Ciasto bez pieczenia, Maxi King, przygotowałam w 15 minut. Jest świetną alternatywą dla osób zabieganych oraz chcących szybko zjeść coś słodkiego. Jest bardzo smaczne, polecam. SKŁADNIKI : 700 ml śmietany 30 % 250 g mascarpone śmietan fix ( 4 opakowania ) 3 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 1 puszka kajmaku wafelki gofrowe z nadzieniem
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto bez pieczenia, na wzór słynnego batonika, bardzo słodkie, o wyraźnym aromacie kajmaku i mleka w proszku, jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi głód na słodkie. Kawałki orzeszków zatopione w polewie przyjemnie chrupią. Ciasto po schłodzeniu dobrze się dzieli a krem nie wypływa. Polecam na różne okazje, w tym świąteczne. Choć mega słodkie szybko znika ze stołu. Foremka 24/24
Wanilia i KardamonSernik bez pieczenia. Prawdziwa słodka gratka, delikatny w smaku o budyniowo-kremowej konsystencji, na warstwie maślanych herbatników, choć ma w sobie białą czekoladę nie jest przesłodzony. Idealny. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, wyjdzie każdemu. Składniki: Kwadratowa tortownica 24/24 cm 1 kg mielonego twarogu z wiaderka używam Piątnica 5 jajek 20 dag masła ½ szklanki cukru 16 g cukru
Wanilia i KardamonDeser bez pieczenia na ciepłe wiosenne dni, orzeźwiająca warstwa galaretki na mandarynkowym soku w połączeniu ze słodką - waniliową, daje wspaniały efekt smakowy, kusi kolorem i jest łatwa do zrobienia. Pannę cottę robiłam już w wielu wersjach ale to słodko-kwaśne połączenie najbardziej przypadło mi do gustu. Nie zastanawiajcie się tylko zróbcie! Składniki: Na 3 szklane pucharki Warstwa waniliowa
Wanilia i KardamonDeser bez pieczenia o delikatnym rozkosznym smaku i fajnym wyglądzie. Z warstwą truskawkowej galaretki i ciasteczkowym spodzie. Łatwy w przygotowaniu, gdy zrezygnujemy z likieru zajadac mogą się nim dzieci. Może mieć wiele odsłon w lecie…malinową, porzeczkową, jeżynową…..jaką tylko zechcecie! Cenię go za szybkość i łatwość przygotowania. Absolutny hit każdego rodzinnego spotkania. Składniki: Tortownica 22 cm Spód
Wanilia i KardamonCiasta bez pieczenia mają to do siebie, że praktycznie zawsze się udają, a ich smak nigdy nie zawodzi. Cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w sezonie letnim. I takie właśnie jest to ciasto - przepyszne. Z kremem grysikowo-czekoladowym, orzeźwiającym musem truskawkowym oraz jogurtem. Smakowało wszystkim domownikom!, ale trzeba bardzo uważać, bo zadziwiająco szybko znika... ;) Składniki : Masa grysikowa
Kuchnia Elliegalaretki truskawkowe -750ml gorącej wody Na początek pieczemy biszkopt (ten krok można pominąć, a na dno blaszki ułożyć okrągłe biszkopty, wtedy będzie to sernik bez pieczenia) Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy sztywną pianę, następnie wciąż miksując dodajemy stopniowo cukier, najlepiej drobny. Chwilę miksujemy i dodajemy(...)żółtka-zmniejszamy obroty i miksujemy do połączenia. Dodajemy na koniec mąkę oraz proszek do pieczenia-miksujemy na najniższych obrotach by nie utracić puszystości masy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. U mnie biszkopt piekł się 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika odcinamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuBlaszka – tortownica mała Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na to biszkopty okrągłe lub upiec biszkopt. 2 galaretki czerwone rozpuścić w 700 ml wody przegotowanej
Moje WyrobyCiasto wegańskie kakaowo – kawowe z wanilią, bez cukru – Dzisiaj bardzo smaczna „ Zdrowa Środa ” :). Jeśli ciasto dobrze schłodzimy to smakuje jak lody. Ciasto bez pieczenia, rozpływa się w ustach. Jest waniliowe, troszkę migdałowe i kawowe. Do tego jest bez cukru i można je przygotować w wersji bez glutenu (trzeba użyć odpowiednich płatków owsianych, z certyfikatem
Mała Cukierenkabezy dodałam o połowę mniej maku niż w tradycyjnych przepisach na to ciasto i uważam, ze taka jego ilość jest wystarczająca. Jeśli chcecie, możecie oczywiście dodać więcej. Podczas pieczenia bezy ważne jest, aby dać jej całkowicie wystygnąć w piekarniku, wtedy nie popęka i się nie zapadnie. Jeśli chcecie, by biszkopt wyszedł idealnie równy, polecam sprawdzony trick na biszkopt rzucany(...)proszek do pieczenia. Dodać je do ubitej masy, posypując po wierzchu. Delikatnie wymieszać całość łyżką lub szpatułką - dobrze, jeśli w trakcie mieszania pokażą się charakterystyczne bąbelki powietrza (ciasto będzie puszyste). Wylać masę do wyłożonej papierem blaszki (tylko spód; boków niczym nie natłuszczać), wyrównać wierzch. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Przygotować bezę: rozpocząć ubijanie białek
Lekcje w kuchnitemperatura pieczenia. Kaczkę pieczemy w niższej temp niż kurczaka bo maksymalnie 180 stopni C, jak również czas pieczenia jest znacznie dłuższy. Tą olbrzymią kaczkę piekłam trzy godziny i 10 minut w temp. 180 stopni C. Pieczemy ją bez żadnego tłuszczu, ponieważ kaczka jest dość tłusta i tłuszcz, który będzie się z niej wytapiał podczas pieczenia(...)listki laurowe i obsyp otartą skórką z pomarańczy - przykryj naczynie i wstaw do piekarnika - temp pieczenia 180 stopni C, czas: 3 godziny i 10 minut (waga kaczki 3 kg) Po 2,5 godziny pieczenia kaczkę odkryłam i piekłam przez 30 minut bez pokrywki. Ostatnie 10 minut z pokrywką. Jak widzicie skórka na nóżkach kaczki, odsunęła ładnie kość
SMYKWKUCHNIPrzepis z Instagramowego konta _prosto_z_pieca. Początkowo wystraszyłam się, że będzie zbyt słodko, ale koniec końców bardzo mi to ciastko smakowało. Na ciasto składa się
Smaki Na TalerzuPrzepyszny torci k bez pieczenia, który podbije podniebienia i serca wszystkich wielbicieli kawowych deserów :). W moje trafił od razu ;). To cudowny, lekki, musowy serniczek na bazie serków homogenizowanych i kawowego naparu. Na chrupiącym, ciasteczkowym spodzie. Do tego świeże, soczyste maliny... Po prostu poezja ;). Smak kawy jest tu wyraźny, ale jednocześnie nie jest przytłaczający i po raz kolejny przekonuję(...)malin Dekoracja: wiórki czekoladowe maliny cukier puder, np. Cukier puder Królewski Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 21 - 22 cm: spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki folii bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ). Spód: Ciastka posiekać, ale niezbyt drobno, powinny pozostać kawałeczki ciastek. Masło roztopić i dodać do ciastek, dobrze wymieszać. Masę ciasteczkową
Opowieści z piekarnikaminut. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodajemy masło i siekamy lub miksujemy, dodajemy jajka i zagniatamy jednolite ciasto. Wkładamy do lodówki na godzinę. Formę do tarty natłuszczamy masłem i obsypujemy bułką tartą, wykłądamy ciastem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Przygotowujemy bezę: biała ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy cukier puder(...)miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Z piekarnika wyciągamy tartę, posypujemy kaszą manną, wykłądamy owoce, nakłądamy bezę. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach po czym zmniejszamy grzanie do 150 stopni i pieczemy przez 30 minut. Ja przykrywam ciasto papierem do pieczenia by beza się nie spaliła. Podajemy dekorując miętą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipiekarnika i od razu wylewamy na niego masę limonkową. Dokładnie rozprowadzamy masę i ponownie umieszczamy blachę w piekarniku. Pieczemy w 160 topniach przez ok. 12 min. Po tym czasie masa powinna być sprężysta po dotknięciu. 8. BEZA (3 min) Podczas pieczenia masy limonkowej przygotowujemy bezę. 2 białka jajek umieszczamy w wysokiej misce, dodajemy szczyptę soli i ubijamy(...)sztywno mikserem. Następnie dodajemy stopniowo cukier oraz kilka kropel soku limonkowego i ubijamy chwilę do uzyskania jednolitej, błyszczącej masy. 9. NAKŁADANIE + PIECZENIE BEZY (7 min) Po 10-minutowej wizycie w piekarniku wyciągamy tartę i zwiększamy temperaturę w piekarniku do 200 stopni. Na wierzch ciasta nakładamy bezę, robiąc na niej fale widelcem lub łopatką – zalecamy nałożyć ją na całą powierzchnię
Nerds Kitchen