Przepis na : sałatka
OLEJ Z RYŻU - zalicza się do jednego z najzdrowszych olejów roślinnych. Posiada korzystny skład kwasów tłuszczowych i dużą zawartość naturalnych przeciwutleniaczy, w tym witaminy E oraz gamma-oryzanolu. Olej ryżowy ma bardzo wysoką temperaturę dymienia ok. 230 stopni C, co oznacza smażenie bez dymu i pryskania. Ograniczone wnikanie do smażonych potraw czyni ten olej bardziej wydajnym, a smażone potrawy mniej kaloryczne. Łagodny smak oraz niewielkie wchłanianie przez potrawy pozwala zachować ich naturalny smak.... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...