żurawina - 4361 przepisów (strona:186/291)

Tropikalna...owsianka na dzień dobry! 187

owsiankach mogłyśmy się dowiedzieć na warsztatach z G.Łapanowskim  W TYM MAGICZNYM MIEJSCU -mleko- ale może być jogurt -borówki amerykańskie lub inne sezonowe owoce -kiwi kandyzowane  SKWORCU -żurawina suszona  SKWORCU -mieszanka prażonych ziaren Migdałowy Przylądek  ZIARENKOWO Ugotuj płatki na mleku, zgodnie z zaleceniem producenta. Ja moje odstawiłam na noc do lodówki. Na drugi dzień wymieszaj, dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Kasza Jaglana z Cukinią, Ziarnami i Bakaliami Zapiekana w Piekarniku 147

szklanka wody 1 łyżka masła 2 jajka 2 łyżeczki miodu szczypta imbiru szczypta soli 200 g cukinii małej startej na tarce 2 łyżki śmietany 1 garść suszonej żurawiny 1 garść suszonych jagód Goji 1 garść wyłuskanych orzechów włoskich 1 garść łuskanych pestek dyni  ewentualnie suszona miechunka Kaszę jaglaną opłukałam na sicie najpierw w zimnej wodzie, potem w gorącej

Blondynka Gotuje
Mały głód : ciasteczka owsiane 141

zdjęcia nie są robione przeze mnie ale już przez dobrze wam znaną Ewelinę (przyszłą bratową). SKŁADNIKI: - 1,5 szklanki płatków owsianych - 2/3 dojrzałe banany (średnie) - 2 jabłka - migdały/ rodzynki/ żurawina (niech was fantazja poniesie) - cynamon (kto ile lubi :D) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: - banany rozgniatamy widelcem -jabłka ścieramy na tarce lub kroimy w kosteczkę - do owoców dodajemy pozostałe składniki - masę wykładamy

fitolarun.blogspot.com
Dietetyczna sałatka z brzoskwinią 148

pracy biorę ze sobą obiad. Najczęściej jest to sałatka. Dzisiaj taką proponuję. składniki: - sałata - szpinak - pomidorki - ser bałkański - papryka czerwona - łyżka orzechów: nerkowca, ziemne, laskowy, włoski - troszkę suszonej żurawiny, rodzynek, ziaren słonecznika - brzoskwinia polska dojrzała - dresing: ocet morelowy, oliwa z oliwek

SMYKWKUCHNI
Tosty całkiem inaczej 136

owoców leśnych), łyżka syropu z brzoskwiń (może być sok z cytryny wymieszany z cukrem), pół brzoskwini z syropu (można zastąpić innym owocem), 2 łyżeczki rodzynek i suszonej żurawiny (wymieszanych), odrobina masła do posmarowania foremki. Przygotowanie: Odciąć skórki z chleba. Chleb rozwałkować, posmarować dżemem, posypać rodzynkami i zwinąć w rulon. Zawinięty chleb lekko nasmarować syropem z brzoskwiń. Przekroić na pół

W kuchni u Moniki
Babeczki 154

Składniki mokre połączyć ze składnikami suchymi, mieszać łyżką do momentu aż nie będzie grudek. Jabłko obrać, wykroić środek i pokroić w kostkę. Pokrojone jabłko ( może to być również suszona żurawina, gruszka, pokrojona drobno czekolada itd.) wymieszać razem z ciastem. Papilotki włożyć do blaszki ze specjalnymi wgłębieniami. Na dno papilotek nałożyć ciasto, następnie położyć czekoladę ( mniej więcej pół łyżeczki na każdą

W kuchni u Moniki
Domowy baton musli- recenzja 193

bardziej cieszę się, że mogłam wypróbować. Jedno opakowanie, to 500g ziaren, na które składa się: - 31% płatków owsianych - 22 ziaren słonecznika - 16% suszonych moreli -12% nasion sezamu - 12% suszonej żurawiny - 7% orzechów laskowych Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

Kuchnia w czekoladzie
Wegański bakaliowy piegus 83

wody z gotowanej ciecierzycy (użyłam tej z puszki, ubija się w 3 minuty) 100 g maku 50 g łuskanych pestek dyni 50 g ziaren sezamu 50 g suszonej żurawiny łyżeczka proszku do pieczenia * „ziarna” można dowolnie zastąpić: migdałami w płatkach, orzechami ziemnymi, rodzynkami itd. , kandyzowanymi skórkami z cytrusów, byle nie przesadzić z ilością bo ciasto tego nie udźwignie

greenscarf
domowa granola 145

składniki: 220 g płatków owsianych 70 g orzechów włoskich 80 g migdałów 45 g żurawiny 40 g sezamu 50 g pestek słonecznika 30 g siemienia lnianego 1 – 2 łyżeczka cynamonu 1 szczypta soli 60 – 100 g miodu 20 g masła wykonanie: Masło roztapiamy na małym ogniu, dodajemy miód i mieszamy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Szybkie ciasto "jadą goście" 2529

upiec prawie z każdym owocem. Polecam, ponieważ jest to ciasto wyjątkowo dobre i łatwe w wykonaniu. Tym razem z dodatkiem jabłek i gruszek. Można dodać suszone owoce, jak rodzynki, żurawina czy też morela. Wachlarz możliwości jest spory. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki oleju owoce (1 duże

tojestpyszne.blogspot.com
Szarlotka z mąki krupczatki 93

białka 1 opakowanie kisielu np cytrynowego lub żurawinowego 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego masa jabłkowa : 1 kg jabłek cynamon, cukier i cukier waniliowy  opcjonalnie żurawina lub rodzynki lub orzechy  *opcjonalnie dżem Wykonanie : Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Gotować na małym ogniu aż zaczną się rozpadać. Dodać cukier, cukier waniliowy i cynamon

cucinare
Sałatka z suszonymi pomidorami i tortellini 153

czym świdczyła mina kolegi gdy wzięłam ją ze sobą na obiad do pracy!:) Składniki : opakowanie tortellini z szynką 500 g słoik suszonych pomidorów (użyłam tych z żurawiną z Biedronki) garść pestek dyni pęczek pietruszki lub bazylii   Wykonanie : Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Pomidory pokroić w paseczki. Pietruszkę lub bazylię posiekać. Dynię uprażyć na patelni. Wszystko razem

cucinare
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem curry 134

Zróbcie do tego pyszne mięsko np kurczaka w orzechowej panierce (przepis)  , ziemniaczki i obiad gotowy. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka brzoskwiń 2-3 łyżki rodzynek lub żurawiny 2 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka z czubkiem curry 1 płaska łyżeczka cukru sól pieprz Kapustę posiekać drobno. Brzoskwinie odsączyć na sitku i pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć

O kuchni z uczuciem
Spiżarnia Dziadunia 116

przeze mnie użyte w wielu przepisach kulinarnych, które dla Was przygotowywałam choćby na blogu i zawsze byłam z nich bardzo zadowolona. Cudowny syrop malinowy, niespotykane cytrynki z rumem czy żurawiną, pyszne soki oraz ketchupy.   Dla mnie jakość produktów, ich pochodzenie i sposób wykonania mają bardzo duże znaczenie. Można powiedzieć, że jestem bardzo wymagająca, jednak chcę aby moja rodzina żyła

Garniec Magalie
Galaretki pełne owoców - zdrowa słodycz 202

też być inne jagodowe, maliny, jeżyny, poziomki itp.), małe winogrona bezpestkowe lub owoce pokrojone w kawałki (np. brzoskwinie, jabłka, gruszki, morele). W galaretkach można także zatopić suszone owoce (rodzynki, żurawiny) lub płatki migdałów, a same soki urozmaicić przyprawami (cynamonem, imbirem, anyżem) lub dosłodzić syropem z agawy lub klonowym. Substancją żelującą jest roślinny agar-agar, powszechnie stosowanej przez wegetarian, który

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania