cukier i wymieszać cukru do szybkowara do gotowania potraw czy owoców wcześniej nigdy nie dodaję bo lubi się przypalać do dna garnka, nadmiar wywaru zamrażam i wykorzystuję do zupy z kapusty kiszonej - łopatka wieprzowa z kapustą z prawdziwkami suszonbymi jest smacznym daniem obiadowym, ale równiez smakuje sama łopatka do pieczywa na zimno a kapusta np. do kaszy czy kopytek
W Mojej Kuchni LubięCiecierzyca. Zdrowe warzywo, które wbrew pozorom można wykorzystać w kuchni.A to w zupie, a to zapiekankach, a to w różnego rodzaju sałatkach czy jako przekąska. Jest niskokaloryczna może być bez obaw zjadana przez osoby dbające o linię, liczące kalorie. Jeśli uwielbiasz chrupać orzeszki,a niestety z powodu alergii nie możesz sobie na to pozwolić polecam upiec ciecierzycę
Z Majeczką w kuchniprzyprawami polewamy miodem i pieczemy. Plastry tej wielkości pieczemy 25 minut w temp. 220 stopni C. Miąższ po wystudzeniu ściągamy łyżką, skórkę wyrzucamy. Miąższ możecie wykorzystywać w wielu daniach, zupach, sos, nadzienie do pierogów, smarowideł do chleba, ciast i innych. Pomysły na wykorzystanie miąższu z dyni znajdziesz w zakładce DYNIA
SMYKWKUCHNIMa być zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem. Zapewne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!złoty kolor z każdej strony. Wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/ziemniaczane-kuleczki/ MieszamWGarnku Artykuł Ziemniaczane kuleczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuZyskała ona miano najbardziej harmonijnej i najzdrowszej kuchni świata. Dania kuchni japońskiej podbijają serca osób na całym świecie, także w Polsce. Japonia, oprócz sushi słynie z takich potraw jak: zupa ramen oraz miso, okonomiyaki, takoyaki, deserów przyrządzanych z zielonej herbaty, a także owoców morza, surowych oraz suszonych ryb, warzyw, ryżu i makaronów. Japończycy posiadają bogatą tradycję kulinarną. Kuchnia to bardzo
Kuchnia MagdaLenyżółty ser nadziewany mielonym mięsem podany w białym sosie. Warto wypróbować „Comida Corrida” , czyli coś na wzór polskiego mlecznego baru, gdzie na codzienne men u składają się zupa, drugie danie i deser. Mogą to być dania przyrządzone ze skorupiaków, kurczaka i chorizo. Na deser warto spróbować marquesitas czyli naleśniki z serem i nutellą. Egzotyczne napoje możecie kupić
codojedzeniaOstatnio na okrągło jem makaron. Pod różnymi postaciami- czasem jest to dodatek do zupy, czasem z serem, a bywa też tak, że stanowi podstawę "drugiego dania" :) Tym razem przygotowałam nam obiad z cukinii, którą kupiłam bez jakiegoś specjalnego przeznaczenia. O dziwo, miała nawet smak cukinii, co w porównaniu do ogórków, które teraz można dostać było dla mnie sporym zaskoczeniem
Kuchnia w czekoladziecurry jest multum, a wszystkie oczywiście z przyprawą curry i mleczkiem kokosowym w roli głównej. Dziś prezentuje Wam curry z czerwonej soczewicy: gęstą, sycącą i przyjemnie ostrą w smaku zupę. Polecam Składniki: 2 szklanki czerwonej soczewicy 4 szklanki wody (lub więcej) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku (lub 1 łyżeczka pasty czosnkowej ) 2 cm korzenia imbiru (lub 1 łyżka pasty
Lamarida.plHej! Pewnie pamiętacie scenę z "Samych swoich" jak Jaśko mówi, że ma smaka na dynię z zacierkami, taką jak gotowała nasza mamusia. ☺ Dynia ugotowana
Tylko pyszniePolewamy śmietaną i dodajemy chrzan. Mieszamy 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-bialej-rzodkwi-selera-jablka/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z białej rzodkwi, selera i jabłka z chrzanem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuorzechy zaczną mocno pachnieć i lekko się zrumienią. Odstawiamy do ostygnięcia. Brokuł i jabłko dokładnie myjemy. Odcinamy od brokułu podstawę – grubą łodygę – i odrzucamy, albo zachowujemy sobie do zupy. Brokuł dzielimy na różyczki, a je dzielimy dalej odcinając same wierzchnie części z kawałkami łodyg. Wsypujemy naszykowane brokuły do miski. Jabłko zostawiamy skórce, dzielimy je na ćwiartki, pozbawiamy gniazda nasiennego
Karo in the KitchenPotrzebujemy: dwa duże filety z kurczaka 300 g mrożonej marchewki z groszkiem 300 ml bulionu 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów (opcjonalnie) 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masło papryka słodka sól natka pietruszki do dekoracji Umyte i oczyszczone filety kroimy na 4 części każdy, oprószamy solą i papryką. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy kurczaka
Kolejny blog o gotowaniuLCHF Shakshuka Sałatka z awokado i ogórka Rollsy Muffinki jajeczno-warzywne – bez nabiału Chlebek tostowy – nie codziennie Keto bułki bez laktozy – nie codziennie Tatar wołowy OBIADY: Rosół Krem brokułowy Zupa cygańska Golonka pieczona Żeberka w kiszonej kapuście Żeberka pieczone Łopatka w kapuście Zrazy z ogórkiem i boczkiem Soczysta karkówka pieczona Soczyste kotlety mielone Gołąbkowa zapiekanka Papryka faszerowana Zielony hamburger Makaron
Ola la LCHFżółty ser nadziewany mielonym mięsem podany w białym sosie. Warto wypróbować „Comida Corrida” , czyli coś na wzór polskiego mlecznego baru, gdzie na codzienne men u składają się zupa, drugie danie i deser. Mogą to być dania przyrządzone ze skorupiaków, kurczaka i chorizo. Na deser warto spróbować marquesitas czyli naleśniki z serem i nutellą. Egzotyczne napoje możecie kupić
codojedzenia