piekarnika, jeszcze ciepłe. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, drożdżowe pierożki, z pikantego ciasta, wypełnione po brzegi pysznym farszem z kurczaka. Idealne solo albo jako dodatek do zup i kremów. Świetnie sprawdzą się na obiad, drugie śniadanie albo imprezową przekąskę! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 325 g * letnia woda – 100 ml * mleko – 70 ml * świeże drożdże – 12 g * jajko
Ostra na Słodkodiecie możecie dodać do niej nieco oleju rzepakowego tłoczonego za zimno i szczyptę cukru. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki
Kulinarne przygody Gatityminut smażenia dodatkowego na głębokim tłuszczu Niektórzy blogerzy wsadzają po usmażeniu jeszcze do piekarnika ale juz sprzedaje wam swój prosty patent. Używamy skrzydełek gotowanych . Nie dość że możemy mieć zupę na obiad w moim przypadku był to rosół to następstwem naszych czarów mamy drugie danie. Tak powstało moje danie , nie miałam co zrobić juz z ugotowanym drobiem Składniki
Viola cooks with passionjacyś fani pomidorówki? Mam coś dla Was! Pomidorowa na drugie danie w formie pasztetu. W składzie nieodzowne składniki tej zupy, czyli: przecier pomidorowy, marchew i ryż. Nic nie trzeba uprzednio gotować. Wystarczy wszystkie surowe składniki umieścić w kielichu blendera, odpalić maszynę, wylać masę do formy i upiec. Proste, szybkie i tanie danie. Można jeść na ciepło jako wspomniane drugie danie
Jeść, by żyć w zdrowiujego wierzchniej warstwie. Pieprz jest przyprawą powszechnie używaną w naszej kuchni. Dodajemy go do bardzo wielu potraw (prawie do wszystkiego). Świetnie sprawdzi się do różnego rodzaju mięs, sałatek, zup, ryb czy sosów. Dodaje naszym przyprawom ostrzejszego i wyrazistego smaku. Ponadto dodatek pieprzu sprzyja lepszemu trawieniu (jednak należy pamiętaj o jego rozsądnych ilościach gdyż nadmiar może podrażniać żołądek, dlatego zaleca się
Health-Fit-Life120g), pieczywo, pyszny! TATARÁK Z TOPINKU (42 zł) Siekana polędwica wołowa (130g), czeskie grzanki, dodatki, mogłabym go jeść codziennie… Później na stół wjechała ČESNEČKA (15 zł), czyli tradycyjna zupa czosnkowa z serem i grzankami z pieczywa. Bardzo rozgrzewająca. Następnie nadeszła pora na danie główne i ja wybrałam dla siebie VEPRO KNEDLO ZELO (32 zł), czyli karkówka wieprzowa (150g) confit
karmelowykiszonych. Kiedy zakwasy są już kwaśne, zakręcamy je dekielkami i przechowujemy w lodówce. Można je również przelać do szklanych lub plastikowych butelek. Domowy zakwas jest smaczny, mocny idealny na zupę
Kulinarne Fantazje Marioligotowych mrożonych dań. W marketach można kupić ugotowane ziemniaki czy makaron gotowe do podania, a także pokrojone warzywa np. cebula, marchewka, czy nitki z batata. Powszechne są także zupy w puszkach czy różne "zapuszkowane" warzywa - ziemniaki, pieczarki, marchewka. Jeżeli interesuje Was jakie jeszcze produkty można znaleźć na półkach w szkockich sklepach, to dajcie znać, przygotuję na ten temat osobny
Codzienne GotowanieBardzo często po powrocie z pracy zastanawiamy się co przygotować na szybki obiad. Pomysłów w głowie zapewne mamy całe multum, jednak najczęściej decydujemy się na fastfood
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hej! Dziś prawdziwy rarytas i hit każdej imprezy od wielu lat. Cóż więcej dodać? Może tylko tyle, że popularność trwa do dnia dzisiejszego. Co to jest
Tylko pysznieparze podczas wychodzenia z diety. Wtedy będziemy się rozkoszować rybą po grecku w wersji light. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior
Kulinarne przygody GatityMarchewka nie jest zarezerwowana wyłącznie jako składnik zup, surówek czy jako dodatek do obiadu. Okazała się świetnym i wartościowym składnikiem śniadania, które smakuje jak najlepsze desery. Owsianki dają naprawdę ogromne pole do popisu – można do nich dodać wszystko na co mamy ochotę, zmieniać ich konsystencję, gotować, piec… Czekając na wiosnę i nowe smaki w kuchni po raz kolejny biorę
Karo in the Kitchenżółtego 6 plasterków szynki gotowanej 1 czerwona papryka 6 pieczarek Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Zioła prowansalskie do smaku Sos: 300 ml słodkiej śmietanki do zup i sosów 18% 10 dag serka topionego ziołowego 10 dag startego sera żółtego ostrego np. cheddar Natka pietruszki do posypania Pokrojony na plastry schab rozbić delikatnie tak aby nie uszkodzić
Wanilia i Kardamonsól, pieprz, słodka papryka, łyżka oleju. Składniki sosu: 400 g mrożonych grzybów (wcześniej obgotowane), 1/2 szklanki gorącej wody zmieszana z 2 łyżkami sosu sojowego, 170 g śmietany 18% do zup i sosów, duża garść posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Grzyby rozmrażam i osuszam. Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w cienkie plasterki, następnie na połówki. Mięso oprószam solą, pieprzem i słodką papryką
JejKuchniaMakaron zrobiłam spontanicznie. Ugotowałam klasyczną zupę pomidorową. Była tak dobra, że pomyślałam, że tylko taki domowy, ręcznie krojony makaron będzie dla niej odpowiedni. Makaron wyszedł mięciutki, a w domu każdemu smakował. A z czy Ty zjesz swój makaron? 2 szklanki mąki orkiszowej użyłam (Bio Planet) duże jajo 150 ml zimnej wody 1/2łyżeczki soli himalajskiej mąka orkiszowa do podsypywania
AZgotuj!