mielone - 47549 przepisów (strona:1578/3170)

Letnia tarta „ZIELONO MI”- zielony kalafior w masie z bobu i ziół 209

mąka do podsypania, ponadto: 4 łyżki drobno posiekanego świeżego jarmużu, 300 g świeżego bobu, 1 mały kalafior zielony, 250 ml śmietany 12%, 2 duże jaja kurze, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, świeże zioła drobno posiekane: 3 łyżki pietruszki, 3 łyżki szczypiorku, 2 łyżki lubczyku, 2 łyżki mięty. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy

Moniki Smakołyki
Sos kurkowy do makaronu 164

makaronu, u mnie penne 300 g piersi z kurczaka 1 cebula 500 g kurek 1 ząbek czosnku garść liści bazylii ½ łyżeczki białego pieprzu ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego 400 ml śmietanki, 36% sól do smaku 1½ masła do smażenia Kurki oczyść i podziel na kawałeczki jeśli są bardzo duże. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej masło

codojedzenia
Sałatka caprese z oliwkami 211

pomidora pokroić w plastry. Ułożyć na przemian na talerzu. 2. Oliwki pokroić w plasterki, bazylię posiekać. Wyłożyć na pomidory i ser. Całość skropić oliwą z oliwek, prószyć świeżo mielonym pieprzem i solą. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Piersi z kurczaka grillowane w musztardowej marynacie 266

również element diety osób dbający o zdrowie. Dlaczego? O tym przeczytacie poniżej. Składniki: 3 piersi z kurczaka 6 łyżeczek musztardy kempingowej Octim 6 łyżek oleju 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu mała szczypta soli mała szczypta soli czosnkowej 1 łyżeczka suszonej bazylii Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż tworząc po dwa cieńsze kotlety. Każdy kotlet lekko rozbijamy. W miseczce mieszamy

Słodkie okruszki
zapiekanka a'la bolognese (na chlebie tostowym) 152

Pyszna była na ciepło ale na zimno też dało się zjeść. Polecam na obiad albo kolację.  Składniki na dużą blaszkę: ok 16 kromek chleba tostowego 500 g mięsa mielonego 2 puszki pomidorów krojonych papryka czerwona 2 marchewki kawałek selera korzeń pietruszki 2 cebule 200 g sera cheddar 2 pomidory (użyłam żółte) zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki cukru kilka łyżek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Konfitura z malin. 157

woda osiągnie temperaturę 90-95 C. Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu nie dłużej niż 1 rok.   M ożesz do konfitury, przed ostatnim gotowaniem dodać pół łyżeczki mielonego imbiru. Imbir ma właściwości przeciwbakteryjne.   J eżeli nie chcesz, aby w Twojej konfiturze były pestki z malin, możesz przetrzeć konfiturę przez gęste sitko.   O woce miękkie takie

Przepisy i porady kulinarne
Ketchup sos z cukinii 835

waga już po obraniu i wypestkowaniu) 500g cebuli 2 szkl cukru 1 szkl. octu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 mała płaska łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego 500g koncentratu pomidorowego u mnie Pudliszki 4 małe, płaskie łyżeczki soli Przygotowanie: Cukinię umyć, obrać i usunąć pestki, zetrzeć na tarce jarzynowej.   Cebulę obrać, drobno pokroić

W garach u Gosi
Tagliatelle z cukinią 142

młoda cukinia 0,5 szklanki (125 ml) śmietanki 30% 1 mała młoda cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego parmezanu 1 łyżka masła sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: parmezan Przygotowanie: 1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 2) Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej patelni z masłem. Kiedy cebula zacznie się złocić dodać czosnek przeciśniety przez

Fitsweet.me
Tosty z guacamole i jajkiem 167

pieprz PRZYGOTOWANIE Pieczywo opiekamy w tosterze. Przekrawamy na trójkąty.  Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy. Smarujemy tosty pastą guacamole, układamy plastry jajka i połówki pomidorków. Całość posypujemy szczypiorkiem i pestkami dyni. Smacznego!   1 porcja - 350 kcal: - białko - 13,5 g - tłuszcze

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik na zimno " Stracciatella " 207

wielkim błędzie :) uffff na szczęście . Wymiary blaszki : 29 cm x 24 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 - 30 minut Składniki: Masa serowo - śmietanowa 800 g sera białego mielonego ( może być ser z wiaderka ) 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (dodałam 6 łyżeczek , jeśli ktoś lubi masę bardziej zwartą to proponuje

Różne smaki w kuchni
Szaszłyki drobiowe z cukinią 191

czubata łyżeczka oregano (polecam przyprawy Skworcu ) czubata łyżeczka majeranku płaska łyżeczka słodkiej papryki pół płaskiej łyżeczki ostrej papryki szczypta chili płaska łyżeczka rozmarynu płaska łyżeczka tymianku pół płaskiej łyżeczki mielonego kminku pół płaskiej łyżeczki zmielonego pieprzu pół płaskiej łyżeczki soli kilka łyżek oleju rzepakowego Wykonanie: Szaszłyki przygotowujemy minimum 2 godziny przed grillowaniem. Cukinię myjemy i bez obierania kroimy

Smak mojego domu
Fasolka z ziemniakami i kiełbasą 146

warzywem, które nagminnie wykorzystuję latem jest fasolka szparagowa . Lubię i tą żółtą i zieloną. Pewnie wszyscy z Was znają fasolkę w bułce tartej. Jestem jej fanką, ale bułkę zastępuję mielonymi orzechami. Spróbujcie smakuje o wiele lepiej! Ale wracając do dzisiejszego przepisu proponuję żółtą fasolkę z ziemniakami i kiełbasą. Jest to danie idealne na szybki obiad , danie, które warto włączyć

codojedzenia
Tarta caprese z bakłażanem i tuńczykiem 277

czosnku 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego 1 duża puszka tuńczyka 1 bakłażan 3 pomidory 2 kulki mozzarelli po 125 g każda 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz czarny mielony suszone oregano Mąkę przesiać, dodając sól i oregano. Posiekać z zimnym masłem, dodając jajko i wodę. Szybko zagnieść ciasto, rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm. Odciąć

https:KKuchniaMniam
Panzanella 269

uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało skończyć tragicznie, czyli trzasnęłam drzwiami aż farba z futryny poleciała. Na szczęście Najcierpliwszy nie wymaga ode mnie gotowania jak jest upał

ladykitchen
Korniszony 212

Cykoria 1 mały albo ½ dużego ząbka czosnku (przekrojony na połowę) kilka wiórków korzenia chrzanu 6 ziaren pieprzu na to włożyć  ogórki – tyle ile wejdzie następnie wsypać  szczyptę mielonego czarnego pieprzu Cykoria  (na czubku małej łyżeczki)   ½ łyżeczki gorczycy Cykoria Zalewa: 4 szkl. zimnej wody 1 i 1/5 szkl. octu 10 % 1 czubata łyżka soli 5 czubatych

Moje domowe kucharzenie