycące danie przygotowane we włoskim stylu. Obowiązkowo posypane startym parmezanem. Polecam ;) 200 g makaronu penne 1 cebula dymka 3 ząbki czosnku 1 bakłażan 2 pomidory 300 g mięsa mielonego wieprzowego 1/2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego 100 g oliwek czarnych 50-100 g parmezanu sól pieprz czarny bazylia oregano oliwa z oliwek Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami
https:KKuchniaMniamcukru Sweet Family ½ szklanki mąki 2 płaskie łyżki kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa z chia: 4 łyżki nasion chia 1 szklanka mleka 1 kg mielonego serka z wiaderka ¾ szklanki cukru pudru Sweet Family 3 łyżki żelatyny ½ szklanki wody Galaretka brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe 1 1/2 szklanka wody
Jadło i czytadłopomidorowy: 1 duża żółta cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów w puszce (400 g) + 1/4 puszki wody sól, pieprz, suszona bazylia i oregano, słodka i ostra papryka mielona, 1,5 łyżeczki cukru oliwa z oliwek + czubata łyżka masła ser grana padano Nadzienie: 200 g bobu 4 plasterki boczku starty ser mozzarella 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Do posypania
Moja pasja smakucudem udawało się raz na pół roku dorwać. Wtedy poręcznym zamiennikiem stawała się krajowa mortadela , ratująca jadłospis domowy w kryzysowych chwilach. Prawdę mówiąc, preferowałam takie "podrabiane" kotlety od tych mielonych czy schabowych nawet. Ot, takie spaczenie smakowe dzieciństwa :) Poniższe trudno nawet nazwać przepisem, bardziej jest to pomysł na obiad i to taki z lekka kryzysowy. Wątpliwe są też wartości
Grunt to przepis!Podlewamy bulionem, zmniejszamy moc kuchenki i gotujemy pod przykryciem aż warzywa będą ugotowane al dente. Dodajemy szpinak i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwujemy posypane świeżą bazylią. Opcjonalnie zupę możemy zmiksować razem z świeżą bazylia uzyskując zieloną zupę-krem
Pyry na GazAromat i smak kurek połączony z małymi pulpecikami- danie proste i zarazem wykwintne. Mnie do takich dań nie trzeba przekonywać. Składniki pulpetów: 500 g mielonej karkówki 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 3/4 płaskiej łyżeczki soli 3/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1 płaska łyżeczka majeranku 60 ml bułki tartej 120 ml wody 1 jajko Składniki sosu: 4 średnie cebule
Smak mojego domusię zrobić jeszcze raz. Ta zniknęła szybciutko. Uwielbiam powiem Wam, jako dodatek do obiadu idealna :-). Miłej soboty kochani :-) Składniki: mała/średnia główka młodej kapusty pęczek koperku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy sól pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1. Kapustę szatkujemy. Do garnka nalewamy wodę, wrzucamy do niej kapustę, solimy i gotujemy do miękkości
kruche babeczki