masła 1 jajko 1 szklanka kefiru 3/4 szklanki drobnego cukru 1 kopiasta łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczki mielonych goździków ok. 300 g czerwonych porzeczek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru odrobina wody Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Porzeczki obrywamy z gałązek. Masło ucieramy razem z cukrem
Kulinarne przygody Gatitynich dodawać ulubione dodatki, u nas są to czekoladowe gwiazdki choć nie uważamy, że jest to najzdrowszy wybór xD Składniki: -115g mąki ryżowej -65g kukurydzianej -20g mielonego lnu -30ml mleka bez laktozy Łowicz -30g oleju kokosowego -rozpuszczonego (lub masła) -80g słodu ryżowego (lub miodu) -duża łyżeczka pasty waniliowej -1 jajko -odrobina kurkumy
Candy Pandaskluby fitness Cena: około 5 zł Nazwa: Bio Raw Lifebar z orzechami brazylijskimi i guaraną Firma: Lifefood Skład: daktyle*, orzechy brazylijskie 21%*, migdały*, suszony kokos*, guarana w proszku 4%*, mielona wanilia*. *składniki ekologiczne Masa netto: 47g Wartości odżywcze: 100g/ 412 kcal, tłuszcz – 22g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7g, węglowodany – 44g w tym cukry – 39g, błonnik - 9g, białko
Candy Pandasdobrze sprawdzają się figi z Lidla) -100g suszonej żurawiny -100g suszonych daktyli -4-5 łyżek soku z cytryny Ciasto -140g masła orzechowego Horizon -2 łyżki lnu mielonego -100g suszonych daktyli -30g oleju kokosowego - ¼ - ½ szkl. wody -60g mąki kasztanowej -50g mąki gryczanej -100g mąki owsianej (bezglutenowej) *zamiast mąki kasztanowej można użyć
Candy Pandasczekoladzie kawowej 70%. Migdały w czekoladzie. Orzechy laskowe w czekoladzie. Firma: Cocoa - SuroVital Skład: Orzechy nerkowca : czekolada 50% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, kawa mielona*, wanilia Bourbon* – zawartość masy kakaowej min. 70%), orzechy nerkowca* 50%. Migdały: czekolada 65% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon* – zawartość masy kakaowej
Candy Pandasciasteczka konopne większość reaguję szelmowskim uśmiechem :D Zawsze cieszą się sporym zainteresowaniem, dlatego dziś proponujemy Wam przepis na ciasteczka właśnie z dodatkiem mielonych ziaren konopi jadalnej (to te małe kuleczki na zdjęciach). Ziarenka w smaku bardzo przypominają nasiona słonecznika więc nie musicie się ich obawiać w żywności pod tym względem. My jesteśmy w nich zakochane, świetnie odnajdują się jako
Candy Pandaskruche i orzechowe, galaretka jest kokosowa i delikatna a słodki krem między nimi idealnie dopełnia całość :) Składniki: Tarty konopne (2szt śr: 14cm) -70g masła orzechowego -1 łyżka lnu mielonego -2-3 łyżki melasy z karobu -1 łyżka miękkiego oleju kokosowego -30g nasion konopi -25g mąki gryczanej -50g mąki owsianej Galaretki kokosowe (2szt) (jedna foremka
Candy Pandasporcelanę, z której picie ów herbaty to czysta przyjemność 😉 💜 Składniki: Biszkopt owsiany (dwie formy- śr: 9cm x wys: 4cm) -4 jajka -90g ksylitolu -120g mąki owsianej drobno mielonej bezglutenowej -40g skrobi z tapioki (lub kukurydzianej/ziemniaczanej) Krem z batatów -350-400g batatów (jeden duży) -70g moreli niesiarkowanych (lub daktyli) -2 duże łyżki masła orzechowego Polewa
Candy Pandassklepie cosdlazdrowia.pl 😊 Składniki: Wegańskie ciasto kakaowe (śr: 18cm) -95g mąki ryżowej -95g mąki gryczanej -45g kakao -120g oleju kokosowego -90g ksylitolu -2 łyżki mielonego lnu + 9 łyżek wody -250ml napoju roślinnego -1 spora łyżka śmietanki kokosowej (stałej części z mleka kokosowego) - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym - ½ łyżeczki sody oczyszczonej Nadzienie orzechowo
Candy PandasWegańskie ciasto kakaowe (2 x śr: 10cm) -95g mąki ryżowej -95g mąki gryczanej -45g kakao -110g oleju kokosowego -90g ksylitolu -2 łyżki mielonego lnu + 9 łyżek wody -250ml napoju roślinnego -1 spora łyżka śmietanki kokosowej (resztę zostawić do kremu) - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym - ½ łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowo
Candy Pandasłyżeczek koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki przyprawy: 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej szczyptę papryki ostrej 1/2 łyżeczki kminku mielonego 2 małe listki laurowe do smaku sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem : Kapusta duszona z pomidorami Przygotowanie: Kapustę
Uwaga Babcia Gotujepotrzeby obierać, jedynie „dupki” i „wąski” odciąć 100-120 g cukru sok z jednej całej cytryny około 20 całych nasion kardamonu lub czubata łyżka mielonego Przygotowanie: Marchewki umyj dokładnie, obierz jeżeli jest taka potrzeba, odetnij „dupki” itd. i ugotuj (standardowo ja użyłam parowara). Gdy już będą miękkie zblenduj na gładką masę. Wydobądź nasiona
greenscarfjako letni obiad. 1/3 szklanki kaszy kuskus 1/3 szklanki wrzącej wody 200 g bobu 150 g sera korycińskiego 1/2 cebuli białej słodkiej świeży szczypiorek świeży koperek sól pieprz czarny mielony oliwa z oliwek Bób ugotować w wodzie z dodatkiem soli i szczypty cukru. Gotować parę minut sprawdzając czy jest miękki. Po odsączeniu, przepłukać zimną wodą i przestudzony obrać
https:KKuchniaMniampotrawa przypadnie Wam do gustu. Polecam również mój przepis na grecką musakę . Czas przygotowania: 35 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 29,00 zł SKŁADNIKI: 500 g mielonej wołowiny 250 g makaronu Vides ( użyłem tradycyjnego z Krety z Anthotyro ) 500 g pulpy pomidorowej 1 duży bakłażan 1 marchewka 1 młody seler z nacią 1 pietruszka (korzeń
kulinarnyJapomidorów w zalewie (całe) 6 suszonych pomidorów z oleju 1 łyżka świeżego majeranku kilkanaście czarnych oliwek 100 g sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska, pieprz świeżo mielony, pieprz cytrynowy PRZYGOTOWANIE Marchew i cukinię kroimy w paski (najlepiej przy pomocy obieraczki do warzyw), pora w plasterki. Suszone pomidory i oliwki siekamy. Pomidory z zalewą miksujemy z czosnkiem
Moje Kuchenne Rewelacje