Składniki: kaczka bez podrobów ( moja miała 2,2 kg ) 150 gram suszonych moreli 150 gram suszonej żurawiny 100 gram migdałów sól, pieprz czarny i ziołowy majeranek, 2-3 ząbki czosnku 1/2 szklanki wody trochę oliwy Sposób wykonania: Kaczkę natarłam przyprawami i czosnkiem (przeciśniętym przez praskę) z zewnątrz i w środku, skropiłam oliwą i wstawiałam na kilka godzin do lodówki
Darcia w kuchnipojedyncze saszetki nie zwietrzeją szybko. Najbardziej ucieszyła mnie "walizeczka" z 6 rodzajami herbat- do wyboru, do koloru. Znalazły się takie smaki: Fresh Orange- pomarańcza Super Fruits- wiśnia, żurawina, acerola Garden Selection- cytryna i bez Forest Fruits- owoce leśne Ginger&Lemon- imbir i cytryna Fruit Kiss- wiśnie i truskawki Herbatką, którą najbardziej upodobała sobie moja córeczka jest zapakowana
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaotrębowej posypce 1. Chałwowy owsiany pucharek śniadaniowy 3. Zapiekana nutellowa owsianka 4. Zapiekana karobowo-bananowa owsianka 5. Pieczona owsianka twarogowa z cynamonowym jabłuszkiem i żurawiną. 6. Jeżynowa owsianka z musli na śniadanie 7. Owsianka pod musem z kiwi Smacznego i miłego dnia
Słodkie okruszkiamarantusa 1 łyżka koperku siekanego 1 łyżka mięty siekanej 1 łyżka siekanego oregano 1 cukinia starta na grubych oczkach 200g starta skórka z jednej cytryny garść posiekanych orzechów 50g żurawiny (posiekanej) 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek Kaszę ugotować, przez ok 15 min. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać
Gotowanie jest łatwetłuszczowych i białek redukujących szkodliwy cholesterol, godne polecenia w każdej zdrowej kuchni. Mięso z tego przepisu jest aromatyczne, mięciutkie, z chrupiącą skórką. Do upieczonej piersi proponuję sos ze świeżej żurawiny. To nie tylko super smaczny, ale bardzo wykwintny duet. Poza tym podałam tradycyjnie kluski śląskie i sałatkę z buraczków. Zapraszam na ucztę, bo ponoć najlepsza gęsina na św. Marcina! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jest łatwe - Tarta hokkaido Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna Manius ia - Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Życie zaczyna si ę w kuchni - Dyniowa tarta z gruszkami i żurawiną Izioni pyszne smaki - Sernik dyniowy Rozpustne gotowanie - Babka z dyni
Grunt to przepis!plastry, podajemy z jabłkami i ulubionymi dodatkami. Smacznego :) Inne przepisy na gęś: Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną źródło inspiracji
Moje Kuchenne Rewelacjepieczenia kopiasta łyżka cukru trzcinowego 90 g ciemnego kakao 60 g zimnego masła 2 łyżki śmietany 18% 2 jajka dowolne orzechy i bakalie jako dodatek (użyłam migdałów, żurawiny i suszonych śliwek) Mąki przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Siekamy z cukrem i masłem po czym dodajemy śmietanę, żółtka i jedno białko. Zagniatamy na gładkie ciasto i odstawiamy
Mienta blogcałym internecie. Pyszna i bardzo pożywna w sam raz jako przekąska do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy. Możecie ją podawać z dowolnymi dodatkami tj. orzechy, płatki rodzynki, żurawina, miód itp. Oto moja propozycja, zachęcam do wypróbowania :) Potrzebujemy: - duże jabłko -2 łyżki masła orzechowego -1 łyżkę miodu -1 łyżeczka cynamonu -dodatki: orzechy, płatki, rodzynki Jabłko umyć. Następnie usunąć
Fit & Healthy Lifeżółtkami. Do masy powoli wlać ostudzoną żelatynę i dokładnie rozmieszać. Deser przelać do pucharków i wstawić do lodówki, aby stężał. Udekorować wg uznania. Ja użyłam brzoskwiń w puszce, suszonej żurawiny, pokruszonych herbatników i kandyzowanych owoców. Polecam też bitą śmietanę
Di gotujesłodkie śniadanie. Są popularne i bardzo lubiane na Wyspach Brytyjskich. Podaje się je podczas tzw. tea time . Tradycyjnie w cieście można znaleźć także suszone owoce, np. rodzynki lub żurawinę. Wczoraj zakupiłam mąkę kukurydzianą, a po chlebku dyniowym pozostał mi caaały słoik gęstego p ur é e . No i jak tu się powstrzymać przed ich wykorzystaniem? :D Tak więc postanowiłam poszperać
Kuchnia Elliesię martwić o głód ;) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 50 g chipsów z banana 50 g suszonego mango 150 g mieszanych bakalii-orzechy włoskie, nerkowce, pekan, migdały, żurawina, rodzynki 2 łyżki płatków kokosu 1/3 szklanki płynnego miodu 3 łyżki syropu trzcinowego 4 łyżki oleju kokosowego Szczypta soli do smaku Dowolne świeże owoce- u mnie winogrona i mandarynki
Wanilia i Kardamonszklanki syropu z agawy lub klonowego lub nieco mniej miodu · 150-200 g bakalii (rodzynek, żurawiny, orzechów) · 170 g (1 szklanka) mąki żytniej razowej · 170 g (1 szklanka) mąki ryżowej
Bazując na smakubrew pozorom lekki i przyjemny. Jeśli dziczyzna kojarzy się Wam tylko z czerwonym winem to oczywiście lampka czerwonego, wytrawnego wina jest wskazana i zalecana do tego dania. Jarzębina lub żurawina też będą idealnie pasować. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnymasą na placki łyżką. Rozgrzewamy olej rzepakowy na patelni i smażymy z obu stron. Po uzyskaniu złotego koloru wykładamy na papier do odsączenia. Bardzo fajnie smakują z dodatkiem żurawiny. Smacznego
ChilliJemy