Lokal gastronomiczny należy wyposażyć we wszystkie niezbędne urządzenia, akcesoria i gadżety kuchenne, żeby mógł funkcjonować prawidłowo. Inwestycja w piece konwekcyjno-parowe, zmywarki gastronomiczne, szafy chłodnicze i mroźnicze, kostkarki do lodu oraz inne sprzęty wiąże się z niemałymi kosztami, dlatego warto dokładnie przemyśleć, co będzie nam potrzebne i określić swoje wymagania. Zakup tych urządzeń jest inwestycją na lata i przekłada się na efektywność pracy kucharzy oraz personelu pomocniczego Wyposaż... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com