mielone - 47549 przepisów (strona:1631/3170)

Sałatka z kaszą pęczak i jarmużem 141

pęczak 2 jajka 0,5 ogórka 4 rzodkiewki 0,5 awokado 50 g sera feta 2 łyżki oleju rzepakowego 0,5 pęczka szczypiorku 1-2 ząbki czosnku sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. 2) Jajka ugotować na twardo. 2) Na rozgrzanej patelni z olejem delikatnie podsmażytć czosnek przeciśniety przez

Fitsweet.me
Mięso w zielonym sosie 145

niesamowite, że połączenie kilku banalnych składników daje nam świetny rezultat. Tak też było tym razem, kiedy do mielonego mięsa dodałam dużo zieleniny. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO 326

upały najlepiej zrobić coś bez pieczenia dlatego dziś przepis na pyszny truskawkowy sernik.Sezon truskawkowy rozpoczęty. Składniki:   700 g mielonego tłustego twarogu 250 ml śmietany 30% bądź 36% 350 - 400 g truskawek ( zmiksować na mus) 150 g cukru pudru 2 truskawkowe galaretki 3 łyżki żelatyny truskawki do dekoracji na górę ( ok 500 - 600 g) duża paczka biszkoptów Przygotować okrągłą

Niespełnione zdolności kulinarne
Frittata z warzywami i makaronem 228

oliwy 150 g makaronu Lubella mini rurki z warzywami 1 cukinia 1 czerwona papryka 250 g pomidorków koktajlowych 6 jajek 200 g śmietany 30% 1 kulka mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Cukinię umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i również pokroić w drobną kostkę. Pomidorki koktajlowe umyć

Passions hobbies life
Sałatka z białej rzodkwi i jabłka 110

porcje): Sałatka: 1 biała rzodkiew 1 jabłko 2 garści mieszanki sałat kilka orzechów laskowych kawałeczek parmezanu Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Obrać rzodkiew, cieniutko pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie. 3) Następnie umyć jabłko, usunąć gniazda nasienne

Fitsweet.me
Sałatka z truskawkami 112

fety 12 oliwek 2 łyżki listków świeżej mięty Sos: 3 łyżki oliwy 3 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka posiekanych listków mięty sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć, porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzach. 2) Truskawki umyć, obrać szypułki, pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. 3) Dodać

Fitsweet.me
Sałatka z pomarańczą i serem pleśniowym 157

dobrze dojrzała pomarańcza 60 g sera pleśniowego typu Lazur kilka orzechów włoskich 2 łyżki miodu Sos: 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Rukolę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Pomarańczę obrać, wyfiletować z białych błonek, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na rukoli. 3) Dodać

Fitsweet.me
Tarta z jabłkami i kruszonką 257

soli Kruszonka: 1 szklanka (150 g) mąki 0,5 kostki (100 g) masła 0,5 szklanki (60 g) cukru pudru Jabłka: 5 średnich jabłek Szara Reneta 2 łyżki cukru mielony kardamon 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, jajko, cukier puder, cukier z wanilią oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki posiekać nożem

Fitsweet.me
Sałatka z pieczonym burakiem i pikantnymi chipsami z jarmużu 243

jarmużu wg przepisu na „Pikantne chipsy z jarmużu” Sos: 3 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka soku z cytryny 1/2 małego ząbka czosnku sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Przygotować buraczki: małe buraczki dokładnie umyć, pojedynczo zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 1 godzinę (czas w razie

Fitsweet.me
Makaron z tuńczykiem 165

tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki oliwy z oliwek 0,5 cebuli 1 duży ząbek czosnku 1 garść liści świeżej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: 200 g makaronu spaghetti parmezan do podania Przygotowanie: 1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 2) Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę

Fitsweet.me
Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną pęczak 140

pęczak 6 pomidorków papryczkowych lub innych 2 łyżki oleju 2 całe cebulki dymki 0,5 papryczki chili 0,5 pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku sól ziołowa pieprz świeżo mielony 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki kurkumy 30 g sera Camembert Przygotowanie: 1) Bakłażana umyć, osuszyć, przekroić na połowę, ponacinać delikatnie miąższ nożem (uważać, żeby nie uszkodzić

Fitsweet.me
Tatar z wędzonego łososia 163

Tatar: 200 g łososia wędzonego na zimno 1 mały ogórek kiszony 1 cała cebulka dymka 1 płaska łyżka kaparów 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka soku z limonki świeżo mielony pieprz Awokado: 0,5 awokado 1 łyżka soku z limonki Przygotowanie: 1) Łososia zrobno pokroić i wrzucić do miski. 2) Dodać pokrojonego w drobną kostkę kiszonego ogórka, cebulkę

Fitsweet.me
Surówka z ogórków i rzodkiewek 147

spirale jak makaron. Możecie oczywiście zetrzeć na tarce – w plasterki. Smak i tak będzie ten sam. Składniki: Ogórki długie Rzodkiewki Koperek siekany Sól cukier Śmietana ukwaszona 18% Pieprz czarny mielony Ocet spirytusowy Wykonanie: Ogórki i rzodkiewki porządnie myjemy. Nie obieramy. Kroimy lub ścieramy według uznania lub możliwości. Przyprawiamy solą. Po chwili gdy ogórki puszczą sok dodajemy koperek, śmietanę, cukier

Smaki Ewy
Roladki z kurczaka ze szparagami i mozzarellą w parmezanowej panierce 173

mozzarellą. Otoczone chrupiącą, serową panierką, to smaczna propozycja na wiosenny obiad z wykorzystaniem szparagów. 2 filety z kurczaka 250 g szparagów zielonych 250 g sera mozzarella sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia PANIERKA: 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 2 jajka Szparagi umyć i odłamać w palcach twarde końce. Szparag sam pęknie w odpowiednim miejscu

https:KKuchniaMniam
Sałatka z kaszą bulgur, szparagami i botwiną 136

suchej szklanki bulgur 1/2 pęczka szparag zielonych  1/2 pęczka botwiny  50 gram sera feta 2 łyżki uprażonych płatków migdałów  1 łyżka masła  sól, pieprz, kolendra mielona i zioła  Kaszę bulgur gotuję w jednej szklance wody do momentu wchłonięcia całego płynu. Na maśle smażę posiekane drobno szparagi o botwinę - bez liści. Doprawiam solą, pieprzem

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania