ilość jest "w przybliżeniu", więc zawsze możecie dolać go sobie więcej, kto jak woli. SKŁADNIKI na dwie porcje 100 g płatków jaglanych błyskawicznych 300 ml mleka 20 g lnu mielonego 4 łyżeczki amarantusa ekspandowanego 10 suszonych śliwek WYKONANIE Do każdej z miseczek wsypać po równo płatków jaglanych, lnu, amarantusa, zalać mlekiem, wymieszać i dodać śliwki
Passions hobbies lifezakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: Kopytka: 50 dkg ziemniaków 1 i 1/2 łyżeczki soli pieprz 1 jajko 15 dkg mąki + 4 łyżki mąki do podsypania 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/4 łyżeczki płatków chili 1 łyżka oliwy Szpinak: 20 dkg szpinaku mrożonego 2 łyżki masła bez laktozy (bądź zwykłego jeśli nie mamy nietolerancji) 2 łyżki oliwy 1 ząbek
mecooksszpinaku lub 3 – 4 rozdrobnionego mrożonego szpinaku, 1 ząbek czosnku, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 120 g bez sosu), 150 g mrożonego groszku, sól smaku, pieprz czarny mielony do smaku, 2 szczypty cukru, 3 pomidorki koktajlowe, 3 duże kapary z ogonkiem. Przygotowanie: pesto: Pestki ze słonecznika prażymy na suchej patelni i studzimy. Za pomocą blendera miksujemy
Moniki Smakołykizabierzecie na obiad do pracy i po odgrzaniu nadal będzie pysznie smakował. Świetnie będzie tutaj pasował czosnkowy dipu na bazie jogurtu. Do przygotowania potrzebujemy (4 porcje): 500 g mięsa mielonego 2 czerwone cebule 1 filiżankę ryżu mrożony, rozdrobniony szpinak (u mnie 800 g) ok 400 ml bulionu warzywnego sól, pieprz, czosnek Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na patelni
Szybko Tanio Smaczniepłatów śledzi 6-7 łyżek oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1łyżeczka posiekanego koperku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku 1 mała papryczka chilli 1 limonka (skórka obtarta) świeżo mielony pieprz sól himalajska Śledzie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Papryczkę chilli umyć dokładnie i drobno pokroić. Limonkę wyszorować w gorącej wodzie, wysuszyć a następnie zetrzeć skórkę. Czosnek obrać
Ola la LCHFfunkcjonowanie układu krążenia i obniża poziom złego cholesterolu. W naturalny sposób poprawia samopoczucie. http://bonavita.pl/cudowne-siemie-lniane-zastosowanie-i-wlasciwosci-zdrowotne 400 ml jogurtu naturalnego 1/2 szkl. czarnej porzeczki z syropu* 1 łyżka mielonego siemienia lnianego * Zasypane cukrem owoce i zapasteryzowane Owoce porzeczki zmiksować z jogurtem i siemieniem. Gotowy koktajl przelać do szklanek i wypić
Kolorowa kuchnia Elkijabłkiem, gruszką oraz Inką. Składniki: 200 g kaszy jaglanej puszka mleczka kokosowego 400 ml mleko krowie pasteryzowane - 100 ml brązowy cukier według uznania 50 g wiórków kokosowych (drobno mielonych) czubata łyżeczka Inki Klasycznej nieduża gruszka nieduże jabłko Wykonanie: Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą, przełożyć do rondelka i zalać mlekiem kokosowym. Dołożyć kawę zbożową. Wstawić na palnik i na małym
Poezja Smaków - blog kulinarnycienkich białych kiełbasek 1/2 średniej cebuli 2 ząbki czosnku 1 opakowanie serka Apetina Miód i Musztarda 1/2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka czubata posiekanego szczypiorku sól, pieprz, mielona słodka papryka Dodatkowo: rozbełtane jajko ziarna czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Bułki: 1. Z mleka, świeżych drożdży i cukru przygotuj zaczyn- podgrzewaj wszystko lekko w rondelku do rozpuszczenia się drożdży i cukru
Kuchnia w Słońcu Skąpanakoziego – jeśli tylko ją zobaczycie, bierzcie śmiało – jest pyszna i bez żadnej oczywistej smakowej dominanty. Sery kruszymy i mieszamy ze sobą widelcem. Mono pieprzymy – najlepiej świeżym, grubo mielonym pieprzem. Koper i szczypior siekamy – a razem ze szczypiorem jedną albo dwie cebulki. Koper mieszamy z serami – widelcem, żeby sery się nie pozlepiały w grudy, szczypior i cebulki odkładamy
Karo in the Kitchenłyżka cukru 2 jajka 50 g stopionego masła Farsz: 500 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 duża cebula 3 łyżki oleju szczypta cukru świeża natka pietruszki sól świeżo mielony czarny pieprz Dodatkowo: 1 jajko czarnuszka do posypania sól gruboziarnista do posypania Przygotowanie: Ciasto: na początek robimy zaczyn. Mleko podgrzewamy. Masło rozpuszczamy. Do miski wsypujemy mąkę, sól, wyrośnięty zaczyn
Życie zaczyna się w kuchniKlopsik :) Tym razem z dodatkiem jajek. Składniki na jedna foremkę 10 x 25 cm 500 gr mięsa mielonego ( u mnie szynki i indyka ) 1/2 startej cebuli na najdrobniejszych oczkach 1 całe jajko 2-3 łyżki bułki tartej do środka 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżeczki majeranku 3-4 jajka ugotowane na twardo pieprz, czerwona papryka, bułka tarta
Gotowanie...to proste !przepysznie! Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 400g pieczarek 1 marchew kawałek selera (ok 150g) kawałek pora (10cm) 1 jajko albo 1 łyżka siemienia lnianego* 0,5 szklanki mielonych orzechów (dałam włoskie Helio ) 2 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól 0,5 łyżeczki czerwonej
Obiad gotowypodlać niewielką ilością wody, włożyć liść Paprykę pokroić w piórka, dołożyć do garnka i pogotować chwilę, wlać pomidory w kawałkach, wsypać kapry wg uznania Doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym, odrobiną cukru, ziołami, gotować jeszcze chwilę by całość lekko się zagęściła. Tak przygotowane mięso z powstałym sosem podałam do ryżu
Proste Potrawymój pierwszy produkt z szynkowaru . Kompletnie nie wiedziałam, jak się do tego zabrać, dlatego powstał nieskomplikowany przepis na mielonkę. Jest lekko pikantna i bardzo aromatyczna. Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 1 łyżeczka przyprawy Szeherezada S firmy Tradismak 1/2 łyżeczki żelatyny spożywczej firmy Tradismak 3-4 pomidory suszone ok. 1/4 szkl bulionu warzywnego lub wody sól do smaku
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty