drobno do granka, z wywaru z szybkowara wlać 3/4 litra do żołądków, dodać kucharka do smaku, kostke rosołową i zagotować dodać pokrojoną marchewkę, groszek razem z zalewą , dodać pieprz mielony i z rozdrabniacza natkę pietruszki i krótko zagotować wsypać opakowanie żelatyny i mieszać do rozpuszczenia, nałożyć do naczyń i wystudzone schować do stężenia w lodówce - galaretka jest lekka, delikatna
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 150 g masła 175 g mąki orkiszowej 40 g płatków owsianych 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 175 g cukru 180 ml maślanki 50 g mielonych migdałów 300 g truskawek 3-4 kiwi 200 g mascarpone 50 g śmietany sok z cytryny Składniki wystarczają na przygotowanie około 12 deserów. Przygotowanie: Wymieszać mąkę, płatki owsiane, proszek
KasiaiKrzysiu.plprzepis na pyszną pastę z awokado z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi. Składniki 2 awokado 1 cytryna 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki kilka szczypt chili sól świeżo mielony pieprz Awokado myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do naczynia blendera. Cytrynę wyciskamy. Sok dodajemy do pokrojonego awokado. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do awokado. Blendujemy na gładką
My Chcemy Jeśćmozzarellą. Na wierzchu posypujemy resztą posiekanej natki pietruszki i całość przykrywamy. Zostawiamy na kilka chwil, by ser dobrze się rozpuścił i złączył całość. Przed podaniem oprószyłam jeszcze słodką papryką mieloną. Opinia na temat patelni Delimano Stone Legend W temacie patelni Stone Legend (KLIK) zacznę od bardzo ważnej kwestii - rozmiar ma znaczenie ;) Patelnia jest duża! Ma 28 cm średnicy
Kolorowy Przepisownikpiekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.45-50 minut (lub dłużej), do suchego patyczka (sprawdzamy na środku ciasta). Ja piekłam na termoobiegu. Przed podaniem oprószamy ciasto cukrem pudrem lub mielonym ksylitolem . Smacznego
Smaczne ZdroweTaki obiad pasuje nie tylko w chłodne dni, koperkowy sos zwłaszcza ze świeżego koperku jest rewelacyjny, a całość przygotowania tego obiadu zajmie wam kilka chwil. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego dupka cebuli starta na najmniejszych oczkach na tarce 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz, warzywa suszone bez soli, natka pietruszki lub koperku, mąka do obtoczenia Sos koperkowy
Gotowanie...to proste !raczej z dwóch serów. Sos serowy spełnia dokładnie to samo zadanie co sos beszamelowy , a na dodatek jest bezglutenowy. Lasagne bez beszamelu Składniki: na 6 porcji 500 g mielonego, wieprzowo – wołowe 1 cebula 500 g pokrojonych pomidorów z puszki 1 pęczek świeżej bazylii 200 g pieczarek 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka oliwy 8 sztuk
codojedzeniawyśmienite a ciecierzyca jest bardzo zdrowa. SKŁADNIKI • 400 g ciecierzycy • 3 cebule • 5 ząbków czosnku • 2 garście poszatkowanej pietruszki oraz koperku • 1 łyżeczka czarnego lub kolorowego pieprzu mielonego • 2-3 łyżeczki soli • ½ łyżeczki ostrej papryki • 1 łyżeczka słodkiej papryki • 1 łyżeczka sody oczyszczonej • 1 łyżeczka kuminu • sok z 1 cytryny + skórka z niej otarta • 4 czubate łyżki mąki
Mała w garnku mieszajadłam,nie jest za słodkie a dla tych co lubią kawę i gorzka czekoladę będzie bardzo smaczne :).Spróbujcie koniecznie na pewno Wam posmakuje. SKŁADNIKI 1 kg mielonego sera (najlepsze te z wiaderka) 300 ml śmietanki 30 % 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 4 łyżki żelatyny 4 kostki gorzkiej czekolady herbatniki
Mała w garnku mieszaszparagi po gotowaniu stają się gorzkie i tych unikajmy. Dzisiaj proponuję łososia w szparagach. Pycha. Składniki: Łosoś świeży Szparagi białe Masło Sól Cukier Olej Śmietana 18% Mąka Pieprz biały mielony Wykonanie: Łososia kroimy na kawałki ( 1 kawałek na „głowę”). Przyprawiamy solą. Szparagi białe obieramy i odłamujemy końcówkę. Szparagi gotujemy w wodzie w pozycji pionowej – główkami do góry. Do wody
Smaki EwyBiszkopt: : -6 jajek -1 szklanka cukru -1,5 szklanki mąki -2 łyżki kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt orzechowy: -7 białek -3/4 szklanki cukru -100g orzechów mielonych -100 g wiórków kokosowych -4 duże wafelki Prince Polo xxl (pokrojone w kostkę) -1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: -0,5 litra mleka -3 łyżki mąki ziemniaczanej
Marta Gotujewersji na tagliatelle bolognese pod względem dodatków i proporcji to dziś pokusiłam się na przepis z MasterChefa Junior. Wszystkiego trzeba spróbować. Składniki: 300 g makaronu tagliatelle 300 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka pomidorów 3 świeże pomidory 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano oliwa z oliwek sól, pieprz parmezan do posypania dania Przygotowanie: Na patelni
Zasmakuj Kuchnipiecze razem ze mną ? Składniki: 250 g masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao masa serowa: 1,5kg sera dwukrotnie mielonego 3łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 szklanka cukru 150 g masła Wykonanie: *Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części, do jednej dodać kakao. Z każdej części odłożyć
Z Majeczką w kuchniszynki ,schabu ,karkówki ,boczku) 3 klasa – 2,3 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 19 g/kg -czosnek 4-5 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -majeranek 0,5 g/kg -gorczyca mielona 2 g/kg -ziele angielskie 0,5 g/kg -jelita wieprzowe do parzonej 26/28 mm -jelita wieprzowe do podpiekanej 30/32 mm -woda 400 mil dodana podczas mieszania z przyprawami -woda
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.