bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:121/3453)

KURCZAK W SOSIE Z PIECZONYCH POMIDORÓW 111

Filety z kurczaka w niezwykle aromatycznym sosie z pieczonych pomidorów i czosnku, z dodatkiem serka mascarpone. To właśnie dzięki pieczeniu pomidory wraz z czosnkiem zyskują

Kuchnia MagdaLeny
Mocno czekoladowa tarta na spodzie bez pieczenia 83

typu włoskiego. Do warstwy czekoladowej wpadła czekolada z 90% zawartością kakao. Zatem jak wspomniałam na początku – wersja dla prawdziwych miłośników głębokiego, czekoladowego smaku :) MOCNO CZEKOLADOWA TARTA NA SPODZIE BEZ PIECZENIA Składniki na foremkę 16 cm SPÓD Szklanka suszonych daktyli 4 łyżki mąki kokosowej Banan Łyżka kakao Łyżka oleju kokosowego Garść nasion słonecznika KREM Twarożek typu włoskiego np. Capreggio

HealthyCreations
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 96

Mięso z indyka to mięso drobiowe, które uznawane jest za jedno z najzdrowszych mięs. Może się ono pochwalić wysoką wartością odżywczą - zawiera cenne witaminy, minerały, a

Kuchnia MagdaLeny
DYNIOWA DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ 88

Ciasto drożdżowe w innej odsłonie... z dodatkiem puree z dyni oraz tradycyjną kruszonką. Dynię pieczemy w piekarniku, następnie blendujemy na gładki mus i dodajemy do ciasta

Kuchnia MagdaLeny
PIECZONY PLACEK Z SOSEM GRZYBOWYM 119

Placek ziemniaczany pieczony w piekarniku, podany z sosem ze świeżych grzybów leśnych. To u nas obowiązkowy obiad podczas sezonu grzybowego, choć nie należy on do lekkich

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY Z KASZY JĘCZMIENNEJ Z BROKUŁEM 124

Wegetariańskie kotlety w wersji fit.... z kaszy jęczmiennej z dodatkiem brokuła oraz mozzarelli, pieczone w piekarniku. Takie kotlety wegetariańskie to doskonała alternatywa dla kotletów mięsnych i

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #46 - CYNAMON 119

Cynamon - najstarsza przyprawa świata, to kora cynamonowca, która sprzedawana jest w formie lasek lub drobno zmielonego proszku. Ma słodki, korzenny i bardzo aromatyczny smak oraz zapach

Kuchnia MagdaLeny
GULASZ RYBNY Z DORSZA 126

Gulasz rybny z dorsza z dodatkiem warzyw - marchewki, cebuli, pieczarek oraz papryki, w sosie pomidorowym. To smaczna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Taki gulasz, oprócz tego, że

Kuchnia MagdaLeny
MINESTRONE 112

Minestrone to włoska zupa pełna warzyw... głównie cukinii, fasolki szparagowej, marchwi, szpinaku oraz pomidorów. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA 138

Ciecierzyca (cieciorka) to roślina strączkowa o lekko słodkawym, orzechowym smaku. Popularna jest w kuchni indyjskiej oraz bliskowschodniej. Jest dobrym źródłem białka roślinnego, dlatego ceniona jest przez

Kuchnia MagdaLeny
OMLET Z SZYNKĄ I POREM (z piekarnika) 109

Omlet, czyli potrawa w formie placka z roztrzepanych jajek z różnymi dodatkami to jedno z najsmaczniejszych i pożywnych propozycji śniadaniowych. Do tego jest bardzo prosty oraz

Kuchnia MagdaLeny
TWAROGOWE ROGALIKI Z NUTĄ POMARAŃCZY 184

Małe rogaliki twarogowe z dodatkiem masła oraz skórki z pomarańczy, dzięki której zyskały wyjątkowy smak oraz aromat. Składają się tylko z 5 składników i są banalnie

Kuchnia MagdaLeny
KROKIETY ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM 192

Złociste krokiety z ziemniaków z dodatkiem twarogu oraz smażonej cebulki i majeranku. Chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. W smaku przypominają farsz do pierogów ruskich

Kuchnia MagdaLeny
ZAPIEKANKA TOSTOWA Z POREM, SZYNKA I ANANASEM 159

Zapiekanka z chleba tostowego z duszonymi porami, szynką, serem żółtym i ananasem. Składniki układamy warstwowo, zaczynając i kończąc na zgrillowanym chlebie tostowym, a przed włożeniem do

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #43 - KASZA MANNA 112

Kasza manna zwana grysikiem to drobno zmielone ziarna pszenicy, które są produktem ubocznym podczas przemiału pszenicy na mąkę. W smaku jest lekko słodkawa i delikatna, a

Kuchnia MagdaLeny