mielone - 47549 przepisów (strona:1577/3170)

Sałatka z wędzonym łososiem i jajkiem przepiórczym 192

wędzonego łososia 6 jajek przepiórczych 1 ogórek zielony 2 pomidory 4 garście sałaty sos 3 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki suszonej pietruszki sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Wszystkie warzywa umyć. Ogórek obrać , pokroić w półplasterki. Pomidory pokroić w ósemki. Łososia pokroić na mniejsze kawałki. Sałatę

magiczna kuchnia Kasi
ziemniaki i kalafior z mozzarellą... 191

Składniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, kalafior 1 mały, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do potraw 1 łyżeczka, olej rzepakowy 4 łyżki, mozzarella małe kulki 2 opakowania ziemniaki ugotować w skórce, wystudzone obrać i pokroić na talarki, włożyć do naczynia żaroodpornego z olejem, delikatnie przemieszać, posypać przyprawą shoarma ugotowany kalafior w osolonej wodzie odcedzić dobrze na durszlaku, podzielić

W Mojej Kuchni Lubię
Orzechowe Valldemossa z nuta cytryny 97

stolicy Balearów - Palma de Mallorca. Wilgotne,orzechowe z nuta cytryny Składniki Masła i mąki do przygotowania patelni 8 jaj oddzielnie żółtka i białka 1 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 1/2 łyżeczki ekstraktu wanilii (opcjonalnie) 2 szklanki grubo zmielonych orzechów ,lub blanszowanych migdałów Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Blaszkę o średnicy

w mojej kuchni
Burgery z wołowiną 143

wyrabiania, żeby kotlety podczas smażenia nie puchły i pozostały soczyste. Natomiast dodatki do burgerów to już indywidualna sprawa każdego smakosza;) Składniki: 4 bułki do hamburgerów 500g wołowiny sól świeżo mielony pieprz dodatki: cebula, pomidor, ogórki konserwowe, papryka, sałata, ser, musztarda, ketchup itd. Mięso zmielić, przemieszać ręka. Uformować 4 kotlety o grubości ok 1,5cm. Kotlety przełożyć pergaminem i włożyć

Obiad gotowy
Sałatka bankietowa 1241

pora 1 puszka kukurydzy z chili 1 puszka groszku 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany kremówki 1 czubata łyżeczka delikatesowej musztardy Pęczek cienkiego szczypiorku Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób wykonania sałatki: Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki wydrążyć żółtka, zetrzeć na tarce jarzynowej osobno zetrzeć białka. Tuńczyka, kukurydzę oraz groszek osączyć

Wanilia i Kardamon
Tort batatowo-bananowy 140

średnicy 16 cm): Ciasto: 1 duży batat (około 400 g) 2 dojrzałe banany (około 200 g) 2-4 łyżki syropu z agawy lub klonowego (opcjonalnie, do smaku) 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1/2 puszki mleka kokosowego z puszki (2/3 szklanki) Dodatkowo do dekoracji: wegańska bita śmietana ulubione owoce Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Batata obieramy, myjemy

Lamarida.pl
Wegańskie leczo z białych warzyw 155

mały kalafior średnia młoda cukinia połowa średniego selera, 2 łodygo selera naciowego 1 pietruszka duża cebula olej do smażenia sól, pieprz, cukier, 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 30 % ewentualnie mielona, ostra papryka Przygotowanie : Warzywa umyć, kalafior podzielić na małe różyczki, cukinię, cebulę w półkrążki Obraną pietruszkę i selera pokroić w cienkie słupki, łodygę selera w kostkę Pokrojoną cebulę przesmażyć

Proste Potrawy
Śliwki w kruszonce 262

Placek rewelacja...polecam naprawdę szczerze:) Składniki; 30 dkg maki, 10 dkg cukru, łyżeczka mielonego cynamonu, 15 dkg zimnego masła, 1 jajko, 50 dkg śliwek Po przyprawy zapraszamy do  SKWORCU Wykonanie; Masło, cukier i cynamon mieszamy razem. Dodajemy pokrojone masło i jajko, Zagniatam ciasto opuszkami palców tworząc kruszonkę. Odkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie myjemy

Anioły w kuchni
KANELBULLAR – SŁODKIE, CYNAMONOWE BUŁECZKI 185

SKŁADNIKI : ( ok. 12-15 szt ) * maka pszenna – 550 g * drożdże świeże – 30 g * masło min. 82% – 100 g * mleko – 250 ml * cukier – 100 g * mielony kardamon – 1 łyżeczka * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta MASA CYNAMONOWA: * masło min. 82& – 100 g * cukier – 100 g * cynamon – 2 łyżeczki

Ostra na Słodko
Pasta kanapkowa z wątróbki po wenecku 162

wątróbki z kurczaka 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 1 mała puszka (115 g) sardynek w oliwie z oliwek 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki sól, świeżo mielony pieprz do podania oliwki WYKONANIE Cebulę obrać i pokroić w kostkę lub piórka. Wątróbkę dobrze przepłukać, oczyścić z błon i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i wątróbkę przełożyć na dużą

Passions hobbies life
Zupa krem z kurek 362

łodyga selera naciowego 3 łyżki masła 4 liście laurowe 6 ziel angielskich ok. 4,5 – 5 szklanek wody 125 ml słodkiej śmietanki 30% + do podania sól morska, świeżo mielony pieprz dodatkowo: świeży rozmaryn / koperek, grzanki czosnkowe Kurki przebieramy, oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze części: seler naciowy, marchewki, pietruszkę, czosnek na plasterki, cebulę

Poezja smaku
Lasagne z grzybami leśnymi 172

Lasagne to danie przygotowywane na bazie prostokątnych płatów makaronu. Najbardziej znaną jest chyba wersja z mięsem mielonym, sosem pomidorowym i mozzarellą.  Korzystając z sezonu grzybowego można taką "zapiekankę" dla odmiany zrobić z pachnącymi grzybami leśnymi.  W październiku mamy Światowy Dzień Makaronu, więc może moja propozycja zainspiruje Was do stworzenia tego pysznego dania np. na obiad tego dnia

Bon appetit mon amie
Roladki z karkówki z kapustą w sosie grzybowym 248

olej rzepakowy do smażenia SOS GRZYBOWY: 1 cebula ok 200 g grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki) 1 słoik ciemnego sosu uniwersalnego Łowicz 1/3 szklanki przecieru pomidorowego sól i pieprz czarny mielony Plastry karkówki rozbić tłuczkiem jak na kotlety, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na głębokiej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju rzepakowego i zeszklić cebulę. Dodać kapustę, liścia laurowego

https:KKuchniaMniam
Wegański torcik ryżowy z kremem kokosowo-jagodowym (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański) 178

jesiennych przysmaków 😉     Wegańskie ciasto ryżowe (2 x śr: 10cm) -190g mąki ryżowej -40g skrobi z tapioki/kukurydzianej -100g oleju kokosowego -90g ksylitolu -2 łyżki mielonego lnu + 9 łyżek wody -250ml napoju roślinnego -1 spora łyżka śmietanki kokosowej (resztę zostawić do kremu) - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym - ½ łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowo

Candy Pandas
Surówka z sałaty lodowej i marchewki 176

główki sałaty lodowej,  1 marchewka, 5 szt. rzodkiewek,  1/2 ogórka wężowego,  1/2 pęczka szczypiorku, śmietana 18% (lub jogurt naturalny), sól, pieprz czarny mielony. Niezastąpionym elementem każdego obiadu jest niewątpliwie dobra surówka. Akurat miałam w domu połówkę sałaty lodowej, więc postanowiłam ją wykorzystać. Surówka składa się z dosyć wielu składników, ale komponują się one w idealną całość

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania