Zazwyczaj do lecza dodaje się podsmażoną kiełbaskę, jednak ja tym razem zamieniłam ten składnik na nieco lżejszy. Ta wersja zdecydowanie bardziej mi odpowiada, a całość dodatkowo podkreśla aksamitny aromat rozmarynu. Składniki: 2 filety pojedyncze z kurczaka 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka białej fasoli 4 czerwone papryki 1 biała cebula 1 papryczka chili sól i pieprz do smaku papryka mielona słodka wędzona do smaku liść laurowy świeży rozmaryn olej kokosowy lub odrobina masła klarowanego Wykonanie: Paprykę oczy... czytaj dalej...
Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com