zupa - 39012 przepisów (strona:1829/2601)

"Pilnuj cukru" Siostra Maria 139

przepisy są bardzo różnorodne. Na śniadanie możemy zjeść musli z kiwi i borówką amerykańską, owsiankę, tortille, jajecznicę z kurkami, kanapkę na ciepło z awokado, frittatę lub sałatkę. Obiady to zupy,faszerowana papryka, różne makarony, sałatka z cieciorki z czerwoną cebulą i suszonymi pomidorami, dla bardziej wymagających są chińskie pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw

kruche babeczki
6 przepisów na zupę - krem szybkie i lekkie ! 145

Szybkie i smaczne zupy krem :) w sam raz na jesienią aurę

W Moim Magicznym Domu
Domowa kostka rosołowa warzywna 135

kostki rosołowe czy bulionetki w sklepie, a przecież domowa kostka rosołowa jest tak łatwa do przygotowania w domu. Kiedyś nagminnie korzystałam z kostek rosołowych i nie wyobrażałam sobie zupy czy sosu bez dodania chociaż odrobiny tego produktu. Teraz nie kupuję już gotowych kostek, ale korzystam ze swojej własnej. Nie ma w niej żadnych sztucznych konserwantów ani dodatków szkodliwych dla mojego

Pieguskowa Kuchnia
Puszyste smażone pierogi na jogurcie z pieczarkami 199

zlepić. Smażyć na rumiano . Odsączyć na ręczniczku papierowym. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/puszyste-smazone-pierogi-jogurcie-pieczarkami/ MieszamWGarnku Artykuł Puszyste smażone pierogi na jogurcie z pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jesienny koktajl z dyni oraz recenzja Blendera Amica BTK5011 IN 159

bardzo prosty w obsłudze-jego obsługa ogranicza się do wrzucenia do szklanego kielich składników, reszta pracy należy do tego urządzenia , które w kilka chwil przygotuje wspaniały mus, koktajl czy zupę krem.  Blender posiada również funkcję Pulse oraz możliwość kruszenia lodu-mój poprzednik tej funkcji nie miał więc jestem tą funkcją pozytywnie zaskoczona. Zdejmowany  pojemny szklany kielich ma otwór

Wanilia i Kardamon
ZDROWA ŻYWNOŚĆ ZE SKLEPU GALERIA HERBAT 128

Truskawki ze Śmietaną 50g Herbata Zielona Sencha China 50g Herbata Czarna Słodkie Pomarańcze 50g Przyprawy :zdrowe , tanie , naturalne i bez  chemii jestem na TAK . Idealne do dań, zup,past,sałatek, przystawek, ciast, deserów,  kaw czy herbat . Do wyboru -do koloru. Czarnuszka 30g   Goździki całe 30g      Curry India 100g     Lubczyk nać suszona

Gotowanie Patki
Makaron z pieczoną dynią z nutą ostrości 137

płaską łyżeczkę mielonej słodkiej papryki wędzonej, ser grana padano. Przygotowanie: Połowa dyni wystarczy na jedno opakowanie 500 g makaronu. Z drugej połowy można np. upiec ciasto, zrobić zupę krem, lub wykorzystać do kolejnej porcji dania makaronowego. Pieczona dynia: Dynię przekrawamy na połowę, wydrążamy pestki i włókna, nacinamy ją w kilku miejscach. Delikatnie polewamy olejem chili, oprószamy solą i pieprzem. Układamy

Moniki Smakołyki
Jesienny jadłospis 1700 kcal 136

łóż do miseczki, posyp pokrojoną figą i kilkoma jagodami. Jeśli nie lubisz lodów, możesz zrobić zwykły koktajl owocowy. KOLACJA K:204.3 / B:5.9 / T:7.5 / W:26.0 / Bł:10.8 ZUPA KREM Z MARCHEWKI LUB DYNI (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Cebula – 100 g (1 x Sztuka) Pieprz czarny mielony – 3 g (3 x Szczypta

Powiedz dietom nie
Purée z dyni 134

nigdy nie stanowiły pokarmu dla nas, tylko dla zwierząt.  Dziś więc mam krótki przepis na to jak się z nią rozprawić, by była smacznym dodatkiem do naszych zup kremów, placuszków, ciast itp. Przygotujcie jej więcej, bo śmiało można ją zamrozić lub spasteryzować w słoiczkach. Składniki: 1 dynia (ok 3kg) Sposób przygotowania: Dynię kroimy na małe kawałki, usuwamy nasiona. Układamy

Kuchnia w czekoladzie
jajeczno-grzybowe kotleciki... 169

durszlak, opłukać ponownie grzyby włożyć do garnka, wlać zimnej wody do zakrycia grzybów i gotować z 30 minut, ponownie wylać na durszlak, wywar można zamrozić, użyć do sosu, zupy, bigosu grzyby posiekać na drobno, usmażyć z cebulą na oleju i wystudzić, przecisnąć przez kratkę do jajek jajka na twardo grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną w mleku

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczony kalafior – kalafior inaczej 214

stopniach. 10 min przed końcem pieczenia posypujemy parmezanem 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pieczony-kalafior-kalafior-inaczej/ MieszamWGarnku Artykuł Pieczony kalafior – kalafior inaczej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Knedle ze śliwkami 113

dlaczego Polacy jedzą jak jedzą. Przeglądając ją przeżyłam podróż do smaków dzieciństwa – znajdziecie tam mnóstwo klasyków jakie jadało się pewnie w każdym domu – placki ziemniaczane, pasztety, zupy (grzybowa, żurek, krupnik, barszcz, szczawiowa) pierogi ( oczywiście też), gulasz, wątróbka, zrazy, kopytka, leniwe, buraczki, marchewka z groszkiem czy ciasta – makowiec, sernik, mazurek. Szczególnie bliski mi był rozdział ze śniadaniami

Cooking for Emily
Krem z cukini 120

oraz masło.  Wszystko blendujemy.  Doprawiamy pieprzem i solą wg uznania.  Nalewamy do miseczek . Nakładamy jogurt i posypujemy prazonymi pestkami dyni.  Moje dziecko musi w każdej zupie mieć makaron wiec podałam z razowymi rurkami

Szkrab Je Sam
Pierś z kurczaka w sosie porowo - musztardowym podana z ryżem 170

Wszystkie składniki duś pod przykryciem przez kilka minut. Pod koniec sos dopraw solą oraz pieprzem i wrzuć ugotowany ryż. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyłóż na talerze. Spróbuj także: Dietetyczna zupa krem z pora z dodatkiem pieczarek por pieczarki ziemniaki Pierś z kurczaka na parze z mizerią a'la tzatziki pierś z kurczaka ogórek ryż Potrawka z piersi indyka ze szpinakiem

Fit&Fast Kitchen
Grzybowe krokiety z kurczakiem, szczypiorkiem, natką pietruszki i żółtym serem 140

podgrzybków, borowików 2 łyżki natki pietruszki (świeżej) 2 łyżki szczypiorku (świeżego) ¼ szklanki wody 150 g żółtego sera Sól Pieprz Grzybowe ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki zupy grzybowej 1 jajko ¼ szklanki wody gazowanej ¾ szklanki mleka Sól Pieprz Dodatkowo: 2 jajka (do panierowania) Bułka tarta (do panierowania) Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą

VioletoweKucharzenie