fileta okonia nilowego bez skóry łyżka oleju kokosowego 200 ml mleka kokosowego chili 5 gałązek natki pietruszki trawa cytrynowa 6 ziarenek kolendry łyżeczka sosu sojowego sól pieprz świeżo mielony Filet okonia nilowego oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na ok. 40 minut do lodówki. Okonia pokroić na paski w poprzek włókien. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i podsmażyć
Weekendy w domu i ogrodzieJednym z elementów przygotowania się to opanowanie nowego MENU. 😄 Dziś na topie mamy SZASZŁYKI WEGAŃSKIE!😆 Skladniki: Papryka Olivki Pieczarki Cebula Cukinia Ogórek Przyprawy Sól i pieprz Ostra papryka - mielona Bazylia Oregano Sos sojowy Oraz Patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Warzywa kroimy w kostki lub plasterki. Następnie nadziewamy naprzemiennie na patyczek do szaszłyków. Cebula stanowi bardzo praktyczny izolator pomiędzy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepatelni wodą i wlaniu jej do garnka z zupą, aby nie tracić smaku.) Zupę posolić i gotować przez kilka minut. Zdjąć z ognia, wlać słodką śmietankę i przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Podawać z makaronem i ulubioną zieleniną, np. koperkiem lub pietruszką. Czy wyrzucając plastikową torebkę zastanawiacie się ile lat będzie się ona rozkładać? Czy kupując mięso na pieczeń
Codzienna kuchnia niecodziennauważając żeby mi się na boki za bardzo nie rozsypały :) Piekłam je tak około 20 minut, aż się lekko skarmelizowały i zmieniły kolor a wtedy posypałam je świeżo mielonym pieprzem. Podałam je w towarzystwie steka i szparagów i karczochów. Były pyszne :) Grillowane rzodkiewki na ostro – przepis na grilla
Kuchnia na wzgórzuowsianych górskich 1 dojrzały banan 1 łyżeczka siemienia lnianego Banan obrać i pokroić, razem z płatkami, siemieniem i jogurtem wrzucić do blendera, zmiksować na koktajl. Przed podaniem można udekorować mielonym siemieniem, plastrem banana, miętą. Gotowe
Obiad gotowysól 1 łyżeczka, woda gorąca 3/4-1 litr, kasza gryczana 2 woreczki, twaróg 30 dag, cebula podsmażona 4 sztuki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, majeranek 4 łyżki, śmietana gęsta - ile potrzeba kaszę gryczaną ugotować do miękkości w nie solonej wodzie, dobrze odcedzić z wody, w misce wymieszać kaszę z twarogiem, majerankiem
W Mojej Kuchni Lubięmacie ochotę na gołąbki, to raz warto spróbować właśnie takich. Potrzebujemy 1/2 kapusty 1 kg, 1/2 kg mielonego, 1/2 kg ugotowanego ryżu. Sól, pieprz, papryka, 3 jajka, bułka tarta i koncentrat pomidorowy. Kapustę ucieramy na tarce. Dodajemy mięso, jajka, ryż, łyżeczkę płaską soli, łyżeczkę pieprzu, łyżkę papryki, parę łyżek bułki. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do lodówki
chleba naszegomasła 1 szkl cukru 2 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 600 g rabarbaru op. budyniu malinowego 6 łyżek cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki mielonych herbatników lub bułki tartej Ciasto: składniki na ciasto posiekać, zagnieść i zwinąć w folię. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Pamiętajcie, że ciasto im lepiej schłodzone tym bardziej kruche
Smakołyki Asiząbki czosnku 1 puszka cieciorki gotowanej na parze 7-8 sztuk pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 100 ml dobrej jakości oliwy Pęczek świeżej bazylii Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 30 g tartego drobno parmezanu Jak wykonać ? Makaron gotujemy w osolonym wrzątku,tak jak w przepisie na opakownaniu. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy
Wanilia i Kardamonskórką. Kukurydzę odcedzić, mozzarellę pokroić w dużą kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Sos czosnkowy – do garnuszka dodać jogurt, majonez, keczup, sok z cytryny, cukier, sól, pieprz świeżo mielony. Ząbki czosnku obrać i wycisnąć przez praskę. Dodać do garnuszka i dokładnie wymieszać. Wylać sos do sałatki i wymieszać. W razie potrzeby jeszcze doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać
Kuchnia Pokoleńłyżeczka soli morskiej 1 jajko KARMELIZOWANA CEBULA: 500 g cebuli czerwonej 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego 1/4 szklanki cukru brązowego 1/4 szklanki octu balsamicznego sól pieprz biały papryka ostra mielona DODATKI: 150 g koziego sera Cebulę pokroić i zeszklić na oliwie. Dodać cukier, ocet balsamiczny i wino. Przyprawić i dusić, aż cały płyn odparuje. Wystudzić. Drożdże rozetrzeć z cukrem
https:KKuchniaMniamSkładniki na ok 4 porcje: pęczek szparagów zielonych, najlepiej cienkich, ok. 8 jajek przepiórczych, serek kanapkowy półtłusty lub chudy, 2 łyżki orzeszków pinii, sól do smaku, pieprz czarny mielony do smaku, olej rzepakowy, świeży tymianek. Przygotowanie: Szparagi myjemy, odrywamy stwardniałe końcówki , wystarczy tylko wygiąć je w łuk, a same w odpowiednim miejscu się przełamią. Pozostawiamy
Moniki Smakołykikupić w każdym sklepie w Polsce. Składniki: duży ogórek szklarniowy obrany i pokrojony na kawałki łodyga rabarbaru obrana i pokrojona na kawałki łyżka jogurtu mały ząbek czosnku świeżo mielony czarny pieprz (duża szczypta) – jeszcze lepszy będzie pieprz różowy dymka lub listki mięty 3 kromki pumpernikla pokrojonego w kostkę o boku ok 0,5 cm Przepis
Ugotowane pozamiataneśrednich pieczarek ¼ szklanki białego, wytrawnego wina ¾ szklanki śmietany 30% 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z 1 niewoskowanej cytryny + plasterki cytryny tymianek lub natka pietruszki sól morska, świeżo mielony pieprz do podania: np.: ryż, makaron, bulgur, quinoa listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Czynności przygotowawcze: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Jeśli są bardzo
Poezja smakuczęści 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki masła 3 listki tajskiej bazylii 2 garście czarnego makaronu - może być zwykły ryżowy 1 litr bulionu kurczęcego 3 łyżki mielonego suszonego imbiru (po raz pierwszy dałam w proszku poniewaz nie miałam w domu świeżego ) 100 ml mleka kokosowego z dodatkiem curry -kupicie w dobrych marketach taki gotowy produkt. Sposób: Skrapiamy
Viola cooks with passion