kapustą - 19268 przepisów (strona:81/1285)

Naleśniki z młodą kapustą 206

Naleśniki z młodą kapustą to pomysł na rewelacyjny obiadek lub ciepłą kolację dla całej rodziny. Mimo swojej prostoty są mega smaczne, aż chce się więcej. Zapraszam do wypróbowania, bo naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nalesniki z młodą kapustą – składniki: Składniki na farsz: 1 większa głowka młodej kapusty około 400 g boczku wędzonego około 375 ml bulionem ub wody(...)szklanka mleka 200 ml gazowanej wody mineralne (2/5 szklanki) 1 szklanka mleka szczypta soli 6 łyzek oleju do ciasta + olej do smażenia naleśników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Naleśniki z młodą kapustą – wykonanie: Z kapusty wykrawamy głąb. Wszystkie liście dość drobno szatkujemy. Przekladamy liście do garnka i zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy sól, pieprz i cukier do smaku. Przykrywamy garnek

Olcia gotuje!
Młoda kapusta po węgiersku 100

takie warzywa, które występują tylko w okresie wiosennym i o tym czasie smakują najlepiej. Należy do nich między innymi młoda kapusta, która w takiej wersji pojawia się tylko przez kilka miesięcy. Sięgam po to warzywo, jak tylko pokaże się w sklepach lub na targu. Z młodej kapusty robię bardzo często surówki do obiadu, ale też przygotowuję dania na ciepło. Jednym(...)nich jest młoda kapusta po węgiersku. Jest to danie jednogarnkowe przypominające leczo. Młoda kapusta po węgiersku to potrawa z dużą ilością warzyw i przypraw, które w połączeniu razem tworzą znakomitą kompozycję smakową. Jest to pomysł na pyszny obiad lub kolację w sezonie wiosenno-letnim. Taka młoda po węgiersku najlepiej smakuje podana z pieczywem lub młodymi ziemniakami i koperkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Danka Pichci
Colesław z kapusty pekińskiej 323

pewnością surówka colesław  każdemu z Was jest dobrze znana. Jest to jedna z najpopularniejszych surówek, której głównym składnikiem jest biała kapusta. Smakuje naprawdę świetnie i idealnie pasuje do różnego rodzaju dań obiadowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem nieco odeszłam od klasyki. Nie jest to tradycyjna wersja surówki colesław, którą przygotowuje się z białej kapusty. Tym razem przygotowałam(...)surówkę z kapusty pekińskiej. Wyszła bardzo smaczna i świetnie komponuje się z ziemniaczkami i dodatkiem mięsnym. Nie ważne czy są to schabowe, mielone czy mięso z sosem. Domowa surówka colesław świetnie pasuje do każdego dania. Poniżej zaprezentuję Wam prosty przepis na pyszną surówkę colesław z kapusty pekińskiej. Jest bardzo szybka w przygotowaniu i świetnie smakuje. Zapraszam

Przepiski.pl
Domowa surówka z kapusty i marchewki 190

Domowa surówka z kapusty i marchewki to pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu dodatek do obiadu. Taką surówkę robię zawsze kiedy nie mam czasu na przygotowywanie dodatków do obiadu. Możemy ją przygotować w 5 minut i co ważne nie potrzeba do niej zbyt wielu składników. Tym razem używam do przygotowania tej surówki kapusty pekińskiej, ale możecie wykorzystać także białą kapustę(...)surówkę również bardzo często wykorzystuję do przygotowania domowych hot-dogów. Składniki 1/3 kapusty pekińskiej spora marchewka 1 jabłko sól pieprz 1 łyżka majonezu cukier Tak jak wspominałem możecie zastąpić kapustę pekińską – białą kapustą. I pamiętajcie, że to nie ma być surówka z majonezem, on tutaj jest wyłącznie, aby połączyć wszystkie składniki. Domowa surówka z kapusty i marchewki – przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ludowa zupa pachlopka 78

kcal Jednym z tradycyjnych dań kuchni ludowej jest zupa pachlopka wywodząca się z okolic Lublina i Zamojszczyzny, popularna w kuchni wschodniej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki średniej wielkości kapusty 3 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler korzeniowy 2 cebule 300 g masła 2 duże pomidory 200 g ziemniaków 20 g mąki 200 g śmietany 18% natka pietruszki bądź koperek(...)sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Wykonanie pachlopki zacznij od przygotowania warzyw: kapustę, pietruszkę, seler i pomidory pokrój w drobne kawałki, marchew w plasterki, ziemniaki w kostkę a cebule posiekaj. Posiekaną cebulę wrzuć do garnka i zeszklij na maśle, dodaj kapustę, podlej niewielką ilością wody i duś aż do miękkości. W drugim naczyniu umieść ziemniaki, marchew, pomidory, seler

ProstePesto.pl
Zupa gołąbkowa 165

Jeśli lubisz gołąbki, ale nie przepadasz za kilkugodzinnym krzątaniem po kuchni, to zupa gołąbkowa będzie idealnym kompromisem. Pożywna, aromatyczna zupa z pulpetami, ryżem, kapustą, marchewką, pomidorami i przyprawami. Doskonała propozycja na proste, jednogarnkowe danie obiadowe, które przygotujesz w mniej niż 60 minut! Zupa gołąbkowa, ale nie z gołębi, tylko z białej kapusty i mięsa mielonego My proponujemy zrobić z mięsa(...)Zupa pięknie pachnie warzywami i jest cudownie rozgrzewająca. Idealna propozycja na jesienne i zimowe dni. Przepis na zupę gołąbkową możesz łatwo dostosować do własnych upodobań. Zupa doskonale smakuje z kapustą pekińską oraz włoską. W wielu przepisach ryż zastępują ziemniaki. Zupę gołąbkową możesz także przygotować w wersji bezmięsnej. W tym wariancie świetnie sprawdza się dodatek fasolki szparagowej, która dodaje do zupy

Kuchnia Na Wypasie
Młoda kapusta z marchewką i koperkiem 90

Młoda kapusta jest kuzynką brokuł, brukselki i kalarepy. To niskokaloryczne warzywo to także skarbnica wielu cennych witamin i mikroelementów. Właśnie dlatego młoda kapusta stała się główną bohaterką tego przepisu. Razem z marchewką i koperkiem tworzą pyszne i zdrowe danie. Oto przepis na młodą kapustę z marchewką i koperkiem.  30 minut 4 porcje 1 główka młodej kapusty (około(...)szklanki bulionu warzywnego 2 marchewki 1 pęczek koperku 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka czarnego pieprzu sól Kapustę szatkujemy, usuwając głąb. Przekładamy do garnka. Wlewamy bulion warzywny. Zagotowujemy pod przykryciem i zmniejszamy ogień. Dodajemy startą na tarce marchewkę oraz przyprawy. Mieszamy i gotujemy pod przykryciem 10 minut. Dodajemy koperek i gotujemy 5 minut. Podajemy na gorąco

My Chcemy Jeść
Zasmażana kapustka 73

/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/kapusta-zasmazana-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/kapusta-zasmazana-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/kapusta-zasmazana-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1 opakowanie kiszonej kapusty,\r","woda,\r","2 \u0142y\u017ceczki soli,\r","gar\u015b\u0107 suszonych grzyb\u00f3w,\r","1 \u0142y\u017ceczka mielonego kminku,\r","kawa\u0142ek sk\u00f3rki z boczku lub troch\u0119(...)boczku pokrojonego w kostk\u0119."],"name":"Zasma\u017cana kapustka","recipeCategory":"sa\u0142atki, warzywa","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Kiszon\u0105 kapust\u0119 prze\u0142o\u017cy\u0107 do garnka odcedzaj\u0105c z niej wod\u0119.\r","Zala\u0107 wod\u0105 z kranu i gotowa\u0107 ok 20 minut.\r","Odla\u0107 wod\u0119, \u017ceby kapusta nie by\u0142a zbyt kwa\u015bna

Bardzo Gruby Smok
Golonka z kapustą kiszoną – pyszna delikatna i aromatyczna 109

Witam serdecznie, tym razem propozycja na pyszną golonkę z kapustą kiszoną. Goloneczka jest bardzo smaczna, delikatna i aromatyczna, polecam wypróbować przepis na golonkę. Do przygotowania golonki będziemy potrzebowali: 2 golonki wieprzowe (moje ważyły po około 1,4 kg każda) 1 cebula 5 dużych ząbków czosnku 1 łyżka owoców jałowca 1 łyżeczka kolendry około 10 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu(...)ziarenkach 3-4 listki laurowe i po 1 łyżce soli na każdy litr wody na kapustę: około 1 kg kapusty kiszonej duża szczypta kminku 2 ząbki czosnku 3 ziarenka ziela angielskiego 2-3 grzybki suszone (można pominąć) 3-4 śliwki wędzone sól, pieprz na sos chrzanowy: 4 łyżki gęstej śmietany (użyłam 18%) 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki chrzanu

Uwaga Babcia Gotuje
Duszona kapusta z grzybami i suszonymi śliwkami 104

kapusta to idealny zamiennik tradycyjnego bigosu 😊 Zdecydowanie lżej strawna! Tajemnica uzyskania idealnego smaku to długie duszenie na wolnym ogniu, tak aby wszystkie smaki się połączyły, a kapusta była tak miękka, że po prostu ma się rozpływać w ustach. Warto spróbować, polecam 😊 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(...)s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1kg kapusty kiszonej -1 kg kapusty słodkiej -300 g suszonych grzybów  -garść suszonych ( nie wędzonych! ) śliwek ( najlepiej węgierek ) -1cebula -2 łyżki oleju rzepakowego -100 g masła  -4 liście laurowe -4 ziela

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania