mielone - 47549 przepisów (strona:1575/3170)

Omlet z kurkami 172

patelnia o średnicy 21 cm): 3 jajka 1 garść kurek 2 łyżki śmietanki kremówki 30% 1 łyżka mąki 1 cebulka dymka 1 łyżka masła 0,5 kulki mozzarelli świezo mielony pieprz sól Przygotowanie: 1) Kurki oczyścić, umyć,dokładnie osuszyć i w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki. 2) Na rozgrzanej patelni z połową łyżki masła zeszklić cebulkę. Dodać kurki

Fitsweet.me
Rollsy z kurczakiem 186

czasie. Poniżej przedstawiam Wam podstawową wersję, którą można śmiało wzbogacać o inne dodatki, choć tej najprostszej wg mnie niczego nie brakuje;) ciasto francuskie 2-3 pojedyncze piersi kurczaka papryka mielona słodka szczypta papryki ostrej sól, pieprz ziarna sezamu Umytą i osuszoną ręcznikiem papierowym pierś kurczaka kroimy na cienkie płaty. W razie potrzeby lekko je rozbijamy, by nadać im jednakową

Smaki Na Talerzu
DOMOWY SOS SŁODKO-KWAŚNY - do makaronu,ryżu, mięsa, potraw azjatyckich 1662

opakowanie (30g) PEKTYNY do dżemów i galaretek (u mnie cytrusowo-jabłkowa) 1 kg cukru 1 i 1/2 szklanki octu  10% 2 łyżki przyprawy do spaghetti 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich 1 łyżeczka curry 2 ząbki czosnku (starte na tareczce) 7 goździków utłuczonych w moździerzu sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Cukinię

Moja Książka Kucharska
Pikantna pasta paprykowa do słoików 171

zostaw nasiona z papryczek chilli. W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy drobno posiekaną czerwoną cebulę, czosnek, lekko podsmażamy i dodajemy paprykę i papryczki chilli. Całość doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, cukrem i dusimy około 30 minut, aż sok odparuje. Na koniec wrzucamy garść liści bazylii i miksujemy blenderem na gładką masę. Gotową pastę przekładamy do słoiczków, zakręcamy

ale Pysznie
Sałatka z grillowaną brzoskwinią 170

rukoli 1 kulka mozzarelli 1 dobrze dojrzałe awokado garść listków mięty 1 łyżeczka miodu Sos: sok z 0,5 małej limonki 1 łyżka oleju 0,5 łyżeczki miodu świeżo mielony pieprz sól Przygotowanie: 1) Brzoskwinie umyć, pokroić na plasterki i grillować z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni grillowej, aż powstaną ciemne paski. Grillowane owoce lekko posmarować płynnym miodem

Fitsweet.me
SAŁATKA Z KALAFIORA DELIKATESOWA - do słoików na zimę 398

papryki 3 pomidory 2 marchewki 2 cebule zalewa: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 10% (można trochę mniej) 2 łyżki cukru 1 łyżka soli 1 łyżeczka mielonej papryki (słodkiej lub ostrej-jak wolicie) 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kardamonu 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (ewentualnie) PRZYGOTOWANIE: Krok 1. W garnku zagotowuję wodę, wrzucam różyczki kalafiora, gotuję

Moja Książka Kucharska
Okra zapiekana z mielonym mięsem 148

okry 75 g masła 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu sól 1 łyżeczka ziaren kolendry pół łyżeczki kminu rzymskiego pół łyżeczki suszonego tymianku 50 g mielonej wołowiny 100 g koncentratu pomidorowego 400 ml bulionu jarzynowego lub wołowego masło do wysmarowania formy     Przygotowanie   Strąki okry umyłem, wytarłem do sucha, ogonki krótko przyciąłem, uważając

R'n'G Kitchen
Waniliowy koktajl z mango i bananów 186

Waniliowy koktajl z mango i bananów, zrobiony na soku ananasowym. Słodki, pachnący, pyszny i zdrowy.  Składniki (3 porcje): 1 dojrzałe mango 2 dojrzałe banany 1/4 płaskiej łyżeczki wanilii mielonej (polecam Skworcu ) szklanka soku ananasowego 1 łyżka miodu Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy. Smacznego

Smak mojego domu
Smoothie pomidorowe z papryczką chili. 144

tłuszczu.      Składniki : 50 dkg pomidorów 1/2 awokado 1/2 świeżej papryki chili 3-4 świeże gałązki natki pietruszki 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej sól morska pieprz czarny mielony Sposób wykonania :   P omidory opłucz, pokrój na mniejsze kawałki. Awokado obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Z chili usuń pestki, pokrój na małe kawałki. Wszystkie składniki wrzuć

Przepisy i porady kulinarne
Tarta szpinakowa 164

opakowanie świeżych liści szpinaku baby lub mrożonego 3 duże jajka 150 ml śmietanki 30 % pół opakowania sera feta 4 łyżki drobno startego sera np.Grana Padano kilka ząbków czosnku świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Zagniatamy wszystkie składniki na ciasto. Masło trzemy na tarce. Ciasto wkładamy na około 30 minut do lodówki. Szpinak płuczemy zimną wodą i dusimy na patelni

Słodka Strefa
Sajgonki :) 158

Sajgonki 0,5 kg mięsa mielonego pół opakowania mrożonej mieszanki chińskiej makaron chiński imbir przyprawa 5 smaków sól i pieprz do smaku papier ryżowy Mięso usmażyć z dodatkiem imbiru i przypraw, przełożyć do miseczki. Na tej samej patelni podsmażyć mieszankę chińską. Makaron przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko wymieszać ze sobą i ponownie

Pieguskowa Kuchnia
Kartofle oberżysty 159

ziemniaki nieco ostygną, na każdym położyć płatek cebuli, zawinąć szczelnie boczkiem. Na dnie posmarowanego naczynia żaroodpornego rozsypać pokrojony szczypior, na nim układać ziemniaki, posypać je sparzonym kminkiem, świeżo mielonym pieprzem i pieprzem marynowanym. Na dno wlać bulion i wstawić do pieca nagrzanego do 180 stopni. Po 10 minutach wyjąć na chwilę, przykryć każdy ziemniak kostką żółtego sera i zapiekać

Pieguskowa Kuchnia
Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie 164

kawałek torcika do kawki. Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie 125 g masła 175 g ciastem amaretti (użyłam zwykłych maślanych) 750 g truskawek 125 g cukru pudru 500 g mielonego twarogu sok i skórka z z połowy cytryny 4 łyżki żelatyny 400 g śmietany słodkiej 30% 2 op cukru waniliowego 30 g bezów Masło roztopić, ciastka pokruszyć i wymieszać

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka ogórkowa II 126

starego zeszytu mojej mamy, który nieco ostatnio odświeżyłam:) Sałatka ogórkowa 4 kg ogórków ze skórką 4 ząbki czosnku 2 łyżki soli 1 szkl cukru 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego 1 szkl octu garść natki pietruszki garść koperku gorczyca Ogórki poszatkować na cieniutkie plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę, pietruszkę i koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki oprócz gorczycy wymieszać ze sobą

Pieguskowa Kuchnia
Pulpeciki indycze w sosie żurawinowo-chrzanowym 133

Pracy niewiele a zawsze to jakaś odmiana. Jak dla mnie najsmaczniejsze na następny dzień, choć mężowi smakowały świeżo wyjęte z piekarnika:) Pulpeciki indycze w sosie żurawinowo-chrzanowym 50 dag mielonego mięsa z indyka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki 5 dag suszonej żurawiny słoiczek konfitury żurawinowej (ok 7 łyżek

Pieguskowa Kuchnia