OMLET Z SZYNKĄ I POREM (z piekarnika)

OMLET Z SZYNKĄ I POREM (z piekarnika)

OMLET Z SZYNKĄ I POREM (z piekarnika)

Przepis na : śniadanie

Omlet, czyli potrawa w formie placka z roztrzepanych jajek z różnymi dodatkami to jedno z najsmaczniejszych i pożywnych propozycji śniadaniowych. Do tego jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu i za każdym razem można go wykonać w innej wersji. Na ogół omlet przygotowuje się smażąc na patelni, jednak ja swój postanowiłam upiec w piekarniku, dzięki temu był mniej tłusty.  Omlet sam w sobie jest raczej mdły w smaku, dlatego postawiłam na wyrazisty dodatek w postaci pora, który wcześniej podsmażył... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, tarta, ciasto, szynka, kolacja, ciasteczka, zupa, omlet, obiad, ciastka , desery, bez pieczenia, torty, placki, deser, tort, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, pieczona szynka, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, szybki obiad

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.