mielone - 47549 przepisów (strona:1604/3170)

Risotto z bobem 145

często mieszamy i dolewamy płynu aż ryż będzie „al dente”. Pod koniec gotowania ryżu dodajemy wcześniej przygotowany bób oraz słodką śmietanka i masło. Doprawimy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwujemy posypane płatkami parmezanu, skórka cytrynowa i listami oregano

Pyry na Gaz
grillowana pierś na ostro z patelni grillowej... 143

tłuszczu (za dużo nie ma, ale jest dobry smak marynaty do ziemniaków), posypać 1/2 pęczkiem koperku 1 cebulę pokroić na kostkę, posypać 1 łyżką cukru, dodać sól i pieprz mielony do smaku, dodać pokrojone w kostkę 6 pomidorów, 1 łyżeczkę octu jabłkowego i śmietanę kwaśną 200 ml, wymieszać z 1/2 pęczkiem koperku smaczne danie z grillowej patelni..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Koktajl mandarynkowo-bananowy. 100

Składniki : 2 mandarynki 1 dojrzały banan 1/4 szklanki mleka ryżowego 3 łyżeczki słonecznika łuskanego szczypta mielonego cynamonu Sposób wykonania :   M andarynki i banana obierz ze skórki. Banana pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć wszystkie składniki do blendera, zmiksuj. Rozlej do szklanek, wypij.   Z amiast kawy na śniadanie wypij koktajl owocowy

Przepisy i porady kulinarne
Sernik malinowy na zimno z musem truskawkowym 226

spód kruchy: ok. 200 g kruchych ciastek owsianych, 60 g tartych migdałów, 100 g sezamu,  50 g miękkiego masła, masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego mielonego waniliowego, 200 g słodkiej śmietanki 30%, 1 małe opakowanie mixu do śmietany, 13 g, 120 g cukru pudru, żelatyny na  ok. 2,5 płynu, 250 ml wody, 500 g malin

Moniki Smakołyki
Lasange, zapiekanka z cukinii 135

płaty makaronowe zastąpiłam naszą Polską pyszną cukinią co w rezultacie sprawiło, że obiad był palce lizać. Składniki na dużą formę do zapiekania 22x30 cm. Sos boloński: - 50 dag mięsa mielonego, dałam mięso z indyka - 400 g pomidorowej passaty - 1 cebula - 1 marchewka - 1 pietruszka - 3 łyżeczki dobrego koncentratu pomidorowego - 2 świeże pomidory - kawałek selera, ok 1/4 - 2 gałązki liści

Apetyczna babeczka
sałatka z razowego makaronu z warzywami i sosem majonezowo-maślankowym... 152

groszek konserwowy 1 puszka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, ząbki czosnku 4 sztuki, sos sałatkowy włoski 1 opakowanie, majonez 4 łyżki, maślanka 1 szklanka, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka makaron razowy rurki ugotować wg opisu, na durszlaku przelać zimną wodą, wsypać do większej miski dodać pokrojone w talarki marchewki, ogórek gruntowy, fasolę mamut ugotowaną pokroić

W Mojej Kuchni Lubię
Brownie z cukinii. 151

tyle przyjemne, że młoda (totalny niejadek) wciągnęłaby za jednym razem całe. Łapcie  łatwy przepis: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki startej na grubych oczkach cukinii  3 łyżeczki mielonego siemienia lnianego 3 łyżki dobrej jakości kakaa  szklanka rodzynek  0,5 szklanki oleju  0.5 szklanki mleka łyżeczka sody oczyszczonej Rodzynki przelać wrzątkiem, namoczyć, a gdy napęcznieją

Farmażony
Tarta z jabłkami i polewą migdałowo-miodową 132

Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej   100 g  cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki bułki tartej Polewa: 80 g miodu 50 g śmietany 20 g masła 80 g posiekanych

Różne smaki w kuchni
Sałatka z kabanosem i suszonymi śliwkami 190

listków cykorii 4 suszone śliwki bez pestek 8 dag kabanosów drobiowych kwiaty bratka opcjonalnie prażone pestki słonecznika DRESSING: łyżeczka oliwy z oliwek łyżeczka octu balsamicznego różowa sól himalajska świeżo mielony kolorowy pieprz WYKONANIE: Cykorię i suszone śliwki pokroić w cienkie paseczki, kabanosa w plasterki. Do głębokiego talerza wyłożyć mix sałat i cykorię. Na sałacie rozłożyć paseczki śliwek i plasterki

Kuchenne zapiski Edyty
Placuszki z dyni 138

pierwszy i nie spodziewałam się, aż takiego smacznego efektu. Wydawało mi się, że placki będą dość mdłe, ze względu na słodki smak dyni. Dodałam jednak do nich mieloną paprykę, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz, aby wyostrzyć ich smak. Podziałało! Wszystko doskonale się ze sobą łączy. Placuszki podajcie z kwaśną śmietaną, bądź jogurtem naturalnym. Podczas tegorocznej jesieni, na pewno będę

Kuchnia Bazylii
Spaghetti pomidorowe z oliwkami 168

SKŁADNIKI: 1 opakowanie makaronu spaghetti malma 1 kg mięsa mielonego wołowego 150-200 g oliwek całych zielonych bez pestek 2 puszki pomidorów krojonych 4 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1 kartonik przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku 1 płaska łyżka suszonego oregano i bazylii PRZYGOTOWANIE: Cebulę i czosnek obrać i bardzo drobno posiekać

ClauditteMissCooking
Bezmięsne kotlety jajeczne 141

Smaczne kotlety, które przygotowuje się podobnie do kotletów z mięsa mielonego, tylko mięso zastępuje się w nich jajkami ugotowanymi na twardo

Przepisy Kulinarne
Kurczak pieczony w sosie rabarbarowo-wiśniowym / Roasted chicken with rhubarb and cherry sauce 194

pestek (wiśnie mogą być mrożone) 2 cebule, pokrojone w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka gorącej wody lub bulionu cukier, pieprz i sól do smaku świeża kolendra do podania 1/2 szklanki posiekanych orzechów (włoskich, pistacji lub nerkowce

karmelowy
Surówka z kalarepy z rzodkiewką i ziołami 240

cena! Warto zajrzeć do sklepu: Składniki: 1 kalarepa 2 duże rzodkiewki 1 łyżka posiekanego koperku 2-3 łyżeczki śmietany do sałatek 12% 2 szczypty Ziół Małgorzaty Skworcu pieprz czarny mielony do smaku Przygotowanie: Kalarepę obieramy, następnie trzemy na dużych oczkach. Do miseczki ze startą kalarepą dodajemy starte na dużych oczkach rzodkiewki, koperek, śmietanę, zioła i pieprz do smaku. Mieszamy

Słodkie okruszki
Placuszki z cukinii 166

sztuk Ilość porcji: 20 min Składniki: 750 g cukinii 2 jajka 5 – 6 łyżek mąki 1 łyżka natki pietruszki 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Przygotowanie: Cukinię obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Posolić i odstawić na 5 – 10 minut, aby puściła sok. Odcedzić

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania