przepisy na kwiaty cukinii: frittatę z kwiatami cukinii smażone kwiaty cukinii i dyni Hokkaido ------------------------------------------------------------- Faszerowane kwiaty cukinii Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 4 żeńskie kwiaty podłużnej cukinii 4 łyżki mielonego białego sera 2 ząbki czosnku 1 łyżka listków oregano 1 łyżka listków bazylii sól pieprz parmezan do posypania oliwa z oliwek Wykonanie: Kwiaty cukinii delikatnie rozchylamy, usuwamy
Kulinarne przygody Gatityjelit wieprzowych Mięso kroimy w kostkę, dodajemy sól peklową wszystko razem dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie wyciągamy mięso w lodówki i mielimy na dużych oczkach w maszynce do mięsa. Połowę zmielonego mięsa mielimy jeszcze raz na małych oczkach. Obieramy czosnek przeciskamy przez praskę i wraz z resztą przypraw dodajemy do mięsa, całość
Kuchnia na wzgórzucukinii i piersi kurczaka, która dodaje niesamowitego smaku! Składniki: 1 mała cukinia 1 jajo 100g piersi kurczaka 3 łyżki maki pszennej pełnoziarnistej przyprawy: pieprz cytrynowy, sól ziołowa, papryka słodka mielona, czosnek granulowany, suszony koperek olej do smażenia Sposób przygotowania: Cukinię ścieramy na tartce o grubych oczkach. Dokładnie odsączamy. Następnie dodajemy jajo, mąkę, pierś kurczaka i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy
Truskawkowa Fiestaskorupek. Jogurt wymieszać z musztardą i czosnkiem. Dodać ogórki, rzodkiewkę, koperek. Dolać wody w takiej ilości, aby uzyskać odpowiednia konsystencje chłodniku. Wszystko razem wymieszać i przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku. Podawać z jajkiem. Robicie latem chłodniki? Jakie
Codzienna kuchnia niecodziennaorzechami’, ale mi w smaku bardzo przypominały pieguski. Do dziś pamiętam, że za każdym razem, zanim je upiekłam poświęcałam sporo czasu na mielenie orzechów! Wtedy jeszcze nie słyszałam o malakserze i trzeba było radzić siebie w inny sposób. Do tej żmudnej roboty używałam takiego metalowego urządzenia z korbką(...)dziś nie wiem do czego służyło, ale orzechy mieliło idealnie. Składniki: 90 g miękkiego masła 60 g cukru brązowego 1 jajko szczypta soli 175 g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 75 g posiekanych orzechów laskowych 80 g czekolady deserowej, posiekanej / kropelki czekoladowe Wykonanie: W misce, przy pomocy miksera ucieramy masło z cukrem. Nadal
Słodki Pomysłmąki gryczanej 30 g mąki ryżowej 90 g mąki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki ziela angielskiego, mielonego szczypta soli 3 jajka 60 ml oleju kokosowego, roztopionego 130 g cukru brązowego 190 g puree z dyni / musu jabłkowego ok 230 g startego jabłka (2 średnie jabłka
Słodki Pomysłwykonaniu. Karkówkę umyć i osuszyć. Miód wymieszać razem z musztardą w małej miseczce. Do mieszanki miodu i musztardy wsypać majeranek, paprykę słodką i chilli. Mięso doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie natrzeć marynatą z miodu. Włożyć do lodówki i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Wyjąć mięso z lodówki. na patelni rozgrzać odrobinę oleju i obsmażyć karkówkę
Kuchnia PokoleńStoisław . Idealnie wpasowała się pomiędzy mięsem a warzywami :) Moja rodzina zajadała z apetytem, może i Wam zasmakuje. Polecam Składniki: 3x100g kaszy w woreczkach jęczmienna perłowa Młyny Stoisław 500g mięsa mielonego, u mnie wieprzowe z łopatki 3 średnie cebule Opakowanie mrożonki warzywnej u mnie mieszanka meksykańska Przyprawy: majeranek, kumin, sól, pieprz czarny, chilii lub pieprz cayenne Olej do smażenia
W garach u GosiZielony ryż z bobem i groszkiem cukrowym Zielone warzywne curry Pasta z bobu z serem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 500 g ugotowanego i obranego bobu 4 łyżki białego mielonego sera (użyłam Mojego Ulubionego z Wielunia) 2 ząbki czosnku sól pieprz oliwa z oliwek EV do smaku Wykonanie: Bób wrzucamy do miski, rozgniatamy go widelcem. Możemy go też
Kulinarne przygody Gatityłyżka kminku w ziarnach (opcjonalnie, można pominąć) 3 łyżki domowej prażonej cebulki (lub 1 duża cebula, drobno pokrojona usmażona na złoto) 1 listek laurowy 4 ziarna ziela angielskie mielony czarny pieprz 1 gałązka lubczyku ogrodowego Jak ugotować kapuśniak na ogonach wieprzowych . Kapuśniak z młodej kiszonej kapusty . Ogony skrobiemy nożem, oczyszczamy, myjemy, ogon dzielimy na kawałki. Marchew obieramy i myjemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlubi kokosa i marakuję będzie zadowolony! Oczywiście można świeżego kokosa zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym. Składniki: 500 g twarogu mielonego 250 g sera ricotta szklanka śmietanki 30% (200 ml) miąższ z świeżego kokosa 3 listki żelatyny 300 g ciastek zbożowych pół kostki masła tabliczka białej czekolady (200 g) Dodatkowo: puszka miąższu z marakui
Karczma Honoriettypsychiatrów Chodziłem z miarką i mierzyłem, nie słyszałem żadnych głosów gadających cukinii... ! 🤗 Składniki: 200g ryżu 800g-1000g cukini (może być więcej) 2-3 ząbki czosnku bazylia oregano kminek mielony pieprz sól tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinię dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cukinię, smażymy często mieszając
Dieta Rozdzielna i Zdrowiejaka radość 😄 z szybkiego i smacznego dania 🍴😃 Składniki: 150 g makaronu farfalle, 1 bakłażan, 1 cebula czerwona, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 2 łyżki sosu z limonką, kolendrą i chili, kilka listków świeżej mięty pieprzowej, świeży szczypiorek, płatki sera regio piatto. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie
Moniki Smakołykibób. Całość delikatnie mieszamy, wyciągamy gałązki tymianku i pozostawiamy do całkowitego wchłonięcia płynu. Kiedy tak się stanie, dodajemy masło, ricottę i starty parmezan. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Pozostawiamy pod przykryciem na około 5 minut (nie gotujemy). Przekładamy na talerze i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i świeżym tymiankiem
Kuchnia Bon Appetit