Czekoladowa panna cotta z sokiem pomarańczowym 311wydawać się trochę skomplikowana :) Jeżeli ktoś chce na prawdę prosty deser to wystarczy do szklaneczek rozlać czekoladową kremówkę, a po stężeniu wylać pomarańczową galaretkę. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Desery Tagged: czekolada , kremówka , soki owocowe , żelatyna
https:KKuchniaMniam
Białko i jego wpływ na organizm - niedobór i nadmiar białka 121Białko jest podstawowym budulcem mięśni, komórek i tkanek ciała, dlatego jest tak ważnym elementem codziennej diety. Odpowiada za wzrost, rozwój i odbudowę organizmu. Nieodpowiednia ilość białka
Kuchnia MagdaLeny
Stół do jadalni - jaki wybrać? 113Sercem każdej jadalni jest oczywiście stół. To on zajmuje centralne miejsce w tym pomieszczeniu, przy nim gromadzą się na wspólnych posiłkach domownicy i goście. Jak wybrać
Kuchnia MagdaLeny
Gotowanie na płycie indukcyjnej – czy lepsze niż „na gazie”? 134W nowoczesnych kuchniach coraz częściej zamiast tradycyjnych kuchenek gazowych stosuje się płyty indukcyjne. Są stylowe, łatwe do utrzymania w czystości, a przede wszystkim pozwalają gotować o
Kuchnia MagdaLeny
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 135Pełnia lata to idealny czas na przygotowywanie przetworów! Zamknięte w słoikach soczyste owoce oraz aromatyczne warzywa zimą przypomną Ci o słonecznych dniach. Pomogą też wzmocnić odporność
Kuchnia MagdaLeny
Leśny mech - deserki w pucharkach 144Znane i lubiane ciasto leśny mech w formie warstwowych deserów w pucharkach, idealnych na słodki stół, przygotowany na urodziny chrzciny, wesele czy inne imprezy.
Kuchnia MagdaLeny
Jak działa szynkowar? 144Uwielbiasz dobrej jakości domowe wędliny? Chcesz dowiedzieć się jak łatwo przygotować soczystą szynkę, karkówkę lub golonkę? Szynkowar to urządzenie, którego potrzebujesz. Opowiemy, jak działa i do
Kuchnia MagdaLeny
Kawowa krówka na biszkopcie 358Ciasto krówka w wersji kawowej przygotowane na ciemnym biszkopcie. Jest to ciasto wielowarstwowe, składające się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawą, masy kawowej na serku mascarpone, warstwy
Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Milky Way 161Popularne ciasto Milky Way na kakaowy biszkopcie zwane też mleczną kanapką - w końcu postanowiłam je wypróbować! Składa się z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych mleczno-maślaną
Kuchnia MagdaLeny
Wiosna na talerzu – nowalijki i wiosenne ciasta 152Wiosna to czas, kiedy w sklepach pojawiają się nowalijki. Niezwykle chętnie kupujemy chrupiące rzodkiewki, soczyście zielony szczypiorek i okrągłe pomidorki z nadzieją, że dostarczą nam wielu
Kuchnia MagdaLeny
Drewno czy stal nierdzewna – co najlepiej wybrać do swojej kuchni? 120Drewniane szafki i blaty kuchenne kojarzą się z wysoką jakością, elegancją i dobrym gustem. Jako szef kuchni albo właściciel restauracji z pewnością chciałbyś być tak postrzegany
Kuchnia MagdaLeny
Panna cotta z bananami i czekoladą 105kremowa w smaku panna cotta z dodatkiem bananów i sosu czekoladowego to wspaniały i szybki deser. Przygotujesz go z kilku składników dostępnych przez cały rok. Panna cotta – bez pieczenia, bez miksera, zdecydowanie dla zwolenników szybkich deserów i łasuchów czekolady. Panna cotta polana domową frużeliną wiśniową lub lekko tężejącą galaretką smakuje obłędnie.. Zapraszam po mój sprawdzony
Zasmakuj Kuchni