BATATY - inaczej słodkie ziemniaki - są źródłem węglowodanów, białka, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, a także związków mineralnych takich jak potas, chlor, fosfor, wapń, magnez, żelazo. Warto dodać, że białko w bulwach batatów zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne w odpowiednich ilościach. Ważne znaczenie ma również zawartość błonnika, który wywiera korzystny wpływ na przewód pokarmowy człowieka, przyspiesza przejście mas pokarmowych przez przewód i zmniejsza wchłanianie cukrów i t... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...