Szybkie paluchy z makiem, na drożdżach 190posypujemy makiem. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybkie-paluchy-makiem-drozdzach/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie paluchy z makiem, na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
KROKIETY Z KAPUSTĄ, WĘDZONYMI ŚLIWKAMI I GRZYBAMI 208Wystudzony farsz rozprowadzamy na naleśnikach, zwijamy w krokieciki i obtaczamy w panierce. Krokiety smażymy na rozgrzanym tłuszczu na piękny złoty kolor. Pyszne krokiety, wspaniałe z wigilijnym czerwonym barszczem, do zupy grzybowej (wtedy bez lanych klusek) lub po prostu same, bez dodatków :) Smacznego :) Zobacz pozostałe sprawdzone przepisy na fantastyczne potrawy świąteczne
Moja Książka Kucharska
Jakie zioła warto uprawiać w domu? 283zioła, które z łatwością możemy uprawiać we własnym domu. Jest chyba najpowszechniejszym ziołem używanym w kuchni. Jej zapach jest zbliżony do gałki muszkatołowej. Stosujemy ją w wielu zupach i sosach, idealnie komponuję się z pomidorami i wszelkimi daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dania mięsne, sałatki, nabiał, makarony, na pewno ma sporę pole do popisu. Musimy jednak wiedzieć że bazylia nie może
Dominacja smaku
Rozgrzewająca kawa na styczniową słotę 232nierobienie w wolną sobotę, kiedy C. jest w pracy, jest bezproduktywne i nużące. Z poczuciem czasu uciekającego przez palce, zabrałam się za pranie, odkurzanie, mycie podłóg, ugotowanie zupy i wysprzątanie w szufladzie z przyprawami (wiecie, ile mam w domu rodzajów soli...? Ja już wiem: osiem ). Przed odkurzaniem zdążyłam jeszcze wyczesać Ptysię i przyprawić o palpitację Pączusię, kiedy jej również
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kuchnia indyjska w domu? Przekonaj się, że z łatwością przyrządzisz aromatyczne dania 205dań możesz przygotować własne posiłki – równie smaczne i aromatyczne. Chana dal z batatami, szpinakiem i pomidorami Chana dal to rodzaj łuskanej ciecierzycy, która bardzo często jest podstawą gęstych zup. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z pomidorami i szpinakiem, a dodatek batatów dodaje jej słodkiego charakteru. 220 g suchego chana dal przepłucz kilkakrotnie ciepłą wodą. Umieść w garnku, zalej zimną wodą
CookMag
Kanapkowa pasta z selera i kaszy jaglanej 262sama używam ich do naleśników, wytrawnych placuszków itp. Dzisiejsza propozycja to dzieło przypadku. Ponieważ u mnie prawie nic się nie marnuje to i tym razem było podobnie. Z gotowania zupy został mi się kawałek selera i kasza jaglana z kolacji. Pomyślałam aby te dwa składniki połączyć w jedno, dodać coś do smaku i voila powstała fajna pasta do smarowania
Przysmaki Karolki
Schab w sosie śmietanowo-porowym 192pokrywką, łyżeczkę, miarkę kuchenną, kubek lub miseczkę, miski, papierowe ręczniki, ewentualnie łopatkę do mieszania. Przygotuj składniki: 40 dag polędwiczek wieprzowych (lub 6 kotletów schabowych), 4 łyżki śmietany 12% (do zup i sosów), białą część średniej wielkości pora, 300 ml bulionu, sól, pieprz, olej do smażenia, 2 łyżki wody, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso oczyść, umyj i osusz
blog.moje-pasje.info
Wtorek: Bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami 184płatkami parmezanu i suszonymi pomidorami. Rozbudowaliśmy ten przepis dodając pesto z migdałów, które znakomicie komponuje się również z zielonym groszkiem i fasolką oraz może stanowić ciekawy dodatek do zup. Poza sezonem nieźle sprawdza się mrożony bób. Warto jedna kupować jakościowy produkt, zawierający zamrożone, wyselekcjonowane ziarenka, które po ugotowaniu nie zamienią się w papkę. Tu kolejna sugestia od Wujka Dobra Rada
Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – jesienią zielono mi 197płatkami parmezanu i suszonymi pomidorami . Rozbudowaliśmy ten przepis dodając pesto z migdałów , które znakomicie komponuje się również z zielonym groszkiem i fasolką oraz może stanowić ciekawy dodatek do zup. Przepis na bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami. Środa – Sałatka ze smażonym kozim serem, morelami i gruszką Kozi ser lubi słodkie towarzystwo – to rzecz wiadoma od dawna. Dobrze
Niedzielny kucharz
Domowe tortille, czyli sposób na resztki pieczonego kurczaka 249łyżka kurkumy 1 łyżeczka soli Sos 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon ½ łyżeczki sosu worcester Sól i pieprz do smaku Zobacz też przepis na zupę pho na bulionie ze szkieletu pieczonego kurczaka. Przygotowanie: Krok 1 Zaczynamy od kurczaka (wersja dla tych, którzy nie mają pozostałości z niedzielnego obiadu w postaci pieczonych piersi z kury). Myjemy
Niedzielny kucharz
Zapiekanka pasterska, czyli sposób na warzywa z rosołu 416zupełnie inny sposób. Rosołu gotuje się u nas dużo, bo lubimy go zjeść na różne sposoby, zawsze mamy też w zamrażalniku zapas zamrożonych porcji, wykorzystywanych później jako baza zup i dodatek do sosów. Gotujemy rosoły esencjonalne z kilku rodzajów mięsa, ale też buliony na szkielecie pieczonego drobiu ( przepis znajdziecie tuta j). Ugotowaną włoszczyznę mamy więc w kuchni często. Warzywa trafiają
Niedzielny kucharz
Kurczak Tikka Masala wersja z Goa 163danie brytyjskie a sam przepis powstał gdzieś między 1950 a 1970 najprawdopodobniej w Glasgow. Legenda głosi, że do zbyt suchego wg klienta kurczaka Tikka kucharz zaimprowizował sos z zupy pomidorowej i jogurtu. Danie to zostało nawet uznane z brytyjskie danie narodowe przez Robina Cooka. Niezależnie od swego pochodzenia chicken tikka masala jest podawany w restauracjach na całym świecie. Nie istnieje
Milion Smaków
PUSZYSTE PLACUSZKI NA SERKU HOMO Z JAGODOWYM SOSEM 229szybki , nieskomplikowany przepis gwarantujący nam 💗💗💗 uuuucztę dla podniebienia! Puszyste, lekko waniliowe placuszki zachwycą małych i dużych. Możemy zaserwować je na obiad np. jako II danie po niezbyt treściwej zupie, albo zwyczajnie jako deser. Są pyszne bez żadnych dodatków ale posypane odrobiną cukru pudru lub polane owocowym sosem to już całkowita eksplozja smaku! Składniki: 500 g serka homogenizowanego waniliowego
Walijskie Pichcenie
Domowe prażynki z papieru ryżowego 168niesamowicie szybka i pyszna przekąską, która naprawdę wciąga! Są leciutkie, kruche i takie chrupiące. Idealnie smakują w wersji solo, ale można również ich użyć do posypania sałatki, czy zupy. Nawet sprawdzą się jako składnika panierki. Rewelacja! 1 opakowanie papieru ryżowego (*) olej do głębokiego smażenia sól i/lub ulubione przyprawy Papier różowy przełamać lub pociąć nożyczkami na mniejsze kawałki. Prażynki należy smażyć
Di gotuje
Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym 270smarujemy jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/rugelach-rogaliki-nadzieniem-orzechowym/ MieszamWGarnku Artykuł Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku