Karpia jemy dwa razy w roku: raz na święta Bożego Narodzenia, a drugi raz w styczniu. Oprócz karpia po żydowsku, którego robi moja mama, ja robię
Zdrowa Kuchnia SowyKapusta z grzybami. Kapusta wigilijna. Przepis na postną kapustę wiligijną z grzybami. U nas obowiązkowo na liście dań na wigilijny stół. Poniższa wersja należy do tych najprostszych, bez wymysłów. Można ją podawać samą lub jako nadzienie do pierogów, czy krokietów. Jeśli szukacie jednak czegoś bardziej wyszukanego, to polecam przepis na kapustę z grzybami i żurawiną duszoną na winie. Więcej przepisów(...)Wigilię znajdziecie we wpisie: Przepisy na Boże Narodzenie Kapusta z grzybami wigilijna – Składniki:Kapusta kiszona – 1,2kgSuszone grzyby – 80gCebula – 3 duże sztukiOlej do smażeniaWrzątek – do zalania grzybów + do duszenia kapustyLiście laurowe – 2 sztukiPieprz – do smakuSól – do smaku Kapusta z grzybami wigilijna – Wykonanie:Grzyby zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić
Kulinarne PrzebojeSurówka to obowiązkowy element drugich dań. Oczywiście nie każdy je lubi tak jak na przykład mój młodszy synek. Ze starszym nigdy nie było problemu i zajadał
Ewa w kuchniDziś miałam piec paszteciki do barszczu na Wigilię ale poszłam troszkę w drugą stronę i zrobiłam pyszne kruche ślimaczki. Pójdą do zamrożenia a potem na chwilkę
Ewa w kuchniJeśli zostały Wam jakieś kawałki różnych mięs i warzyw to nic nie wyrzucaj ( oczywiście jeśli nadają się jeszcze do spożycia ) tylko zrób pyszny farsz do pierogów
Ewa w kuchnirozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchnirozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchni