Brownie w świątecznej wersji pachnące pomarańczami i przyprawą korzenną. Ciasto na spodzie brownie z marmoladą z pomarańczy oraz masą piernikową przygotowaną ze śmietanki kremówki i
Kuchnia MagdaLenyPrzystawka na świąteczny stół - rolada z buraków ze śledziami! Rolada wykonana jest z omletowego ciasta biszkoptowego z dodatkiem buraczkowego puree i nadziana sałatką śledziową z ogórkami
Kuchnia MagdaLenyCiasto na biszkopcie, z masą serową i musem śliwkowym, ukryte pod warstwą masy kawowej... Biszkopt z masą sernikową i warstwą musu śliwkowego został wykonany w mniejszej
Kuchnia MagdaLenySałatka z makaronem w roli głównej i dodatkiem jajek, sera żółtego, ogórków kiszonych, kukurydzy oraz szczypiorku, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem musztardy. Do tego
Kuchnia MagdaLenyUdka z kurczaka z pieczarkami, pieczone w piekarniku w kremowym sosie balsamicznym. Tak przygotowane mięso jest kruche i soczyste w środku, a skórka jest chrupiąca i
Kuchnia MagdaLenyCiasto z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych masą straciatella oraz galaretką wiśniową, na wierzchu z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki
Kuchnia MagdaLenyPasta kanapkowa z jajkami ugotowanymi na twardo to klasyka śniadaniowa. Można ją spotkać w wielu wersjach. U mnie pasta jajeczna z kiszonymi ogórkami, szczypiorkiem oraz majonezem
Kuchnia MagdaLenyKotlety z puree ziemniaczanego z dodatkiem podsmażonego boczku z cebulką oraz szczypiorkiem. Chrupiące na zewnątrz i bardzo delikatne w środku. To pyszny, tani i prosty pomysł
Kuchnia MagdaLenyPierogi z kurczakiem, brokułami oraz żółtym serem, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego, pieczone w piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku
Kuchnia MagdaLenyKotleciki mielone w kształcie paluchów, wykonane z mięsa indyczego z dodatkiem pieczarek, obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Pyszne, delikatne w smaku mięsko w środku i
Kuchnia MagdaLenySałatka ze szpinakiem i szynką parmeńską, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sera pleśniowego, fig oraz orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy i soku
Kuchnia MagdaLenyKiedy skosztowałam pierwszy raz Lemon Curd , z którym robiłam sernik cytrynowy , od razu się w nim zakochałam. Przyznam szczerze, że wcześniej kompletnie nie rozumiałam zachwytów nad
Moja DelicjaKiedyś desery z surowymi jajami omijałam szerokim łukiem, ale smak kogla mogla z dzieciństwa oraz popularność w ostatnich czasach programów kulinarnych, w których dość często takie
Moja DelicjaKocham zdrowe i pyszne desery. Uwielbiam czekoladę, a ten deser jest mocno czekoladowy pomimo braku czekolady 🙂 Tylko dwa składniki wystarczą, aby stworzyć zdrowy krem czekoladowy bez
Moja DelicjaDeser z czerstwych muffinek z jagodami to banalnie prosty i mega szybki deser. Jest moim sposobem na wykorzystanie babeczek, które straciły już swoją świeżość i nie
Moja Delicja