mielone - 47549 przepisów (strona:1585/3170)

pierogi na mleku z ziemniaczano-twarogowym farszem... 174

szklanka, gorąca woda 1,5-2,5 szklanki, masło 1 łyżka/miękkie, sól 1 łyżeczka FARSZ : ziemniaki ugotowane 80 dag, twaróg 25 dag, majeranek 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, cebula podsmażona 8 łyżek OKRASA: cebula 8 sztuk, smalec domowy ze skwarkami 5 łyżek, kucharek 1 łyżeczka, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka DODATKI

W Mojej Kuchni Lubię
Spaghetti Carbonara 162

włoskiej. Składniki: 350 g makaronu spaghetti 200 g boczku 3 jajka 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany 30% 50 g ser parmezan oliwa/olej do smażenia sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z rozgrzanym tłuszczem, podsmażyć na małym ogniu. Czosnek obrać, pokroić w kostkę

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto ze śliwkami z pyszną chrupiącą kruszonką 194

proszek do pieczenia- 2 płaskie łyżeczki  soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki  kilka śliwek  KRUSZONKA ⅓ szkl. cukru białego tj. 66 gramów ⅓ szkl. cukru brązowego tj. 66 gramów ¾ łyżeczka mielonego cynamonu ⅛ łyżeczka soli stołowej ½ szklanki (113 gramów) masła stopione i jeszcze ciepłe 1¾ szkl. (198 gramów) mąki pszennej Przygotowanie Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli wymieszaj

Kubki smaku
Ciasto migdałowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 166

lodówki, rozcieram palcami aż powstanie kruszonka. Wkładam do lodówki na czas przygotowania ciasta. Wszystkie składniki do przygotowania ciasta muszą być o temp pokojowej. Mąkę  pszenną mieszam z mielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia oraz szczypta soli. Miękkie masło przekładam do miski, wsypuję cukier i cukier z wanilią i miksuję na puch, stopniowo nie przerywając ucierania wbijam po jednym jajku

Wanilia i Kardamon
Tort rafaello z wiśniami 249

łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 500 ml zimnej kremówki 30% 2 śnieżki w proszku 100 g białej czekolady 100 g mielonych migdałów* 200 g wiórków kokosowych 100 ml adwokatu Dodatkowo:  100 ml likieru kokosowego do nasączenia biszkoptów 1 słoik wiśni deserowych Rolnik 4 szt cukierki raffaello kokos do obsypania

Ala piecze i gotuje
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym 180

Jeśli przygotujecie coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzu. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie na blogu w zakładce MIĘSA. Pulpety 500 g mięsa mielonego drobiowego 1 jajko 2 kromki chleba 2 łyżki  bułki tartej 1 mała cebula 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz olej do smażenia 2 łyżki mąki pszennej do obtoczenia

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka z mięsem mielonym i ziemniakami 134

ziemniaków 50 dkg mięsa mielonego 30 dkg pieczarek 4 średnie ogórki kiszone 1 cebula 3 jajka 200 g śmietany 18% 15 dkg żółtego sera sól, pieprz, gałka muszkatołowa Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w 0,5 cm plasterki. Gotujemy na parze do miękkości. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy

Krokusowy Dom
Zupa gospodarska 128

faworytem spośród wszystkich dań jednogarnkowych. Przygotowuje się ją dosyć szybko oraz co jest dużym plusem z podanych ilości wychodzi MEGA porcja. Z pewnością starczy dla wszystkich ;) 50 dkg mięsa mielonego indyczego 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 świeże pomidory 1 czerwona papryka 3 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 puszka czerwonej fasoli 100 ml koncentratu pomidorowego

Krokusowy Dom
Kawa korzenna 125

Kawa z dodatkiem aromatycznych przypraw korzennych, przenikających się i idealnie ze sobą komponujących. Ma cudowny smak. 0,5 l wody 4 łyżeczki kawy mielonej 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu kawałek skórki z pomarańczy (bez białej części) 2 plasterki świeżego imbiru 2 kostki mlecznej czekolady mleko Wodę zagotować w niedużym garnuszku i zmniejszyć ogień. Dodać kawę, cynamon, kardamon, kawałek

Krokusowy Dom
Złote mleko 118

kurkumy dodajemy do Złotego Mleka, koktajli, zup oraz wszelkich innych dań. Złote mleko 1 łyżeczka pasty z kurkumy 1 szklanka mleka 1 łyżka masła klarowanego miód do smaku odrobina mielonego czarnego pieprzu W garnuszku lekko podgrzewamy mleko (nie doprowadzamy do wrzenia!), dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Gotowe! Ten niebiański napój możemy wzbogacić np.o równie zdrowy cynamon, kardamon

Krokusowy Dom
Filety z kurczaka w sosie miodowym 107

Pyszny i soczysty kurczak w lekko pikantnym sosie z nutą słodyczy. Godne polecenia zestawienie smaków. 4 filety z kurczaka 1 płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki 1 płaska łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki soli 3 ząbki czosnku 1 szklanka mleka 4 łyżki miodu mąka do panierowania oliwa z oliwek Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy mieszanką przypraw i odstawiamy na chwilę

Krokusowy Dom
MULE PO PROWANSLSKU Z MAKARONEM SPAGETTI 140

drobno siekamy, czosnek kroimy w plasterki. Rozgrzewamy dużą patelnię, wlewamy oliwę z oliwek aby zeszklić cebulkę oraz czosnek. Po kilku minutach  wlewamy wino. Dodajemy pomidory, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i chilli. Gotujemy na małym ogniu przez kilka minut, aż powstanie gęsty sos. Zdejmujemy z ognia. Do szerokiego garnka  wlewamy 4 łyżki wody, wkładamy mule

KuchcikoweLove
Kiełbasa Wojskowa 167

kostkę 0,5-1 cm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18-19 g/kg -sól nie jodowana 25 g do słoniny -pieprz czarny 2 g/kg -gorczyca biała mielona 2 g/kg -cukier 2 g/kg -majeranek 1 g/kg -czosnek dobrej jakości (wyciśnięty) 4 g/kg -jelita wieprzowe cienkie 28/32 -woda 100 ml. podczas dodawania przypraw - woda 50 ml. przed napełnieniem w jelita WYKONANIE

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Placki cukiniowe z czarnuszką 127

łyżka mąki sól pieprz ziołowy 1 łyżeczka czarnuszki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki gałązka mięty olej do smażenia sos jogurtowy: 150ml jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku sól pieprz świeżo mielony sok z cytryny do smaku (ok 1 łyżki) 2 łyżki posiekanego koperku  Do przygotowania placków lepiej wybrać młodą cukinię, która nie ma jeszcze w środku twardych pestek. Cukinie

Obiad gotowy
Pełnoziarniste tagliatelle z dynią i szałwią 195

dynia hokkaido) 3 łyżki masła 1/3 szklanki śmietanki kremówki 3 łyżki tartego parmezanu + 2 łyżki do posypania gotowego dania 2 szalotki 1/2 papryczki chili kilkanaście listków szałwii sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. 2) Listki szałwii opłukać, delikatnie osuszyć i wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Smażyć

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania