pęczak 2 jajka 0,5 ogórka 4 rzodkiewki 0,5 awokado 50 g sera feta 2 łyżki oleju rzepakowego 0,5 pęczka szczypiorku 1-2 ząbki czosnku sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. 2) Jajka ugotować na twardo. 2) Na rozgrzanej patelni z olejem delikatnie podsmażytć czosnek przeciśniety przez
Fitsweet.meniesamowite, że połączenie kilku banalnych składników daje nam świetny rezultat. Tak też było tym razem, kiedy do mielonego mięsa dodałam dużo zieleniny. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieupały najlepiej zrobić coś bez pieczenia dlatego dziś przepis na pyszny truskawkowy sernik.Sezon truskawkowy rozpoczęty. Składniki: 700 g mielonego tłustego twarogu 250 ml śmietany 30% bądź 36% 350 - 400 g truskawek ( zmiksować na mus) 150 g cukru pudru 2 truskawkowe galaretki 3 łyżki żelatyny truskawki do dekoracji na górę ( ok 500 - 600 g) duża paczka biszkoptów Przygotować okrągłą
Niespełnione zdolności kulinarneoliwy 150 g makaronu Lubella mini rurki z warzywami 1 cukinia 1 czerwona papryka 250 g pomidorków koktajlowych 6 jajek 200 g śmietany 30% 1 kulka mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Cukinię umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i również pokroić w drobną kostkę. Pomidorki koktajlowe umyć
Passions hobbies lifeporcje): Sałatka: 1 biała rzodkiew 1 jabłko 2 garści mieszanki sałat kilka orzechów laskowych kawałeczek parmezanu Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Obrać rzodkiew, cieniutko pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie. 3) Następnie umyć jabłko, usunąć gniazda nasienne
Fitsweet.mefety 12 oliwek 2 łyżki listków świeżej mięty Sos: 3 łyżki oliwy 3 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka posiekanych listków mięty sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć, porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzach. 2) Truskawki umyć, obrać szypułki, pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. 3) Dodać
Fitsweet.medobrze dojrzała pomarańcza 60 g sera pleśniowego typu Lazur kilka orzechów włoskich 2 łyżki miodu Sos: 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Rukolę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Pomarańczę obrać, wyfiletować z białych błonek, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na rukoli. 3) Dodać
Fitsweet.mesoli Kruszonka: 1 szklanka (150 g) mąki 0,5 kostki (100 g) masła 0,5 szklanki (60 g) cukru pudru Jabłka: 5 średnich jabłek Szara Reneta 2 łyżki cukru mielony kardamon 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, jajko, cukier puder, cukier z wanilią oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki posiekać nożem
Fitsweet.mejarmużu wg przepisu na „Pikantne chipsy z jarmużu” Sos: 3 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka soku z cytryny 1/2 małego ząbka czosnku sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Przygotować buraczki: małe buraczki dokładnie umyć, pojedynczo zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 1 godzinę (czas w razie
Fitsweet.metuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki oliwy z oliwek 0,5 cebuli 1 duży ząbek czosnku 1 garść liści świeżej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: 200 g makaronu spaghetti parmezan do podania Przygotowanie: 1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 2) Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę
Fitsweet.mepęczak 6 pomidorków papryczkowych lub innych 2 łyżki oleju 2 całe cebulki dymki 0,5 papryczki chili 0,5 pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku sól ziołowa pieprz świeżo mielony 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki kurkumy 30 g sera Camembert Przygotowanie: 1) Bakłażana umyć, osuszyć, przekroić na połowę, ponacinać delikatnie miąższ nożem (uważać, żeby nie uszkodzić
Fitsweet.meTatar: 200 g łososia wędzonego na zimno 1 mały ogórek kiszony 1 cała cebulka dymka 1 płaska łyżka kaparów 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka soku z limonki świeżo mielony pieprz Awokado: 0,5 awokado 1 łyżka soku z limonki Przygotowanie: 1) Łososia zrobno pokroić i wrzucić do miski. 2) Dodać pokrojonego w drobną kostkę kiszonego ogórka, cebulkę
Fitsweet.mespirale jak makaron. Możecie oczywiście zetrzeć na tarce – w plasterki. Smak i tak będzie ten sam. Składniki: Ogórki długie Rzodkiewki Koperek siekany Sól cukier Śmietana ukwaszona 18% Pieprz czarny mielony Ocet spirytusowy Wykonanie: Ogórki i rzodkiewki porządnie myjemy. Nie obieramy. Kroimy lub ścieramy według uznania lub możliwości. Przyprawiamy solą. Po chwili gdy ogórki puszczą sok dodajemy koperek, śmietanę, cukier
Smaki Ewymozzarellą. Otoczone chrupiącą, serową panierką, to smaczna propozycja na wiosenny obiad z wykorzystaniem szparagów. 2 filety z kurczaka 250 g szparagów zielonych 250 g sera mozzarella sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia PANIERKA: 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 2 jajka Szparagi umyć i odłamać w palcach twarde końce. Szparag sam pęknie w odpowiednim miejscu
https:KKuchniaMniamsuchej szklanki bulgur 1/2 pęczka szparag zielonych 1/2 pęczka botwiny 50 gram sera feta 2 łyżki uprażonych płatków migdałów 1 łyżka masła sól, pieprz, kolendra mielona i zioła Kaszę bulgur gotuję w jednej szklance wody do momentu wchłonięcia całego płynu. Na maśle smażę posiekane drobno szparagi o botwinę - bez liści. Doprawiam solą, pieprzem
Mango Papaja