dania mięsne - 13801 przepisów (strona:680/921)

Cukinia faszerowana kurczakiem, mozzarellą i pomidorkami 140

Faszerowana cukinia to zawsze fajna opcja na smaczny posiłek, prawda? Tym razem u mnie najprościej jak się da – posiekana drobiutko, usmażona pierś z kurczaka, posypana tartą mozzarellą oraz pomidorkami koktajlowymi. Całość świetnie smakuje polana ketchupem. 3-4 cukinie około 500 g piersi kurczaka 250-300 g tartej mozzarelli kilka pomidorków koktajlowym zioła prowansalskie sól, pieprz Oczyszczone mięso kroimy(...)czasie cukinie rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Wstępnie zapieczone cukinie napełniamy mięsnym farszem. Posypujemy tartym serem. Rozkładamy ćwiartki pomidorków. Ponownie wstawiamy do piekarnika, na kolejne 10 minut, aż do roztopienia się sera (lub nieco dłużej, jeśli cukinia jest wciąż twarda

Smaki Na Talerzu
Placki z kurczakiem a’la chaczapuri 126

mają chyba tylko sposób przygotowania, dodatki bowiem nie są typowo tradycyjnym wyborem. Zwał jak zwał, najważniejsze, że są pyszne! Kilka lat temu mieliśmy okazję próbować pysznych pierogów z farszem mięsnym doprawionym curry, a także chaczapuri imeruli z serem typu imeretyńskiego. Obie potrawy pyszne i bardzo inspirujące. Postanowiłam oba nowe smaki połączyć w jedno, tym bardziej, że kiedyś widziałam przepis(...)patelni – wyszły jakby bardziej miękkie i wilgotne niż te pieczone. W smaku na pewno czuć lekką różnicę, aczkolwiek szczerze polecam Wam obie wersje. Ciasto: 400 g mąki (dałam typ 00 jak do pizzy) 7 g suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli morskiej 3/4 szkl. mleka 1/4 szkl. wody 3-4 łyżki oleju Dodatkowo: 2 duże pojedyncze piersi

Smaki Na Talerzu
Tradycyjny barszcz ukraiński 164

Zupę podaje się z małymi bułeczkami - pampuszkami polanymi sosem czosnkowym. Tradycyjny barszcz ukraiński powinien być gęsty, bogaty w składniki, których liczba może dochodzić do 20. Jest to typowe danie jednogarnkowe, które doskonale smakuje także odgrzewane następnego dnia. Tradycyjny barszcz ukraiński - składniki proporcje dla 5-6 osób 500 g surowych buraków czerwonych, obranych o pokrojonych w cienkie słupki lub małą(...)wodzie) masło lub olej do smażenia sól i pieprz do smaku ćwierć łyżeczki cukru  1 łyżka soku z cytryny lub octu koperek lub natka pietruszki Wywar mięsny na barszcz ukraiński 700 g wołowiny (antrykot lub ogon wołowy), lub podsmażonych żeberek wieprzowych ewentualnie pół kurczaka Zagrodowy 1 duża cebula opalona nad ogniem 1 pietruszka kawałek selera 1 liść laurowy

Cztery Fajery
Makaron spaghetti z pulpetami  146

polane pysznym sosem pomidorowym firmy Jamar, a do tego kuleczki z mięsa mielonego posypane startym parmezanem. Jamar to rodzinna firma.produkująca zdrowe, naturalne przeciery warzywne i owocowe. Do przygotowania dania wykorzystałam produkty Jamar, Ole! Stovit, oraz ePrezenty Składniki 500 g makaronu spaghetti pomidorowego 8 łyżek startego parmezanu 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)jednolitą masę – jeżeli jest zbyt rzadka dodajemy łyżkę tartej bułki lub kaszy manny. Na koniec dodajemy pianę z białka i delikatnie mieszamy całość. Z powstałej masy przygotowujemy pulpety. Mięsną masę dzielimy na małe porcje z jednej łyżki mięsa powinien powstać jeden pulpet. Gotowe kulki obtaczamy w mące i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Na patelnię wlewamy przecier pomidorowy posypujemy ziołami

Podróż w kulinaria
Cannelloni alla chili con carne . 185

nadziewane mięsem , przekładane mieszanką warzyw chili con carne którą dostałam od firmy Bonduelle . Do mięsa użyłam przypraw od firmy  Skworcu i  firmy Eco Blik . Zapraszam na pyszne danie :)  Składniki : około 300 g cannelloni  1 kg mięsa mielonego z szynki 1 puszka chili con carne Bonduelle 1 duża cebula 4 pieczarki 1/2 szklanki startego parmezanu(...)dodajemy 2 łyżki oliwy i lekko podsmażamy , wlewamy gotowy sos boloński i chwilkę gotujemy , następnie połowę wykładamy na chili con carne , następnie wykładamy drugą warstwę rurek i znowu zalewamy mięsnym sosem . Wierzch posypujemy startym parmezanem . Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 45/ 50  minut aż rurki będą miękkie . Upieczone cannelloni posypujemy starty parmezanem i smarujemy Remuladą duńską z Folwark

Sama słodycz i szczypta chili
Biała kiełbasa II 207

razem biała kiełbasa wg przepisu Dany z  Leśnego Zakątka . Przepis nieco inny od tego z którego korzystałam do tej pory. Robiłam z 1/3 porcji, zmniejszyłam ilość chili  - kiełbasa wyszła rewelacyjna. Jak raz zrobimy domową kiełbasę o której wszystko wiemy - nie prędko wrócimy do tej ze sklepu. A może nigdy. Wywar z parzenia kiełbasy to znakomita podstawa(...)pokrojonego czosnku, 1 łyżka świeżego tymianku, świeży lubczyk - duża garść 5 strąków papryczek chili, 1200 ml lodowatej wody, 10m naturalnych osłonek - jelita wieprzowe przygotowanie Przygotować jelita *   Przygotować farsz mięsny. Mięsa umyć, pokroić na mniejsze kawałki, zmielić w maszynce do mielenia mięsa, stosując do mielenia sitka o średnicy otworów jak w spisie składników. Wołowinę pozostawić osobno. Włożyć ją do malaksera

Stare Gary
Pieczeń meksykańska w boczku wędzonym 332

wędzonym boczkiem. Mięso jest aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne. Idealnie sprawdza się na wielkanocnym stole, wnosząc nie tylko bogactwo smaku, ale też kolorów. Pieczeń dobrze smakuje na ciepło, jako danie główne, ale również sprawdza się na zimno jako wędlina. 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy(...)fasolą. Delikatnie wmieszać w mięso, aby nie rozgnieść ziaren fasoli. Plasterkami boczku wyłożyć szczelnie keksówkę o wymiarach 11 x 24 cm, tak aby końce wystawały ponad formę. Nałożyć masę mięsną, dociskając do dna i założyć wierzch wystającymi plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec przez ok 40 min. Po wyjęciu z piekarnika odczekać 10 minut

https:KKuchniaMniam
Corn dog, czyli parówka w cieście z czarnuszką i rozmarynem 203

Jednym z fenomenów Internetu są krótkie filmiki z przepisami typu Tasty recipes albo ChefClub. Zwykle widać jest tylko rączki osoby, która gotuje. Brak znajomości języka nie

Ugotowane pozamiatane
Gołąbki z pęczakiem 161

Zachciało mi się gołąbków...ale okazało się , że nie mam w domu ryżu..robiłam już z płatkami ryżowymi , kaszą ..ale z pęczakiem jeszcze nie ...więc trza

Moje domowe kucharzenie
Pulpety w sosie pomidorowym z cukinią 124

Tak przygotowane pulpety są delikatne i niesamowite w smaku.   Składniki 250 g łopatki wieprzowej 1 duża cebula 1/2 łyżeczki majeranku 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki

R'n'G Kitchen
Klopsiki z salsiccia w pomidorowym sosie 199

łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę olej do smażenia Sos pomidorowy 1 bananowa szalotka 2 ząbki czosnku 800 g pokrojonych pomidorów z puszki 50 ml mięsnego bulionu, skoncentrowanego 1 łyżeczka płatków chili 1 łyżeczka uprażonego i zmielonego rzymskiego kminu ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubomielonego 1 łyżeczka suszonego oregano sól do smaku 2 kulki mozzarella 4 łyżki utartego manchego(...)przez 20 minut. Pokrój mozzarella na kawałki i powciskaj między klopsiki. Gotuj sos powoli jeszcze przez 10 minut. Kiedy mozzarella będzie już mocno ciągnąca zdejmij sos z kuchni. Posyp danie posiekanym oregano i utartym manchego. Ugotuj spaghetti al dente. Podaj z sosem i klopsikami

codojedzenia
Pizza z mięsem mielonym 131

Pizza to danie, które od czasu do czasu gości w moim domu. Oczywiście jest to zawsze pizza domowa, zrobiona przeze mnie własnoręcznie. Nie żadna mrożonka z supermarketu. Aby jednak nie było nudno, to staram się wymyślać różne pizze. Tum razem zrobiłam pizzę na puszystym cieście drożdżowym, a jako dodatki zrobiłam mięso mielone w sosie pomidorowym. To trochę taka pizza(...)prowansalskich 2 cebule 4 ząbki czosnku 500ml przecieru pomidorowego sól, pieprz olej do smażenia ok. 150g sera żółtego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Przygotowanie pizzy rozpoczęłam od zrobienia sosu mięsnego. Cebule obrałam i pokroiłam w kostkę. Zeszkliłam ją na oleju i dodałam zmielone mięso. Smażyłam razem, aż mięso straciło różowy kolor i się zarumieniło. Mieszałam przy tym od czasu

Waniliowe Improwizacje
Kofeina-pomocna przy odchudzaniu i przyjaciel sportowca 123

zawarta w herbacie jest większa niż w ziarnach kawy, ale tylko w stanie surowym. Po zaparzeniu liści herbaty, ta ilość maleje. Nie mówię, że picie herbaty nic Wam nie da, ale jeśli chcecie uzyskać porządny efekt przyjęcia kofeiny, herbatką tego nie zdziałacie. Poczujecie się po niej tylko lekko i krótko pobudzeni.  ⟾ Ziarna kakaowca, które są w postaci surowej(...)układ nerwowy. Podnosi ciśnienie krwi oraz temperaturę ciała. Polecam wykorzystywać kofeinę około treningowo w celu poprawy zdolności wysiłkowych, a także wytrzymałości tlenowej oraz mocy (poprawa wydolności tlenowej oraz siły mięśni). W przypadku osób uprawiających sport regularnie, kluczową kwestią w prawidłowym funkcjonowaniu gospodarki energetycznej organizmu jest szybkie odbudowanie pomiędzy treningami zasobów glikogenu. Kofeina pełni w tej sytuacji podwójną funkcję. Powodując wzrost

zdrowo i aktywnie
Kofeina-pomocna przy odchudzaniu i przyjaciel sportowca 176

zawarta w herbacie jest większa niż w ziarnach kawy, ale tylko w stanie surowym. Po zaparzeniu liści herbaty, ta ilość maleje. Nie mówię, że picie herbaty nic Wam nie da, ale jeśli chcecie uzyskać porządny efekt przyjęcia kofeiny, herbatką tego nie zdziałacie. Poczujecie się po niej tylko lekko i krótko pobudzeni.  ⟾ Ziarna kakaowca, które są w postaci surowej(...)układ nerwowy. Podnosi ciśnienie krwi oraz temperaturę ciała. Polecam wykorzystywać kofeinę około treningowo w celu poprawy zdolności wysiłkowych, a także wytrzymałości tlenowej oraz mocy (poprawa wydolności tlenowej oraz siły mięśni). W przypadku osób uprawiających sport regularnie, kluczową kwestią w prawidłowym funkcjonowaniu gospodarki energetycznej organizmu jest szybkie odbudowanie pomiędzy treningami zasobów glikogenu. Kofeina pełni w tej sytuacji podwójną funkcję. Powodując wzrost

Zdrowie i pysznie na talerzu
Środa: Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera 174

konkretny w smaku i bardzo sycący. Polecamy wszystkim, którzy z dystansem patrzą na wegetariańskie burgery. My też długo uważaliśmy, że tak jak nie ma jarskich steków, tak nie istnieją niemięsne burgery. Grubo (ale niekalorycznie) się myliliśmy! Zobacz menu na tydzień – co zamiast fast food, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. To ulubiony burger Agnieszki z rukolą, kalrepką i szalotką (wyglada(...)garści rukoli, lub poszatkowana kapusta biała albo czerwona, posiekana kalarepka, cukinia itp Kilka łyżek sosu pomidorowego lub keczupu (opcjonalnie) Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera – takim daniem naprawdę można się najeść, choć ma zdecydowanie mniej kalorii niż zwykły hamburger. To ulubiony burger Eugeniusza z mieszkają kapusty czerwonej, cukini, papryki i marchewki. Przygotowanie: Krok 1 Cieciorkę miksujemy

Niedzielny kucharz