BBQ to wyrażenie, które jest często używane przez amatorów grillowania. To słowo ma swoją długą historię i zdarza się, że nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, iż jest ono używane przez nas w nieodpowiedni sposób. Jeśli chodzi o BBQ, istotne są metody grillowania. Należy przy tym pamiętać o odpowiedniej klasy sprzęcie grillowym. Pochodzenie słowa BBQ BBQ to skrót od terminu „barbecue” wywodzącego się z kolei od hiszpańskiego słowa „barbacoa” oznaczającego metodę przygotowania mięsa polegającą na powolnym rozgrze... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com