Filety z kurczaka w niezwykle aromatycznym sosie z pieczonych pomidorów i czosnku, z dodatkiem serka mascarpone. To właśnie dzięki pieczeniu pomidory wraz z czosnkiem zyskują
Kuchnia MagdaLenytypu włoskiego. Do warstwy czekoladowej wpadła czekolada z 90% zawartością kakao. Zatem jak wspomniałam na początku – wersja dla prawdziwych miłośników głębokiego, czekoladowego smaku :) MOCNO CZEKOLADOWA TARTA NA SPODZIE BEZ PIECZENIA Składniki na foremkę 16 cm SPÓD Szklanka suszonych daktyli 4 łyżki mąki kokosowej Banan Łyżka kakao Łyżka oleju kokosowego Garść nasion słonecznika KREM Twarożek typu włoskiego np. Capreggio
HealthyCreationsMięso z indyka to mięso drobiowe, które uznawane jest za jedno z najzdrowszych mięs. Może się ono pochwalić wysoką wartością odżywczą - zawiera cenne witaminy, minerały, a
Kuchnia MagdaLenyCiasto drożdżowe w innej odsłonie... z dodatkiem puree z dyni oraz tradycyjną kruszonką. Dynię pieczemy w piekarniku, następnie blendujemy na gładki mus i dodajemy do ciasta
Kuchnia MagdaLenyPlacek ziemniaczany pieczony w piekarniku, podany z sosem ze świeżych grzybów leśnych. To u nas obowiązkowy obiad podczas sezonu grzybowego, choć nie należy on do lekkich
Kuchnia MagdaLenyWegetariańskie kotlety w wersji fit.... z kaszy jęczmiennej z dodatkiem brokuła oraz mozzarelli, pieczone w piekarniku. Takie kotlety wegetariańskie to doskonała alternatywa dla kotletów mięsnych i
Kuchnia MagdaLenyCynamon - najstarsza przyprawa świata, to kora cynamonowca, która sprzedawana jest w formie lasek lub drobno zmielonego proszku. Ma słodki, korzenny i bardzo aromatyczny smak oraz zapach
Kuchnia MagdaLenyGulasz rybny z dorsza z dodatkiem warzyw - marchewki, cebuli, pieczarek oraz papryki, w sosie pomidorowym. To smaczna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Taki gulasz, oprócz tego, że
Kuchnia MagdaLenyMinestrone to włoska zupa pełna warzyw... głównie cukinii, fasolki szparagowej, marchwi, szpinaku oraz pomidorów. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami
Kuchnia MagdaLenyCiecierzyca (cieciorka) to roślina strączkowa o lekko słodkawym, orzechowym smaku. Popularna jest w kuchni indyjskiej oraz bliskowschodniej. Jest dobrym źródłem białka roślinnego, dlatego ceniona jest przez
Kuchnia MagdaLenyOmlet, czyli potrawa w formie placka z roztrzepanych jajek z różnymi dodatkami to jedno z najsmaczniejszych i pożywnych propozycji śniadaniowych. Do tego jest bardzo prosty oraz
Kuchnia MagdaLenyMałe rogaliki twarogowe z dodatkiem masła oraz skórki z pomarańczy, dzięki której zyskały wyjątkowy smak oraz aromat. Składają się tylko z 5 składników i są banalnie
Kuchnia MagdaLenyZłociste krokiety z ziemniaków z dodatkiem twarogu oraz smażonej cebulki i majeranku. Chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. W smaku przypominają farsz do pierogów ruskich
Kuchnia MagdaLenyZapiekanka z chleba tostowego z duszonymi porami, szynką, serem żółtym i ananasem. Składniki układamy warstwowo, zaczynając i kończąc na zgrillowanym chlebie tostowym, a przed włożeniem do
Kuchnia MagdaLenyKasza manna zwana grysikiem to drobno zmielone ziarna pszenicy, które są produktem ubocznym podczas przemiału pszenicy na mąkę. W smaku jest lekko słodkawa i delikatna, a
Kuchnia MagdaLeny