mielone - 47549 przepisów (strona:1607/3170)

Wielkanocny bezglutenowy sernik bez cukru 179

gram mąki migdałowej (mogą być migdały tarte) 80 gram masła lub oleju kokosowego 3 jajka 1 łyżka erytrytolu (lub ksylitolu) opcjonalnie Masa serowa: 600 gram twarogu, może być mielony z wiaderka 2 jajka 4 łyżki erytrytolu (nie martwimy się, erytrytol ma 0 kalorii :-). O właściwościach erytrytolu pisałam w tym wpisie klik 2 łyżki mąki kokosowej do zagęszczenia 1/2 kostki

Marta próbuje
SCHAB Z WĘDZONĄ ŚLIWKĄ 228

Smacznego :) SKŁADNIKI:   1.5 kg schabu bez kości 150 g śliwek wędzonych Marynata 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju rzepakowego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku PRZYGOTOWANIE:  Mięso myję a następnie osuszam ręcznikiem papierowym. Robię po środku otwór na całej długości mięsa

Gotowanie Patki
Fit placki z cukinii i marchewki 427

średnia sztuka 200 g marchewki 2 ząbki czosnku 2 jajka 4 łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia  sól, świeżo mielony pieprz Dodatki - u nas: 6 łyżek jogurtu naturalnego 1 dodatkowa łyżeczka natki 1 łyżka prażonych pestek z dyni PRZYGOTOWANIE Marchew oraz cukinię ścieramy na  tarce o grubych oczkach. Odciskamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Frittata ze szparagami, cukinią i pomidorkami 198

omlet ;-)  SKŁADNIKI 6 jajek 200 g śmietany 30% 250 g pomidorków rzymskich mini lub koktajlowych 500 g zielonych szparagów 1 cukinia 1 kulka mozzarelli oliwa  sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano odrobina pokrojonego drobno szczypiorku WYKONANIE Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę. Szparagi umyć, oderwać zdrewniałą końcówkę i pokroić na mniejsze kawałki (górę szparagów odłożyć

Passions hobbies life
Komosa ze szparagami, szpinakiem i pieczonymi pomidorkami 249

pomidorków koktajlowych 1 mała cebulka lub 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy nierafinowana sól, czarny pieprz do smaku, po 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki i kolendry, 1 łyżeczka suszonego oregano, opcjonalnie: szczypta czarnuszki i 1/2 łyżeczki kurkumy Komosę przełożyć na sito i bardzo dokładnie wypłukać. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W garnku

Even Better Food
Spaghetti carbonara 206

boczku wędzonego tradycyjnie 2 żółtka z jaja kurzego 80 g sera grana padano lub parmezanu łyżka oliwy z oliwek 100 ml śmietany 30% ząbek czosnku pieprz świeżo mielony sól Przygotowanie: Boczek pokroić w drobną kostkę lub cieniutkie słupki i podsmażyć na oliwie do chrupkości, pod koniec dodać drobno posiekany czosnek. Makaron ugotować al'dente według przepisu na opakowaniu. Podczas

Kuchcik gotuje
Ciasto ziołowe ze szparagami 219

potem….....oj bardzo smakowało 😁👅. Składniki: pęczek bardzo cienkich szparagów, ok. 0,5 kg, 40 g świeżych drożdży, 400 ml ciepłej wody, 1 płaska łyżeczka cukru, 1 płaska łyżeczka mielonego czarnego pieprzu, 450 g mąki pszennej, 2 łyżeczki soli, 2 jaja, 60 ml oleju rzepakowego Rapso, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 pęczek zielonej pietruszki, garść listków świeżej mięty, garść liści świeżego

Moniki Smakołyki
Ślimaczki Z Makiem 195

odrobinę żółtka możemy ująć do posmarowania drożdżówek) 1 żółtko do posmarowania drożdżówek parę kropli aromatu waniliowego (jeśli nie lubimy, nie dajemy) Masa makowa: 1 i 1/2 szkl maku mielonego  2 łyżki miodu 1/3 szkl wody  70 gr cukru 5-6 kropel aromatu migdałowego ( jeśli nie lubicie, nie dajecie chociaż polecam wam go dodać ) 2-3 łyżki rodzynek

Gotowanie...to proste !
Pęczotto z kurczakiem, kapustą i groszkiem 263

szklanki zielonego groszku 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki kolendry (rozgniecionej w moździerzu) sól pieprz czarny świeżo mielony mały pęczek koperku opcjonalnie - 2 łyżki tartego parmezanu Mięso pokroić w 1cm kostkę, wymieszać z pieprzem ziołowym. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Kapustę poszatkować. W głębokiej patelni

Obiad gotowy
JABŁECZNIK POD SEROWĄ KOŁDERKĄ 175

kakaowych herbatników petit beuerre  CUKRY NYSKIE 150 g masła masa jabłkowa: 3 szklanki musu z jabłek 3 galaretki cytrynowe masa serowa: 3/4 szklanki śmietany kremówki szklanka sera trzykrotnie mielonego 250 g sera mascarpone 150 g ricotty cukier puder do smaku 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki żelatyny dodatkowo: kora czekoladowa na wierzch  CUKIETERIA Wykonanie: Ciastka rozkruszamy

Z Majeczką w kuchni
Pęczak ze szparagami i orzechami 199

nich też się nie obyło. Składniki na 2 porcje: pęczek zielonych szparagów szklanka suchego pęczaku – namoczonego lub wypłukanego na sitku i ugotowanego kieliszek białego wytrawnego wina (opcjonalnie) świeżo mielony pieprz mała czerwona cebula drobno posiekana kilka posiekanych listków mięty 6 suszonych moreli pokrojonych na plasterki 6 orzechów włoskich – wyłuskanych i podprażonych na patelni pół opakowania sera feta

Ugotowane pozamiatane
Curry z kurczaka i mango z pomarańczową nutką 190

Składniki 600 g filetu z kurczaka 2 łyżeczki pomarańczowej pasty curry 2 ząbki czosnku łyżeczka curry w proszku sól, pieprz do smaku płaska łyżeczka mielonego ziela angielskiego kilka kropel ciemnego sosu sojowego marchewka cebula sok z jednej pomarańczy łyżeczka miodu kwiatowego 3 spore łyżki mleczka kokosowego pęczek natki pietruszki Przygotowanie Mięso pokroić w cienkie paseczki. Doprawić solą, pieprzem, zielem

Gaździnka warzy
Sałatka ziemniaczana z jajkiem i kaparami 350

łyżki domowego majonezu, tutaj przepis 1 łyżeczka francuskiej musztardy gruboziarnistej 1 łyżeczka soli 2 łyżki kaparów w zaprawie 1 łyżka pokrojonego szczypiorku ½ łyżeczki białego pieprzu szczypta czarnego pieprzu, grubo mielonego Ugotuj ziemniaki w mundurkach lub wykorzystaj resztki z obiadu. Ugotuj jajka na twardo. Pokrój ziemniaki i jajka w dużą kostkę. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki, szczypiorek i kapary. W garnuszku

codojedzenia
Fasolka po bretońsku z ciecierzycą 230

fasolę wraz z wodą (jeżeli wody jest za dużo, to całej nie wlewać), koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe, wsypać łyżeczkę przyprawy do dań z fasoli i odrobinę świeżo mielonego pieprzu. Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Do małego garnuszka wlać odrobinę wody z gotowania boczku, wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Wlać do potrawy mieszając. Potrawę gotować do momentu

Passions hobbies life
Pęczak z pieczonymi warzywami, serem pleśniowym i dymką 199

cytryny 2 łyżki oleju 1 – 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki soli 200 ml kaszy pęczak ser pleśniowy z niebieską pleśnią do podania szczypior do podania Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C. Marchewki myjemy i kroimy w kostkę

Dzieje kuchennej Wiewióry