Spróbujcie, pyszne ! Stek z rostbefu ze szparagami 1 stek ( około 25 dkg ) kilka szparagów 2 łyżki oleju rzepakowego + 1 łyżka masła klarowanego świeżo mielony pieprz sól do smaku 3 ząbki czosnku ( jeśli lubisz ) Szparagi odrywam im zgrubiałe kawałki, płuczę pod zimną wodą i wycieram ręcznikiem papierowym. Na patelni
Kuchnia na wzgórzukonserwantów) 5 – 10 zielonych szparagów około 20 marynowanych oliwek bez pestek (zielonych lub czarnych) 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 łyżki oliwy nierafinowana sól i przyprawy: po 1/3 łyżeczki mielonej kozieradki, kuminu, kurkumy i słodkiej papryki, czarny pieprz do smaku; zioła: około 1/2 łyżeczki suszonego oregano garść orzeszków piniowych świeża bazylia 1 1/4 szklanki bulionu warzywnego lub wody Cebulę
Even Better Foodsię szybko wprowadzić przepisy do bloga . Dziś gotujemy ziemniaki Saag Aloo Składnik i : 2 duże ziemniaki, pokrojone w kostkę ok 3 cm 1/4 łyżeczki nasion kuminu albo mielony 2 łyżki 1 łyżka masła 1/2 łyżeczka oliwy z oliwek 1 średnia cebula, posiekana drobno w kotkę 1 lub 2 ząbki czosnku, grubo posiekane 1 łyżeczka świeżego imbiru, tartego
Viola cooks with passionSkładniki: woda 4 litry, kapusta kiszona 60 dag, ziemniaki 6 sztuk, kasza jęczmienna 3/4 szklanki, włoszczyzna 1/2 pęczka, kiełbasa biała surowa 6 sztuk, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, majeranek 2 łyżki, natka pietruszki 1 pęczek w 2 litrach wody ugotować do miękkości kiszoną kapustę, w pozostałej wodzie ugotować pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki, kaszę jęczmienną średnią, dodać białą
W Mojej Kuchni Lubięrosołową lub bulion gotujemy. Do gorącego wywaru wrzucamy pokrojonego na różyczki brokuła, w kostkę ziemniaka, marchewkę i pietruszkę. Wszystkie składniki gotujemy do miękkości. Gotową zupę blendujemy i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Nalewamy do miseczek i dodajemy grzanki i gotowe! Smacznego
Lawendowe Niebopieczony sernik Oreo - cudownie delikatnym, śmietankowym, z kawałkami ciasteczek, udekorowany masą śmietanową z mascarpone. Oczywiście, jeśli chodzi o serniki to największą rolę odgrywa ser, jakiego używamy. Najlepszy jest gładki, mielony, tłusty (wypieki z odtłuszczonych składników zawsze smakują gorzej) - dzięki temu nasz sernik będzie niezwykle kremowy i smaczny. Składniki (tortownica o śr. 26 cm) Spód opakowanie ciastek Oreo
Słodkie inspiracjeSkładniki: 1 kg surowej słoniny bez skóry 1 duża cebula 2-3 duże ząbki czosnku sól majeranek około 1 łyżeczki Przygotowanie: Słoninę pokroić w drobną kosteczkę u mnie akurat mielona, bo taką dostałam od mamy ze świniobicia. Włożyć do garnka i wytapiać na nie dużym ogniu mieszając od czasu do czasu aby skwareczki równo się wytapiały. Jak już skwareczki
W garach u Gositwardo. Ostudzić i obrać z łupinek. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski. Dodać posiekaną natkę pietruszki, chrzan, majonez. Wymieszać i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Wstawić do lodówki, żeby smaki ze sobą się połączyły i pasta ostygła. Pyszna pasta, polecam
Kuchnia Pokoleńłyżki posiekanego świeżego lub suszonego koperku – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżka majonezu (zachęcamy do wypróbowania naszego majonezu, przepis -> tutaj – sól himalajska i pieprz czarny świeżo mielony Przygotowanie: 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przelać zimną wodą. 2. W misce wymieszać rozdrobnionego łososia, kukurydzę, groszek i makaron. 3. Doprawić majonezem, musztardą, koperkiem
Podwójnaporcjapokrojoną w kostkę, seler pokrojony drobno. Smażyć aż kapusta zmieni kolor na ciemniejszy. Wlać wodę która została po wyjęciu kapusty ze słoika plus 1,5 litra wody. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Ostrożnie z solą, doprawić dopiero po chwili gotowania. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę. Gotować 30 minut, dodać ziemniaki pokrojone w małą kostkę i gotować jeszcze 10 minut. Ziemniaki
Kuchnia Pokoleńnasionami fenkułu są niesamowicie smaczne, połączenie miodu i sosu sojowego sprawdza się zawsze. Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 łyżka kopru włoskiego 1 łyżka soli morskiej 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżeczka kolorowego pieprzu 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu spadziowego 2 łyżki sosu sojowego 50 ml oleju rzepakowego Przygotowanie Normal 0 21 false false false
R'n'G Kitchenwraz z cukrem gotujemy do czasu aż syrop stanie się lekko gęsty i zmniejszy swoją objętość (około 10 minut) Składniki na ciasto; 2 szklanki mąki ryżowej Skworcu pół łyżeczki mielonego kardamonu Skworcu 1 łyżka cukru 10 dag masła 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka około pół szklanki pistacji Skworcu Przygotowanie; Do miski wkładamy miękkie masło, wlewamy olej i łyżkę
Radość kipiąca uśmiechem.wariantów nadzień ogranicza chyba tylko fantazja, lub chęć trzymania się bardziej lub mniej ściśle meksykańskiego klimatu. Mnie, przy wymyślaniu moich burrito, towarzyszyła myśl, by było to danie lekkie. Bez mielonego mięsa i bez gęstego sosu - jego rolę miały przejąć puree z batata i awokado oraz lekka i orzeźwiająca w charakterze marynata do kurczaka. Jak pomyślałem, tak zrobiłem i się
zadanie-gotowanienastępnie zdjąć z palnika. Dodać masło i śmietanę kremówkę, wymieszać do rozpuszczenia. Wrócić na palnik i pogotować na małej mocy palnika, okoły minuty, mieszając. Dodać około ½ łyżeczki grubo mielonej soli. Wystudzić. Zgęstniałą masę wyłożyć na brownie. Czekoladowy ganache: Do małego garnka wlać kremówkę, podgrzać i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika, dodać czekoladę i wymieszać, do uzyskania gładkiego sosu
Pyry na Gaz