owsiankach mogłyśmy się dowiedzieć na warsztatach z G.Łapanowskim W TYM MAGICZNYM MIEJSCU -mleko- ale może być jogurt -borówki amerykańskie lub inne sezonowe owoce -kiwi kandyzowane SKWORCU -żurawina suszona SKWORCU -mieszanka prażonych ziaren Migdałowy Przylądek ZIARENKOWO Ugotuj płatki na mleku, zgodnie z zaleceniem producenta. Ja moje odstawiłam na noc do lodówki. Na drugi dzień wymieszaj, dodaj
Z Kuchni Do Kuchniszklanka wody 1 łyżka masła 2 jajka 2 łyżeczki miodu szczypta imbiru szczypta soli 200 g cukinii małej startej na tarce 2 łyżki śmietany 1 garść suszonej żurawiny 1 garść suszonych jagód Goji 1 garść wyłuskanych orzechów włoskich 1 garść łuskanych pestek dyni ewentualnie suszona miechunka Kaszę jaglaną opłukałam na sicie najpierw w zimnej wodzie, potem w gorącej
Blondynka Gotujezdjęcia nie są robione przeze mnie ale już przez dobrze wam znaną Ewelinę (przyszłą bratową). SKŁADNIKI: - 1,5 szklanki płatków owsianych - 2/3 dojrzałe banany (średnie) - 2 jabłka - migdały/ rodzynki/ żurawina (niech was fantazja poniesie) - cynamon (kto ile lubi :D) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: - banany rozgniatamy widelcem -jabłka ścieramy na tarce lub kroimy w kosteczkę - do owoców dodajemy pozostałe składniki - masę wykładamy
fitolarun.blogspot.compracy biorę ze sobą obiad. Najczęściej jest to sałatka. Dzisiaj taką proponuję. składniki: - sałata - szpinak - pomidorki - ser bałkański - papryka czerwona - łyżka orzechów: nerkowca, ziemne, laskowy, włoski - troszkę suszonej żurawiny, rodzynek, ziaren słonecznika - brzoskwinia polska dojrzała - dresing: ocet morelowy, oliwa z oliwek
SMYKWKUCHNIowoców leśnych), łyżka syropu z brzoskwiń (może być sok z cytryny wymieszany z cukrem), pół brzoskwini z syropu (można zastąpić innym owocem), 2 łyżeczki rodzynek i suszonej żurawiny (wymieszanych), odrobina masła do posmarowania foremki. Przygotowanie: Odciąć skórki z chleba. Chleb rozwałkować, posmarować dżemem, posypać rodzynkami i zwinąć w rulon. Zawinięty chleb lekko nasmarować syropem z brzoskwiń. Przekroić na pół
W kuchni u MonikiSkładniki mokre połączyć ze składnikami suchymi, mieszać łyżką do momentu aż nie będzie grudek. Jabłko obrać, wykroić środek i pokroić w kostkę. Pokrojone jabłko ( może to być również suszona żurawina, gruszka, pokrojona drobno czekolada itd.) wymieszać razem z ciastem. Papilotki włożyć do blaszki ze specjalnymi wgłębieniami. Na dno papilotek nałożyć ciasto, następnie położyć czekoladę ( mniej więcej pół łyżeczki na każdą
W kuchni u Monikibardziej cieszę się, że mogłam wypróbować. Jedno opakowanie, to 500g ziaren, na które składa się: - 31% płatków owsianych - 22 ziaren słonecznika - 16% suszonych moreli -12% nasion sezamu - 12% suszonej żurawiny - 7% orzechów laskowych Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
Kuchnia w czekoladziewody z gotowanej ciecierzycy (użyłam tej z puszki, ubija się w 3 minuty) 100 g maku 50 g łuskanych pestek dyni 50 g ziaren sezamu 50 g suszonej żurawiny łyżeczka proszku do pieczenia * „ziarna” można dowolnie zastąpić: migdałami w płatkach, orzechami ziemnymi, rodzynkami itd. , kandyzowanymi skórkami z cytrusów, byle nie przesadzić z ilością bo ciasto tego nie udźwignie
greenscarfskładniki: 220 g płatków owsianych 70 g orzechów włoskich 80 g migdałów 45 g żurawiny 40 g sezamu 50 g pestek słonecznika 30 g siemienia lnianego 1 – 2 łyżeczka cynamonu 1 szczypta soli 60 – 100 g miodu 20 g masła wykonanie: Masło roztapiamy na małym ogniu, dodajemy miód i mieszamy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu mieszamy
Domowy Smak Jedzeniaupiec prawie z każdym owocem. Polecam, ponieważ jest to ciasto wyjątkowo dobre i łatwe w wykonaniu. Tym razem z dodatkiem jabłek i gruszek. Można dodać suszone owoce, jak rodzynki, żurawina czy też morela. Wachlarz możliwości jest spory. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki oleju owoce (1 duże
tojestpyszne.blogspot.combiałka 1 opakowanie kisielu np cytrynowego lub żurawinowego 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego masa jabłkowa : 1 kg jabłek cynamon, cukier i cukier waniliowy opcjonalnie żurawina lub rodzynki lub orzechy *opcjonalnie dżem Wykonanie : Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Gotować na małym ogniu aż zaczną się rozpadać. Dodać cukier, cukier waniliowy i cynamon
cucinareczym świdczyła mina kolegi gdy wzięłam ją ze sobą na obiad do pracy!:) Składniki : opakowanie tortellini z szynką 500 g słoik suszonych pomidorów (użyłam tych z żurawiną z Biedronki) garść pestek dyni pęczek pietruszki lub bazylii Wykonanie : Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Pomidory pokroić w paseczki. Pietruszkę lub bazylię posiekać. Dynię uprażyć na patelni. Wszystko razem
cucinareZróbcie do tego pyszne mięsko np kurczaka w orzechowej panierce (przepis) , ziemniaczki i obiad gotowy. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka brzoskwiń 2-3 łyżki rodzynek lub żurawiny 2 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka z czubkiem curry 1 płaska łyżeczka cukru sól pieprz Kapustę posiekać drobno. Brzoskwinie odsączyć na sitku i pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć
O kuchni z uczuciemprzeze mnie użyte w wielu przepisach kulinarnych, które dla Was przygotowywałam choćby na blogu i zawsze byłam z nich bardzo zadowolona. Cudowny syrop malinowy, niespotykane cytrynki z rumem czy żurawiną, pyszne soki oraz ketchupy. Dla mnie jakość produktów, ich pochodzenie i sposób wykonania mają bardzo duże znaczenie. Można powiedzieć, że jestem bardzo wymagająca, jednak chcę aby moja rodzina żyła
Garniec Magalieteż być inne jagodowe, maliny, jeżyny, poziomki itp.), małe winogrona bezpestkowe lub owoce pokrojone w kawałki (np. brzoskwinie, jabłka, gruszki, morele). W galaretkach można także zatopić suszone owoce (rodzynki, żurawiny) lub płatki migdałów, a same soki urozmaicić przyprawami (cynamonem, imbirem, anyżem) lub dosłodzić syropem z agawy lub klonowym. Substancją żelującą jest roślinny agar-agar, powszechnie stosowanej przez wegetarian, który
SzczyptaSmaQ