młoda cukinia 0,5 szklanki (125 ml) śmietanki 30% 1 mała młoda cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego parmezanu 1 łyżka masła sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: parmezan Przygotowanie: 1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 2) Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej patelni z masłem. Kiedy cebula zacznie się złocić dodać czosnek przeciśniety przez
Fitsweet.mepieprz PRZYGOTOWANIE Pieczywo opiekamy w tosterze. Przekrawamy na trójkąty. Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy. Smarujemy tosty pastą guacamole, układamy plastry jajka i połówki pomidorków. Całość posypujemy szczypiorkiem i pestkami dyni. Smacznego! 1 porcja - 350 kcal: - białko - 13,5 g - tłuszcze
Moje Kuchenne Rewelacjewielkim błędzie :) uffff na szczęście . Wymiary blaszki : 29 cm x 24 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 - 30 minut Składniki: Masa serowo - śmietanowa 800 g sera białego mielonego ( może być ser z wiaderka ) 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (dodałam 6 łyżeczek , jeśli ktoś lubi masę bardziej zwartą to proponuje
Różne smaki w kuchniczubata łyżeczka oregano (polecam przyprawy Skworcu ) czubata łyżeczka majeranku płaska łyżeczka słodkiej papryki pół płaskiej łyżeczki ostrej papryki szczypta chili płaska łyżeczka rozmarynu płaska łyżeczka tymianku pół płaskiej łyżeczki mielonego kminku pół płaskiej łyżeczki zmielonego pieprzu pół płaskiej łyżeczki soli kilka łyżek oleju rzepakowego Wykonanie: Szaszłyki przygotowujemy minimum 2 godziny przed grillowaniem. Cukinię myjemy i bez obierania kroimy
Smak mojego domuwarzywem, które nagminnie wykorzystuję latem jest fasolka szparagowa . Lubię i tą żółtą i zieloną. Pewnie wszyscy z Was znają fasolkę w bułce tartej. Jestem jej fanką, ale bułkę zastępuję mielonymi orzechami. Spróbujcie smakuje o wiele lepiej! Ale wracając do dzisiejszego przepisu proponuję żółtą fasolkę z ziemniakami i kiełbasą. Jest to danie idealne na szybki obiad , danie, które warto włączyć
codojedzeniaczosnku 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego 1 duża puszka tuńczyka 1 bakłażan 3 pomidory 2 kulki mozzarelli po 125 g każda 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz czarny mielony suszone oregano Mąkę przesiać, dodając sól i oregano. Posiekać z zimnym masłem, dodając jajko i wodę. Szybko zagnieść ciasto, rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm. Odciąć
https:KKuchniaMniamuporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało skończyć tragicznie, czyli trzasnęłam drzwiami aż farba z futryny poleciała. Na szczęście Najcierpliwszy nie wymaga ode mnie gotowania jak jest upał
ladykitchenCykoria 1 mały albo ½ dużego ząbka czosnku (przekrojony na połowę) kilka wiórków korzenia chrzanu 6 ziaren pieprzu na to włożyć ogórki – tyle ile wejdzie następnie wsypać szczyptę mielonego czarnego pieprzu Cykoria (na czubku małej łyżeczki) ½ łyżeczki gorczycy Cykoria Zalewa: 4 szkl. zimnej wody 1 i 1/5 szkl. octu 10 % 1 czubata łyżka soli 5 czubatych
Moje domowe kucharzeniecukinii(waga już bez nasion ) 500 g czerwonej cebuli 1 łyżka soli(u mnie czubata) 1/2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego(najlepiej domowy) 2 duże pomidory Przygotowanie: cukinię oczyszczamy z nasion i kroimy na plasterki(ja kroiłam wzdłuż na 4 części cukinię i wtedy
Swojskie jedzonkomąki jaglanej 150 g mleka kokosowego z puszki, ale wymieszana cała zawartość puszki 50 ml soku z cytryny 50-80 g cukru 1 banan łyżeczka sody łyżeczka mielonego kardamonu 2 cm kawałek imbiru lub łyżeczka suszonego 2-3 łyżki dowolnego oleju roślinnego Przygotowanie: Do mleka dodaj sok cytrynowy, wymieszaj i odstaw na co najmniej 10 minut. W dużej misce
greenscarfokoło 20 sztuk) 2 szklanki mąki owsianej (1 szklanka = 250 ml; u mnie Radix-Bis ) 3/4 szklanki cukru trzcinowego (u mnie Radix-Bis ) 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka mielonego siemienia lnianego (płaska) 1/4 szklanki mleka roślinnego 1/3 szklanki oleju rzepakowego Dodatkowo: 1/2 szklanki posiekanej czekolady/czekoladowych groszków 1/3 szklanki posiekanych pistacji (solonych; u mnie Radix-Bis ) W jednej
Di gotujenieduża młoda cukinia, ok. 200 g młodej marchewki, 3 szt. dużych młodych ziemniaków, 1 kolba świeżej kukurydzy, olej rzepakowy, 1 płaska łyżeczka cukru, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Mięso z indyka rozbijamy jak najcieniej, doprawiamy solą i pieprzem. Po długości układamy na nich plastry cukinii. Następnie po szerokości układamy po jednej kiełbasce śląskiej
Moniki Smakołykioleju jakieś 20 minut i przekładamy do naszego wywaru z warzywami i gotujemy razem. Czosnek obieramy ścieramy na tarce i taki podsmażamy, dodajemy do zupy.Można dodać troszkę papryki mielonej ostrej.Kiedy nam się warzywa ugotują i zupa nabierze smaku zostawiamy do studzenia.Kiedy nam się już ostudzi blender-ujemy.Powstaje pyszny gęsty krem.Pestki podsmażamy na suchej patelni i posypujemy gorący krem
Różowa kuchniacebul 2 kg dojrzałych pomidorów 1 większa papryczka chili 3 papryki czerwone 2 łyżki ziół prowansalskich 1 łyżka suszonej bazylii 3/4 szklanki cukru lub do smaku 2 łyżki pieprzu mielonego 4 ząbki czosnku 3,4 łyżki soli Wszystkie warzywa myjemy, z papryki usuwamy gniazda nasienne, cebulę obieramy.Pomidory, paprykę, cukinię, cebulę kroimy na małe kawałki i wrzucamy do garnka
Sama słodycz i szczypta chiliteż do tego zachęcam. SKŁADNIKI 200 g jagód 400 ml mleczka kokosowego z puszki 1 banan 200 ml wody (przegotowanej i ostudzonej lub mineralnej) 1 czubata łyżeczka mielonego siemienia lnianego WYKONANIE Jagody umyć i przełożyć do misy blendera. Dodać obranego banana, mleczko kokosowe, wodę i siemię lniane, po czym całość zblendować. Podawać od razu
Passions hobbies life