mielone - 47549 przepisów (strona:1578/3170)

Jajecznica z botwinką i makaronem. 127

niej żadnego pieczywa. Bardzo polecam przepis. Zapraszam:) Składniki: pęczek botwinki sok z cytryny 4 jajka 1 szklanka makaronu mini kółek pół pęczka koperku sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku masło do smażenia Wykonanie: 1. Botwinkę oczyszczamy, płuczemy i drobno kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania solimy, następnie dokładnie odcedzamy

Izabelawkuchni
Grillowana kukurydza z masłem, papryką i koperkiem. 123

przygotować na obiad lub kolację, wystarczy dosłownie tylko pół godziny i gotowe. Koniecznie spróbujcie. Zapraszam :) Składniki: 4 kolby kukurydzy 1 łyżeczka cukru gorąca woda sól do smaku papryka słodka mielona według uznania masło 82% według uznania koperek świeży dowolna ilość Wykonanie: 1. Kukurydzę dokładnie obieramy i płuczemy, następnie zalewamy gorącą wodą, dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut. Ważne

Izabelawkuchni
Babeczki Yorkshire pudding. 126

szklanka mleka 2 jajka pół łyżeczki soli Sałatka: 20 dag marynowanych pieczarek pół puszki zielonego groszku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól do smaku biały pieprz mielony do smaku Dodatkowo: olej rzepakowy Wykonanie: 1. Ciasto: Składniki na ciasto przekładamy do wysokiej miski, najlepiej żeby miała dziubek, następnie miksujemy mikserem przez kilka minut na dużych obrotach

Izabelawkuchni
Bananowy chlebek z rodzynkami. 137

mniam. .Zapraszam, upieczcie, spróbujcie:) Składniki: Ciasto: 3 dojrzałe banany 3 jajka 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki pół szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu pół szklanki cukru pół szklanki rodzynek Dodatkowo: masło do posmarowania foremki bułka tarta do posypania foremki Wykonanie: 1. Banany obieramy i przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładką

Izabelawkuchni
Leczo z cukinii z makaronem, kiełbasą i kukurydzą. 107

Zapraszam :) Składniki: 2 średnie cukinie 2 duże czerwone papryki 50 dag pomidorów 3 średnie cebule 50 dag dobrej jakościowo kiełbasy 20 dag koncentratu pomidorowego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego gorąca woda olej do smażenia 40 dag makaronu świderki 20 dag kukurydzy z puszki Wykonanie: 1. Warzywa obieramy, oczyszczamy, płuczemy

Izabelawkuchni
Zupa ziemniaczana z domowym makaronem. 122

dużych ziemniaków 1 mała cebula 250 ml śmietany 18 % 1 płaska łyżka mąki pszennej natka pietruszki według uznania koperek według uznania 1 łyżka masła sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Na makaron: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 3 małe jajka Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka oleju gorąca woda Wykonanie: 1. Makaron

Izabelawkuchni
Sos grzybowo-serowy podany z makaronem. 179

aksamitnej konsystencji. Zapraszam :) Składniki: Sos: 50 dag grzybów prawdziwków 1 duża cebula 1 duża łyżka masła 250 ml śmietany 12 % 10 dag serka ricotta sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 1 listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki suszonych warzyw świeża natka pietruszki według uznania świeży szczypiorek według uznania niewielka ilość gorącej wody Dodatkowo

Izabelawkuchni
Pierogi ze szpinakiem i serem żółtym. 175

szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli ciepła woda ( około półtorej szklanki ) Farsz: 45 dag szpinaku mrożonego rozdrobnionego 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku czubryca zielona lub biała według uznania 15 dag sera żółtego Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 duża cebula masło do smażenia szczypta soli Wykonanie: 1. Farsz: Szpinak

Izabelawkuchni
Paprykowe krakersy z kminkiem. 127

Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 10 dag serka topionego ( u mnie szczypiorkowy ) pół małej łyżeczki soli Dodatkowo: 1 małe jajko papryka słodka mielona według uznania kminek cały według uznania mąka pszenna do posypania stolnicy masło lub margaryna do posmarowania blaszek Wykonanie: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie wałkujemy je cieniutko

Izabelawkuchni
Potrawka dyniowa z salami, makaronem i jasnym sosem Łowicz 168

salami 1/2 małej dyni 1/2  papryczki chili 1 cukinia 2 cebule 2 łyżki oliwy 3 łyżki startego sera grana padano ½ łyżeczki curry Sól morska do smaku Pieprz świeżo mielony do smaku Natka pietruszki do posypania Jak wykonać ? Makaron ugotować all dente w osolonym wrzątku, odcedzić na durszlaku. Cebule obrać posiekać w kostkę, salami i wydrążone z nasion chilii

Wanilia i Kardamon
SAŁATKA Z AWOKADO I OGÓRKA (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 376

chroni wzrok. Składniki: 150 g ogórka świeżego 120 g awokado 1 ząbek czosnku 10 g posiekanej natki pietruszki lub koperku 50 g czerwonej cebuli sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony 10 g oliwy z oliwek 10 g oleju MCT lub większa ilość oliwy 5 g soku z cytryny 5 g octu jabłkowego opcjonalnie orzechy, migdały , słonecznik itp. Ogórka obrać

Ola la LCHF
FIT leczo drobiowe z rozmarynem 158

Składniki: 2 filety pojedyncze z kurczaka 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka białej fasoli 4 czerwone papryki 1 biała cebula 1 papryczka chili sól i pieprz do smaku papryka mielona słodka wędzona do smaku liść laurowy świeży rozmaryn olej kokosowy lub odrobina masła klarowanego Wykonanie: Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski razem z chili. Cebulę obrać pokroić

Tradycyjna Kuchnia
Pieczeń kebab-gyros na kanapki 481

Domowa pieczeń, doskonała do kanapek i nie tylko. -- Potrzebujemy 1 kg mielonego: 500 g łopatki wieprzowej i 500 g wołowiny, 2 jajka, 1 cebulę,  łyżkę suszonego czosnku, 2 czubate łyżki przyprawy kebab-gyros, 2-4 łyżki bułki tartej. . Wszystkie produkty "wrzucamy" do miski i dokładnie mieszamy. Żeby sprawdzić czy jest dobrze przyprawione, smażymy małą porcję i smakujemy. Przyprawiamy

chleba naszego
Makaron z grzybami po włosku 146

śmietany kremówki 150 ml białego pół wytrawnego wina 2 łyżki  masła Szczypta suszonego rozmarynu Szczypta suszonego tymianku Pęczek świeżej natki pietruszki do posypania Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Tarty parmezan do posypania Cebulę szalotkę i czosnek obrać, paprykę chili wydrążyć z nasion posiekać. Oczyścić z igliwia grzyby, pokroić na niezbyt małe kawałki. W rondlu

Wanilia i Kardamon
Burrata, bekon, bucatini – carbonara na szybko 267

średnim ogniu do zeszklenia, nie powinny się zrumienić. Do zeszklonych dodajemy czosnek i smażymy wszystko chwilę razem, do czasu aż czosnek straci swój ostry, surowy zapach. Wsypujemy grubo mielony pieprz.   Odcedzamy makaron zachowując wodę z gotowania – mętną, odpowiednio słoną i z glutenem. Odcedzony makaron przekładamy do rondla z podstawą sosu, wlewamy połowę wody zostawionej z gotowania, wsypujemy posiekaną

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania