bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:129/3453)

Gołąbki bez zawijania z indykiem i włoską kapustą 55

naprawdę kapusta. Oczywiście z sosem pomidorowym, nie inaczej. Trochę przypadkiem wylądowało u nas w domu mielone mięso z indyka, więc postanowiłam zrobić z niego gołąbki bez zawijania z indykiem i włoską kapustą. Bez zawijania, bo szybciej. Zresztą już dawno chciałam spróbować je zrobić, więc w końcu je zrobiłam. Smakują fajnie, ale jednak nie tak dobrze jak klasyczne(...)stron. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę sosu, następnie wkładamy usmażone kotlety i wszystko zalewamy resztą sosu. Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach około 40 minut. Mój sos pomidorowy wyszedł na tyle gęsty, że nie było potrzeby pieczenia gołąbków bez pokrywki. Jeżeli Wasz jednak jest rzadki (wszystko zależy od passaty), pieczcie bez pokrywki lub w połowie pieczenia

Kardamonovy
Kostka Kubusia. Ciasto bez pieczenia 2265

Ciasta bez pieczenia to zbawienie podczas upałów. Tak myślę. Są okazje, na które ciasto wypada zrobić, a buchający gorącym powietrzem piekarnik uznawany jest za wroga numer 1. Ja to rozumiem, dlatego niebawem pojawi się seria deserów bez użycia piekarnika. Kostka Kubusia jest orzeźwiająca i jeśli jesteś okrutnym łasuchem, dodaj więcej cukru :) Użyłam standardowej blaszki prostokątnej do wypieku(...)marchwi, banana i jabłka) 120 g budyniu śmietankowego, ja użyłam budyniu od Przyprawy Premium, która w swojej ofercie ma duże torebki z dodatkami do ciast, dla osób które pieką przynajmniej raz w tygodniu sprawdzą się idealnie. Do sklepu traficie klikając TUTAJ 3 łyżeczki cukru  100g masła 500 ml soku zagotowujemy, w reszcie rozpuszczamy budyń i cukier. Gotujemy jak tradycyjny

MamaOskarka
Sernik gotowany na biszkoptach 119

Sernik bez pieczenia, ale za to gotowany. Na spodzie z biszkoptów (na wierzchu zresztą też), nasączonych kawą. Ciasto dosyć szybkie w wykonaniu i bezproblemowe, pod warunkiem, że dopilnujemy gotowania i nie przypalimy masy. Ale bez obaw, wystarczy często mieszać, a wszystko będzie dobrze :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Fit Baranek -Błyskawiczny jogurotowiec z musem brzoskwiniowym (ciasto 3 -składnikowe) 159

domowe obowiązki, zaledwie 3 dni wolnego spowodowały moją nie obecność.  Teraz łapię trochę oddechu i wracam do was z nową dozą pomysłów. Na początek coś mega łatwego, bez pieczenia, i w zupełności nieskomplikowanego. Ciasto w wersji fit, bez cukru, glutenu itp. Gotowe w 3 godziny. Smakowo bardzo mi odpowiada, przy natłoku ciężkich świątecznych potraw sprawdzało się

vaniliowoczekoladowa
ciasto Stefanka o smaku cappuccino bez pieczenia 447

składniki: ok. 270 g herbatników 140 g kaszy manny 80 g cukru 80 g cappuccino w proszku (dowolny smak) 150 g masła 750 ml mleka wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
ciasto raffaello bez pieczenia II 333

składniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki

Domowy Smak Jedzenia
Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia 122

Najlepiej zrobić tort wieczorem, a schłodzić przez noc. Tyle czasu potrzebuje krem żeby dobrze się zespolić z bezami. Wygodnie jest wyjąć masło rano, żeby zdążyło odpowiednio zmięknąć na kuchennym blacie, a wieczorem tylko wszystko razem połączyć.   Przy pieczeniu bez zróbcie od razu dwa albo i trzy ich rozmiary. Malutkie beziki (ok. dwucentymetrowe) będą idealne do ozdobienia tortu(...)średnicy 22-24cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno rzucamy łyżką kilka porcji kremu, delikatnie go rozsmarowujemy, wciskamy bezy. Między nie znowu krem, znowu wciskamy bezy. Jeśli się połamią – nic nie szkodzi. Wtykamy bezy między krem gdzie tylko się da, dociskamy, nakładamy łyżką kolejne porcje kremu, dalej wciskamy bezy. Nie ma znaczenia czy się połamią, pokruszą – krem

Karo in the Kitchen
PAVLOWA 183

Pianę wyłożyć dużymi łyżkami na narysowany okrąg na papierze. Delikatnie rozsmarować i "podnieść" szpatuł ką boki. . Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut w 120 stopniach C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec (suszyć) bezę przez minimum 3 godziny. Po tym czasie beza będzie chrupiąca z zewnątrz, na spodzie i po bokach. W samym środku pozostanie(...)lekko wilgotna, piankowa.Teraz wiem jak moj piekarnik piecze bezę ,więc drugim razem bede piekła 2,5 godziny ,aby była bardziej wilgotna Krem mascarpone: Do misy miksera włożyć mascarpone, dodać cukier wanilinowy i miksować przez około pół minuty. Następnie wlać śmietankę i dalej ubijać przez około 1-2 minuty, do czasu aż masa zgęstnieje. Zbyt długie miksowanie może spowodować

w mojej kuchni
Ciasto rabarbarowe z bezą i płatkami migdałowymi 88

pszennej tortowej typ 450, 100 g skrobi ziemniaczanej, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia    Co potrzeba na bezę:   200 g cukru 100 g płatków migdałowych 1 łyżka soku z cytryny 4 białka jaj Wykonanie:  Rabarbar myjemy, zostawiamy do wyschnięcia, kroimy bez obierania na 2 cm kawałki, przekładamy do miski. Roztapiamy masło, zostawiamy do wystudzenia(...)szczególny sposób, ważne, żeby był wyłożony w każdym miejscu w takiej samej ilości. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 25 minut na termoobiegu. Ok. 10 minut przed końcem pieczenia przygotowujemy bezę. Ubijamy 4 białka pozostałe po żółtkach na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy dalej, aż cukier się całkiem rozetrze a piana zrobi się gęsta i błyszcząca. Dodajemy 1 łyżeczkę soku

Bułka z Chlebem
Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką 225

Sernik bez pieczenia – lekki, mocno kwiatowy przez dodatek zielonego kardamonu, z rozpływającą się w ustach wiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser do podania na wiele sposobów – ze świeżymi owocami, z owocowym sosem, solo. Jeśli pozbawicie go spodu z krakersów – będzie całkowicie bezglutenowy. Ten sernik szykowałam na małą, wysoką foremkę o średnicy 18cm. Jeśli chcecie robić(...)większej tortownicy, np. w standardowej o średnicy 21-22cm – podwójcie ilość składników. Sposób wykonania pozostaje bez zmian. Rozpinamy obręcz tortownicy, na dno wykładamy papier do pieczenia (lepiej) lub folię aluminiową albo grubą folię spożywczą. Zapinamy obręcz. Na dno tortownicy wykładamy pokruszone grubo krakersy, skrapiamy je trzema łyżkami mleka żeby lekko się ze sobą zlepiły. Odstawiamy. Żelatynę zalewamy

Karo in the Kitchen
Jogurtowiec z musem truskawkowym 230

Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowany na spodzie herbatnikowym, z masą z jogurtów greckich oraz musu ze świeżych truskawek i bitą śmietaną na wierzchu.  Prosty i smaczny deser z kilku podstawowych składników, i  bardzo małym nakładem pracy. Wystarczy zaledwie 20 minut i do lodówki - pozostaje tylko czekanie, aż masa stężeje. Deser

Kuchnia MagdaLeny
Sernik na zimno czekoladowo – śmietankowy. 90

zawiera odpowiednią ilość masy czekoladowej , która zrównoważona jest masą z mascarpone . Nadzienie sernika jest jedwabiste, bogate i głęboko luksusowe ale jednocześnie jest lżejszy niż sernik pieczony. Ten sernik bez pieczenia jest super czekoladowy i jednocześnie super śmietankowy , idealny dla miłośników czekolady i mascarpone . Sernik nie jest zbyt słodki i doskonale nadaje się na każdą okazję by go wykonać

Zdrowy Styl Joanny
Sernik straciatella na zimno 142

Ciasta bez pieczenia smakują wybornie o każdej porze roku dlatego dziś u mnie bardzo prosty i szybki w wykonaniu sernik straciatella. Tylko kilka składników i kilka chwil i możemy się cieszyć pysznym domowym deserem. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 100 g czekolady (użyłam mlecznej) 400 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 3 czubate łyżeczki żelatyny

Cynamonowe szczęście
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 258

Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz musu jabłkowego, dzięki temu jest ona kremowa i ma ciekawy, winny smak z nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też

Kuchnia MagdaLeny